30 april - planterat i mitt fönster

2013-04-30 @ 12:25:33
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 


Som jag tidigare nämnt så är jag ju ute lite i sista stunden med det här, men om man ändå tänker på hur sen våren har varit detta året så tror jag ändå det är en lagom tid att börja så sina små frön så de hinner växa upp och bli starka innan jag planterar ut dem.
 
I lådan till vänster så är det en jättelustig blomma som Christopher valde - den hette "Blå Passionsblomma" och ska tydligen bli nån klätterväxt med de skummaste blommorna jag någonsin sett... Så vi får väl se vad det blir för en mutant sen när den växer upp.

I lådan till höger så satte jag petunior - den vita med djupt lila i mitten var verkligen skitläcker tycker jag! Sen satte jag rosa-vita dubbla petunior bredvid i samma låda, tanken är att jag ska blanda dessa i mina balkonglådor sen när jag planterar ut dem.
 
Sen har jag paprikafrön och tomatfrön som jag måste sätta denna veckan också, men jag hade bara en liten snutt jord kvar sen förra året så det räckte inte till. Får köpa en ny säck, måste ju ändå ha ny jord till utplanteringen sen! Ska bli jättespännande att se detta växa upp nu, IIH! Jag är ju inte direkt känd för att ha några gröna fingrar, men mamma är ju världsmästare på att driva upp sina egna växter så får väl ringa henne om det går åt skogen hahaha...

30 april - flashbacks från föregående valborgsmässoaftnar

2013-04-30 @ 12:16:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
2008 var jag i Smedby, och det var innan jag hade min alkoholdebut! Minns att jag satt nere i Församlingshemmet med Frida, Sofie och alla andra från Smedby typ som inte tyckte det var kul att dricka - de skulle ha fototävling och jag hade ju mitt lilla intresse redan då. Man kunde vinna en bärbar dator, men jag vann inte.. Sprang runt i Smedby sent på kvällen också och spelade in sjuka videos med Sofie, HAHA dem får ni aldrig se!!
Sen vet jag att jag hade fått ett brev från Posten när jag kom hem dagen efter om att jag hade ett paket på 3.7 kg att hämta ut, hade ingen aning om vad det var förrän jag hämtade ut det - visade sig att jag kommit på åttonde plats i nån jäkla reklamfilmstävling för Salta Katten-godis och därmed vunnit tröstpris i form av nästan 4 kg Salta Katten haha! Det satt fint vill jag lova!
 
2009 var ganska fail, HAHA men vi hade roligt ialla fall! Denna valborg firades med Johanna (även detta året nyktert), vi var tydligen i stan först på dagen och kollade på brasan antar jag, och sen åkte vi hem till mamma för att käka tacos och fixa oss för att dra in igen. Problemet var ju bara att när vi kom in var det helt DÖTT, ingen vi kände var kvar i stan verkade det som först. Tror det var dåligt väder också. Så vi åkte bil med Johannas killpolare i någon timme runt, runt i Kalmar innan de släppte av oss så vi kunde gå till parken en sväng. Har skrivit på Bilddagboken "...där vi träffade den snälla snubben Adolf", HAHA vem var det?!?!?! Minns fan inte. Snygg i håret var jag ialla fall.
 


2010 minns jag rätt bra ändå. Vi grillade hemma hos Sofie på förkvällen ialla fall med massa folk, denna gången var det däremot festande med i bilden. Sen åkte vi in till stan och tog oss ut till nån gräsplätt som låg mitt emellan Fredriksskans och Lindöskolan - där var det skiiiiitmycket folk vi kände och jag minns att det var så himla kul när det bara var massa roliga och glada människor. Här träffade jag även Christopher för första gången sen vi hade gjort slut och bråkat någon gång i mars-april, tror det var denna kvällen som gjorde att vi hittade tillbaka till varandra också. Snackade skitmycket om allt.
Sen när det blev kallt och folk blev hungriga så började vi dra oss in till stan, Christopher blev farbror för andra gången denna kväll så han fick ta taxi hem när vi kom in till stan. Vi andra käkade på Corner, och sen följde jag med Sofie hem. Vi spenderade sista timmarna av kvällen på hennes terass - rökte vattenpipa och åt kalla biffar. Hennes pappa blev jätterädd först och försäkrade sig om att det INTE var narkotika i vår vattenpipa, haha!

2011 spenderades på ett sjuuukt blåsigt Långviken med Sofie, Johanna, Malin och alla andra tjejerna - samt Claudia från Stockholm! Vi grillade och spelade kubb, sen stack vi hem till Anna på en snabb visit för att lämna av grejer i kylskåpet innan vi drog till stan. Minns inte ens vad vi gjorde resten av kvällen, har inte skrivit det någonstans?! Blä. Någon som minns?

2012 - förra året. Detta är också väldigt luddigt. Vet att jag och Christopher åkte ut till Frida's föräldrars kolonistuga och grillade ialla fall och spenderade kvällen där med lite fest och sådär. Kul när man inte skriver upp och glömmer haha. TRÅK.

2013 - vad händer i år då?
Känns ganska naturligt att fira med familjen i år faktiskt, så vi ska spendera denna valborg med mannens bror med familj. Det blir Zorbas ikväll för att sen kika på brasan på Skälby, och efter det åker vi väl hem och umgås antar jag. Det blir mysigt!
 

29 april - drömmer helt sjukt

2013-04-29 @ 21:15:27
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Har följt Paula's blogg sen hon startade den - dvs när hon fick reda på att hon var gravid. Hon är ett år äldre än jag och det har varit så mysigt att kunna följa hennes blogg under tiden som man själv är gravid, och att hon legat före mig så man vet lite vad som väntar. Förra veckan fick hon och hennes sambo sin lilla flicka, och good lord... Har drömt om att jag fått mitt barn enda sedan dess haha! Varje natt alltså.
 
Drömmer typ samma varje gång. Det är ingen förlossning eller nåt sånt, utan plötsligt är jag bara mamma. Och så har vi fått en flicka. Som ser nästan exakt ut som Paula's och Hugo's, haha! Men inatt drömde jag världens mardröm, skrattade som fan när jag berättade den för mannen idag men inatt var det riktigt otäckt... Det var ialla fall precis som en skräckfilm vi såg för ett tag sen där barnet i familjen dödade sina föräldrar, jag drömde alltså att vår dotter var typ 11 och anföll mig i sängen i vår lägenhet där vi bor nu - vaknade av att jag skrek till i stil med "ÖÖHH-AAAHH!" samtidigt som jag flaxade med täcket.. Hahaha skrattar nu när jag tänker på det. Sen var det nästan pinsamt när jag vaknat, men mannen hade inte ens reagerat. Det var bara Zhantos som flög till och sträckte på sig när jag gapade. Skulle tydligen kunna bli mördad i sömnen med mannen bredvid mig utan att han vaknar!

29 april - hej katter

2013-04-29 @ 20:53:01
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)

Söten idag
 
Idag har vi åkt massa tåg! Och massa buss! För vi har varit i Nybro och kollat på lägenhet! Tyvärr svarade ingen rätt i det förra inlägget, så ingen vann. Ingen svarade ens nåt. NI KUNDE VÄL GISSAT IALLA FALL
 
Nåväl. Vi var framme skittidigt så vi strövade omkring och bekantade oss med stan lite. Min erfarenhet av Nybro har skett kvällstid och har vid dessa tillfällen även varit påverkad av diverse alkoholhaltiga drycker under mina yngre dagar - jag har alltså ingen större koll på Nybro om vi säger så, mer än att jag vet vart stationen och centrum ligger haha!
 
Men vi var nöjda med lägenheten, vi ska få välja nya tapeter till alla rum om vi får den också så det känns ju jättefräscht! Kändes ju skitstort att få valsa runt på 83 kvadratmeter. Massa garderober och en walk in closet. Nästan lika stor balkong som vi har nu och dessutom med söderläge, vilket jag var jätteglad över för då har vi eftermiddagssol som här. Hade aldrig pallat en morgonsolsbalkong som ligger i skuggan resten av dagen. Det var även samma bredbandsleverantör vilket var skönt, och vi får ett KÖK. Som man får PLATS i. Där man till och med kan ha ett bord med fyra stolar - och forfarande kan röra sig fritt! Det har jag inte haft sen jag bodde hemma haha.
 
Nu hoppas vi ju bara på att få den också... Det var ju fler än oss som sökte, men för vår del kändes det jättepositivt och hon som visade lägenheten var jättetrevlig och gav oss till och med skjuts tillbaka till stationen sen! Nu håller vi verkligen alla tummarna hörrni. Vi behöver detta så jäkla mycket! Så perfekt med en trea, hade varit underbart om vi kunde få denna och plötsligt ha ett separat sovrum, vardagsrum och kontor/bebisrum.

29 april - gissa dagens aktivitet?

2013-04-29 @ 09:58:09
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Ledtrådar:
 

-det är nåt vi behöver
 
- det är nåt man kan bjuda hem folk till

- det är nåt man bor i
 
(.....)
 
 
 
Rätt svar belönas med nedanstående ovationer:
 

28 april - dödssjuk. Passar på innan småbarnslivet börjar

2013-04-28 @ 11:59:42
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Tydligen så bestämde sig min halsinfektion (som från början uppenbarade sig som en högst hanterbar liten förkylningsbiverkning), att utvecklas i resten av kroppen och göra mig sängliggande i vår bunker. BLÄ. Fick ringa till körskolan och avboka min körlektion jag har imorgon, och eftersom det är helg så fick jag prata in på telefonsvararen... Stackars människan som ska lyssna på det. Hen är fan värd en medalj om denna ens hör vad jag säger, är så hes att jag bara kraxar ut det jag vill ha sagt.
 
Igår var jag alltså inte mycket för världen. Låg hemma och moffade överblivet biogodis, åt en hel burk Ben & Jerry's och fick sen jättedåligt samvete - herregud Amanda, tänk på barnet?! Så då drack jag Proviva, och värmde överbliven tacos med massor av grönsaker så då kändes det lite bättre. Just det här har jag börjat tänka jättemycket på, att inte stoppa i mig massa socker. Känner mig direkt som en giftkälla då. Även att jag förstår att barnet tar av den näringen den behöver, att jag faktiskt äter nyttig och hälsosam mat varje dag med en ordentlig frukost och två middagar, och att godis någon gång ibland inte är hela världen. Värre är det väl då med de som röker, dricker alkohol och käkar t.ex parmaskinka för glatta livet genom hela graviditeten - utan att döma någon nu, men jag förstår verkligen inte det resonemanget där. Hur kan man inte oroa sig för sånt när man bär ett barn? Förstår man inte vilka komplikationer sånt kan ge? Okej plötsligt kändes mitt sockerhetsätande från igår inte så jävla farligt när jag satte det i annat perspektiv.
 
Men ska ändå stoppa i mig två ägg och en kiwi för nu bara för att. Kokade blåbärssoppa förut också så det får det bli med. MAAAAT
 

Skonar er från mina febervattniga ögon och bjuder på en bild som ändå utstrålar mitt mående just nu.

26 april - har förvisats ur Bunkern

2013-04-26 @ 10:00:15
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Orsaken till detta kallas H-A-L-S-J-Ä-V-E-L-N, fick ingen puss alls från mannen igår och varje gång jag hostade så kastade han sig iväg som att jag bar på ett extra agressivt H1N1-virus. Och nu har jag alltså blivit förvisad från mitt eget hem. Känner mig som räven i Micke & Molle. Minns inte vem av dem som är räven...
 
Äh, överdriver ju lite nu såklart. Ska faktiskt träffa Frida ikväll för lite bio och sådär, och eftersom jag inte har mitt körkort och än mindre en BIL så blir det lite sent att åka hem till hålan. Blir därför övernattning hos fadern. Ska dock inte sticka under stol med att mannen tyckte detta var en ytterst passande idé, lite för överväldigad var hans reaktion. Nu slipper han ju mina baciller. Ska hosta i Nutella-burken och gnida händerna ondskefullt sen ikväll.
 
 

25 april - lista

2013-04-25 @ 10:19:48
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Dåligt:

- tappat min berlock från fotlänken jag fick av mannen i present :C
- har blivit sjuk (IGEN, come on liksom, fjärde gången sen 2013 började...) hostar alltså som en lungsjuk
- kommer få spendera totalt 3 timmar genom att vänta på stan idag, när jag bara ska ha körlektion och möta upp en tjej som ska köpa skor av mig
 
 
Bra:

- har blivit erbjuden lägenhetsvisning i Nybro!
- fick massa mer lön än jag trodde jag skulle få
- jag har bestämt mig för att odla upp egna balkongblommor detta året, samt tomatplantor. För det är billigare, och roligare!
 
 
Får väl fördriva all väntetid idag med att sitta på biblioteket och glo, alternativt åka nånstans och köpa blomfrö så jag kan börja plantera i helgen. Nu ska jag diska.
 

Var även på Bauhaus igår med mamma, de letar efter en paviljong att ha i trädgården. Själv hittade jag denna, tänkte att jag slår till sen framåt sommaren och klämmer in på vår balkong

24 april - v 21 + 1

2013-04-24 @ 10:07:06
2. Gravid
Kommentarer (0)


Skjuter upp en Instagrambildle böll från i måndags. Börjar bli en tjockis. Dock inget jag sörjer, det är ju en naturlig del! Ser däremot inte fram emot slutet när mina ben och händer är vätskefyllda och jag kommer se ut som Jabba the hut. Hutt? Äh ni vet vem jag menar. När fötterna och händerna ser ut som tennisbollar med små prinskorvsfingrar-och tår. Herregud, det kommer jag ha svårt att acceptera haha. Lär gråta hormonellt och högt om jag känner mig själv rätt. Bröt ju ihop likt en agressiv 5-åring tidigare i veckan bara för jag inte fick choklad liksom.

24 april - anonyma kommentarer

2013-04-24 @ 10:00:16
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Haha åh jag hyser nån slags hatkärlek till er som kommenterar anonymt.
Varför vill man dölja sin identitet? Knappast som att man är osynlig bara för man inte lämnar sitt namn och mail, vilket många verkar tro. Alla har ju en unik IP-adress till sin dator som loggas varje gång du besöker en sida på internet. Vill man ta reda på sådan statistik så behöver man besitta lite mer fördjupande Lisbeth Salander-kunskaper (vilket jag tyvärr inte gör), men väljer man att kommentera så loggas däremot ens IP så att jag kan se det. Vilket gör att jag enkelt kan ta reda på vem snubben eller snubban är som suttit och kommenterat muppiga saker.
 
Man bör därför tänka efter innan man kommenterar skit. För er egen skull, alltså. Jag känner mest såhär:
 
 
 
 
 
 
Över till det roliga! Och banne mig vad jag ska ha ROLIGT idag, för jag var så enormt duktig och städade, diskade och dammtorkade igår. Alltid lika skönt när man har det överstökat. Känner mig lite som Wonderwoman. Fatta då sen när jag kläckt ut mitt barn, vilken jävla Wonderwoman man blir då. Kommer aldrig vara rädd för nåt då, "har ju klämt ut en soffgrupp ur min va-jayjay". So worth the pain.
 
Så drar idag till stan och käkar lite med mor och styvfar innan han börjar jobbet, sen drar jag och mor till gymmet och fläskar på lite.
 
 

22 april - fett eller bebis, bebis eller fett??

2013-04-22 @ 10:56:46
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)


Är ju sjukt dålig på att ta magbilder faktiskt, hittade dock denna från den 24 mars så nästan en månad gammal alltså. Är ju något större nu! Och "fliken" över min navel är ju nästan ett minne blott, hade jag haft kvar min piercing nu så hade den troligtvis petat rakt ut som ett annat spjut. Spänner dessutom konstigt i naveln emellanåt så den blir helt öm, meeeeen det är väl inte så jäkla konstigt egentligen.
 
Vet inte riktigt hur aktiva bebisar ska vara såhär i snart v 21? Kan ju säga att det känns lite som att gå runt och bära på en rysk OS-gymnast som hoppar bock och gör kullerbyttor där inne, och till min frustration är det ju mest jag som känner av det. Man KAN ju känna det utanför, om både jag och bebis är i rätt position. Madde har lyckats känna det, så nu försöker jag få mannen att tajma rätt tillfälle också men det är ju lättare sagt än gjort... Får lägga mig i banan-position med halva kroppen uppvänd och invänta på att bebisen ska ladda upp inför en "trippel salchow" (sett för mycket på konståkning) och landa just där man har handen på magen...

20 april - lürdag

2013-04-20 @ 11:29:37
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Tog äntligen tummen ur och smörjde in min skinnjacka igår, efter att ha haft den i min ägo i lite mer än 3 år. Behövdes verkligen kan jag säga! Den var liksom mer grå än svart nu och såg verkligen förjävlig ut haha - speciellt på framsidan och på armarna. Tror den tog mest stryk under Emmabodafestivalen 2011 då det regnade en hel dag och jackan blev helt genomdränkt, och sen fick den torka i vår husvagn och efter det var den helt stel. En sann misshandel alltså!
 
Var därför riktigt givande att smörja in den igår och se att den faktiskt blev svart igen, det var lite som att smörja in en rynkig pensionärshud! Och även om det solblekta partierna inte går att få bort helt så blev det ju ändå en klar förbättring. Fettade in den ganska rejält igår kväll så den var helt flottig när jag hängde upp den, och nu idag när jag kände på den så hade den sugit åt sig i princip allt, så det behövdes ju verkligen som sagt!
 
 


En annan, kyligare dag i en smutsig spegel innan jag drog till le jöbb.

19 april - amen hörrni detta med blåsan

2013-04-19 @ 09:35:14
Kommentarer (0)
Nåt jag börjat med sen jag blev gravid är dessa sjuka tankar om lämpliga ställen att sätta sig på ifall trycket skulle bli för stort. Ja alltså sätta sig och slå en drill. Tror ingen som inte varit gravid tidigare kan förstå känslan man upplever, när man går från 0-100000000 på kissnödighets-skalan på några få minuter. Förstår knappt ena själv vad som händer?! Hur fasen kan man bli så AKUT kissnödig helt utan vidare?

Detta fenomen går ju an hemma eller när man befinner sig på en plats med toalett i närheten, men att drabbas av detta akuta tillstånd på en buss, mitt i en klädaffär eller när man är på promenad är fan ingen pleasent experience. Det allra värsta är ju paniken över att det faktiskt ska komma i byxan. Vad gör man då?

Nej hörrni, det är inte så kul. Ni kan ju gissa uppkomsten av detta inlägg.. Jajje. Bussen. Och jag håller på att DÖ.
Avnjut bilden av dagens outfit istället. Rasslar som en annan julgran idag!




19 april - detta med natten

2013-04-19 @ 05:43:19
Kommentarer (0)
Ni vet när man är gravid och vaknar minst två gånger per natt för er blåsa på något mystiskt, magiskt sätt krympt från "liten" till "obefintlig"?

När grannen dessutom går upp vid klockan 05:00 - eller förlåt, jag menar SNOOZAR sig igenom fem-snåret varje morgon, och dessutom inte verkar äga någon väckarklocka, så vaknar jag alltså en extra gång vid denna tid pga ovan nämndas mobilvibration som likt en slagborr brummar sig igenom tystnaden. Varje morgon. I ca 20 min. BRRR. BRRR. BRRR. Ja ni fattar.

Har man riktig otur är hen's barn på ruskigt morgonhumör vissa dagar också, vilket då innebär att om man väl lyckats somna om där runt 05:30 så vaknar man upp med ett ryck när detta ursinniga barn gapar i trapphuset när det är dags för dem att åka iväg senare under morgonen till något jag gissar på är jobb och förskola.

Idag är alltså klockan 05:39 men denna morgon var det katternas fel då de bestämde sig för redan runt 3-4 för att stimma runt i gardinerna. Nu går jag fan upp och gör frukost.



En bättre frukost från förra helgen. Får dock nöja mig utan o'boy nu ett tag då min mage demonstrerade i tystnad, samt tomaten för det har jag inte råd med..

18 april - ville gråta högt och gömma mig

2013-04-18 @ 13:22:08
Kommentarer (1)
Hade en gosig stund med den röda pälskorven idag. Figge-katten, alltså. Han har på en rekordkort tid gått från tanig hankatt till nåt som liknar en dunderstor korv med ben.

I VILKET FALL. Vi myste. Klappade Figge på ryggen och han strök sig sådär hårt och våldsamt tillbaka mot mig som katter gör när de är helt galet med på noterna. Som ni säkert vet om så kan man även klia katter precis ovanför svansen och då skjuter de upp ryggen och tycker det är jättegosigt - så gjorde jag alltså med Figge, och han vänder upp svansen och även röven mot mig... VAD SER JAG?! En fästing! I prutten!

Näe hörrni, det var traumatiskt. En blandning av skräck och skratt fyllde mig. Stod i valet och kvalet om jag verkligen skulle ge mig på att plocka bort ohyran, men å andra sidan - stackars Figge. Jag är ju inte världsmästare på att plocka fästingar i vanliga fall heller, så det var med ytterst stor försiktighet och ganska så mycket komik som jag och mannen hjälptes åt att hålla Figgen så jag kunde avlägsna den rackaren. Trodde aldrig jag skulle behöva stirra in i min katts daimkryss på detta sätt som jag fick göra idag.... Nån gång ska väl vara den första. Förhoppningsvis blir det inte fler gånger heller...





15 april - senaste på bebisfronten

2013-04-15 @ 14:29:59
2. Gravid
Kommentarer (0)
Är verkligen inne i en spännande period just nu. Äntligen händer det lite grejer som faktiskt gör det hela mer verkligt, jag har haft min "spökperiod" nu så det är roligt att man kommit förbi det stadiet och faktiskt kan märka att det går framåt och att det finns någon där inne.
 
Förmiddags-illamåendet (och även åksjukan) försvann någon gång runt vecka 13, och i samband med det så återgick jag till mitt normala jag. Jag kände ingenting och det syntes inget utanpå - mer än att jag såg tjock ut runt om bara, haha.
 
Nu har jag fått en bula, som inte bara syns framåt eftermiddagen/kvällen när jag ätit och är uppsvälld, utan nu syns det även på morgonen när jag precis klivit upp. Även om magen är betydligt mindre just då!
Jag känner allt oftare hur det bubblar till och rör sig där inne, det är verkligen en sjuk känsla men så mysig på samma gång! Ibland kan det nästan bli obehagligt dock, och då speciellt på kvällen om jag ätit alldeles för mycket till middag och är sprängmätt så jag knappt kan andas, och så ska bebbson börja bråka runt och lägga sig i konstiga vinklar! Tidigt på morgonen och på kvällen när jag har varvat ner känner jag alltid av hur det buffar och bubblar runt, och ligger jag på ryggen så kan man känna utanpå med handen om man får en hårdare buff. Mannen har missat det hittills, men det är bara en tidsfråga innan vi tajmar rätt tillfälle!
 
Jag är lite nyfiken på att veta hur mycket jag gått upp i vikt. Enligt min våg här hemma kan det inte röra sig om mer än några enstaka kilon (hade ingen exakt koll på den vågen innan jag blev gravid, har aldrig sprungit och vägt mig). Mitt första besök hos barnmorskan i vecka 10-11 (?) så vägde jag exakt 53 kg, och besöket efter var ca 3 veckor efteråt och då hade jag bara gått upp till 53.3 kg - tre hekto alltså! Nu har jag inget besök där förrän i mitten på maj så nästa vägning blir ju då, har ju växt ur alla mina jeans nu så jag vet ju att jag har gått upp, men det känns ändå inte som att det kan röra sig om så himla mycket som sagt... Vill ju inte jinxa nåt, men förhoppningsvis går jag inte upp så mycket mer än vad själva graviditeten väger med barn, vatten, boobs och allt annat, haha! Vore ju skönt att slippa massa extrakilon efteråt.
 
gr

15 april - vår!

2013-04-15 @ 09:39:09
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Helgens höjdpunkter:
 

- Spenderades hos mannens familj

- Underbart vårväder igår, var ute i trädgården hela dagen!

- Dödsgod mat: grillade korv med bröd till lunch och åt utomhus, och grillade fläskytterfilé med potatisklyftor och bearnasie till middag
 
- Gymmat fast jag är otränad och numera flåsar ännu värre pga graviditeten

- Havrekakor. Say no more.
 
 
 

13 april - Fall Out Boy

2013-04-13 @ 10:36:00
4. Musik
Kommentarer (2)
Förstå min förvåning när jag insåg att Fall Out Boy snickrat ihop nytt material och hunnit släppa två singlar - OCH att nya albumet kommer ut i början på nästa vecka! Hur fantastiskt är inte detta?! Älskar ju förtusan Fall Out Boy, fast jag hade glömt bort dem haha. Det är så sjukt, lyssnade på hur mycket musik som helst 07/08, och idag kommer jag inte ens ihåg hälften. Men Fall Out Boy nötte jag ju verkligen, så jag kan inte fatta hur jag kunnat glömma dem... Lycklig nu när det kommer nytt album ialla fall!
 
Notering nummer ett: Har Patrick blivit snygg? SnyggARE än Pete? HUR GICK DETTA TILL?!
Notering nummer två: Älskar att musikvideorna går ihop!
Notering nummer tre: Fattar inte hur bra Patrick's röst är. Helt galen är den.
 
 
Nu ska ni lyssna!
 
 
 
 

12 april - regnhelvete

2013-04-12 @ 13:20:37
Kommentarer (0)



11 april - holaa

2013-04-11 @ 20:30:47
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)


Tjoflöjt!
Körlektionen idag hade ju kunnat gå bättre.... Hahaha det är ju tur att man gärna bjuder på sig själv alltså. Nej men visst, det gick faktiskt helt okej - har inte kört så jättemycket hemma, några gånger bara och det svåraste är ju faktiskt att komma iväg från stillastående tycker jag. Nu har jag ju vant mig lite vid pappas bil, så att sätta sig i körskolebilen var ju en helt annan grej då den var mycket piggare, det var som att börja om på nytt! Men nu har jag ju satt som mål att bli klar med körkortet innan juni. HELST. Men det ska ju självklart få ta den tid det tar, bara jag har det klart innan bebisen kommer så jag har det avklarat! Har bokat in två körpass i veckan nu på körskolan och sen är tanken att jag ska brumma med pappa också vid minst ett tillfälle i veckan, nu jäklar ska vi få detta överstökat! Väntat alldeles för länge.
 
Efteråt mötte jag upp Frida, och så satte vi oss på 4 Kök och snackade massa om saker vi missat, sjukt länge sen vi träffades nu så detta var behövligt! Åt upp en bamsemuffin = märkte inget. Åt upp resterna av Fridas pommes (bara några stycken) = matkoma. Kunde knappt gå. Pustade och stånkade. Herregud, haha!
Nu väntar jag på att mannen ska tröttna på sin dator så att vi kan slänga oss och glo på Silent Hill 2. Kotten bubblar på i magen, så jag tar det som ett tecken på att hen hälsar till er!
 
 

11 april - jaha, full fart idag!

2013-04-11 @ 10:42:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Tänkte ju att den här förmiddagen skulle gå skitsnabbt eftersom jag målat upp värsta grejen om att jag har "såååå mycket att göra", haha egentligen har jag väl det men har varit seg på att komma igång idag. Långbadade/duschade och har ätit långfrukost, nu måste jag egentligen sätta fart och röja upp det värsta här hemma i vår kaoslägenhet för vid kl 13 ska jag in till stan och dra på körlektion. Vi har varit iväg och pysslat med massa annat denna veckan att vi prioriterat bort vårt hem lite, katterna är ju de som skitar ner värst och det ser ju förjävligt ut bara efter nån dag om man inte håller efter så fort man har tid.
 


Bjuder på en bild på pluttkulan från tidigare i veckan (v 19+0), ser ju fruktansvärt förbannad ut men det var jag alltså inte haha!
Det här med namn blir ju bara svårare och svårare nu känner jag. Vad tusan ska ungen heta?! Mest är det väl jag som inte kan bestämma mig och ska hålla på och vela, mannen slänger fram nya namn hela tiden men jag fastnar inte för nåt sådär speciellt egentligen. Hur vet man när man valt rätt namn?! Tänk om man ångrar sig? Haha fast det kan man väl inte göra förstås...

10 april - ultraljud

2013-04-10 @ 21:19:00
2. Gravid
Kommentarer (1)
Idag var det dags för sista ultraljudet som vi haft inbokat, har sett fram emot detta jättemycket! Dels för att mannen inte kunde följa med förra gången när jag var där i v 12, och dels för att man i detta stadiet kan se en antydan till vad det kan bli för kön på barnet! Och detta är ju något som både jag och mannen känt från allra första början att vi vill ta reda på. Många som blivit förvånade när jag sagt att vi vill ta reda på könet, för många är det ju själva spänningen i att inte veta vad det blir. Men för mig har det faktiskt känts självklart redan innan jag blev gravid, och detta är inte nåt jag funderat över nu heller egentligen utan nåt jag vetat hela tiden att jag vill göra. Och mannen ville också veta, så idag var det spännande att åka upp till sjukhuset!

Visade sig ju vara lättare sagt än gjort, haha... Det är en sprattlig bebis vi har, det kunde vi lugnt konstatera! Den sprattlade och bökade runt, och eftersom det är så mycket plats där inne nu så "flöt" bebisen mest iväg när hon drog över magen, hahaha! Men efter mycket om och men så kunde hon mäta det hon skulle, så från huvud till stjärt är alltså Kotten runt 12 cm nu (tror jag, varken jag eller mannen kunde minnas nu när vi kom hem exakt vad hon sa), och sen får man lägga på lite extra med benen, då hen var ihoprullad som en liten boll med armarna korsade över ansiktet först. Det jag blev mest förvånad över var hur jävla mycket PLATS det faktiskt finns fortfarande, herregud jag som känner mig så uppsvullen och är stenhård på magen upp till naveln nu liksom och så kan bebbson flyta runt bäst hen vill där inne fortfarande, haha snacka om sjuk känsla!
 
En annan häftig sak var också att jag kunde se på skärmen när bebisen rörde sig och jag faktiskt kände det samtidigt som ett litet bubbel. Senast jag var där såg jag ju att den rörde sig men det var ju inget jag kände. Nu vet jag ju att det är bebbson som sprattlar där inne varje gång det känns sådär, hihi! Hade en jättebra sköterska också som förklarade jättenoga vad hon gjorde och vad allting satt osv, så det kändes jättebra. Kollade hjärtat gjorde hon också, och det satt på rätt plats, hade sina fyra kamrar och pickade på som det skulle - även att det tog sin lilla tid att få en bra bild av just hjärtat då bebis utförde morgongymnastik haha! Men allt såg bra ut som hon kunde se, så det kändes jätteskönt att höra!
 
Sen kom vi ju till det här med kön - och utefter vad HON kunde se så verkade det som en liten tjej, "det verkar faktiskt se ut som blygdläppar" hahahaha men sen å andra sidan är det bara en bedömning med 80 % chans att det är rätt, så hon sa att vi skulle ta det med en nypa salt eftersom det ändå kan vara en pojk. Men hon sa också att hade det varit en kille så hade hon mycket enklare kunnat se det, då den bedömningen ligger uppåt 97 % säkerhet. Så ja, jag har ju en liten känsla på en tjej men jag vet inte om det är för att det är vad jag hoppats på eller om man faktiskt har en såndär "kvinnlig initution". Vi får se helt enkelt! Nu får vi ju inte se plutten förrän den tittar ut så det blir spännande 5 månader nu tills september. Datumet ändrade vi inte på heller - förra sköterskan beräknade till den 2 september och hon idag kom fram till den 3 september med dagens mått mätt. IIH!


1 april - shoppingdag med modern igår

2013-04-01 @ 15:29:08
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Mamma ringde i helgen och berättade att det tydligen skulle vara nåt gladiatorerna-trams ute på Liljas igår. Och hon ville inte gå själv för det tyckte hon var pinsamt, så hon tvingade med mig istället HAHA! Blev en runda på Modehuset i samma veva, och herregud vad shopping det blev igår. Men det var ju billigt!
 





Som jag skrev tidigare i höstas om sneakers med inbyggd klack - "jag tycker det är skitfult nu men jag känner  på mig att det är skor jag kommer älska senare och det stör mig!"
Och ja. Har ju hittat vissa modeller men inga som jag kände klickade. Förrän igår - hittade först ett par svarta med nitar och spännen som var nedsatta från 499 kr till 150 kr, de sista paret kvar och i min storlek. Så satt de som en smäck med! De var tvungna att följa med hem. Sen hittade jag de blå/vit/röda ovan, och eftersom mamma köpte skor i samma butik fick jag dessa för 100 kr - och det var ju inte så dumt tyckte jag. Två par skor för 250 kr är ju ingenting.

Utöver detta blev det lite småplock från H&M som ny mascara och sådär. Köpte ett par skor till mannen också och en gosetröja, men de var tyvärr för små båda två så ska byta det nån dag nu i veckan. Sen skulle vi gå och se Gladiatorerna, men det var jag + mamma och sen halva Kalmar's barnfamiljer. Jag blev påkörd bakifrån av en galning som inte hade barnvagnskörkort, för efter mig så körde hon över en mans fot och pressade sig igenom folkmassan med vagnen. Och alla ungarna satt ju på sina föräldrars axlar, och vi såg inte ett skit. Vi var där i typ 5 min, och mammas kommentar var: "Usch vad det luktade prutt här. Här har visst alla gått och släppt sig..."

1 april - blivit fetlurad

2013-04-01 @ 15:09:09
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Vaknade imorse till ett sms från min brors flickvän där hon skrev att hon var gravid och behövde min hjälp - mina tankar blev ju helt koko och jag fick liiite panik samtidigt som jag ville vara snäll osv. SÅ GODTROGEN SOM JAG ÄR drar jag iväg värsta smset om vad det innebär att skaffa barn, och ja ni vet... Hela. Jävla. Grejen. Går och somnar om. Vaknar sen och inser att det är 1 april. Ska plocka upp telefonen och messa brorsan om att det var ju ett jävligt kul skämt, men då hade de redan vaknat och låg och skrattade högt åt stackars mig. UNGJÄVLAR. Haha jag var ju det ultimata offret liksom. Inte blivit lurad på 1 april på flera år, typiskt att det ska vara en sån klassisk grej med haha.
 
Och eftersom jag inte ville vara sämre, så ringde jag upp mamma lite senare och berättade för henne - utan att säga att de hade lurat mig först. HAHAHA hon blev ju helt hysterisk i telefonen och höll på att få en hjärtattack innan jag sa att jag skojade och berättade hela sanningen.
 
Nej gud, det hade varit lite jobbigt att få barn samma år som min egen lillebror och hans flickvän, som är 15 år.
 
 

RSS 2.0