30 augusti - perfektion

2013-08-30 @ 20:13:24
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)

28 augusti - lite snabb uppdatering

2013-08-28 @ 10:46:34
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (4)
Kämpat sen kl 19:00 igår kväll, och äntligen idag 05:22 föddes vår liiilla, lilla tjej! Eftersom det drog ut så på tiden, mina värkar var inte riiktigt så kraftiga och jag plötsligt fick en blödning från någonstans, så blev det lite bråttom mot slutet så de fick ta henne med sugklocka.

Bebis ligger på neo nu och återhämtar sig, mannen har åkt hem för att sova och jag blir svimfärdig så fort jag reser mig ur sängen för jag är så slut så kan inte gå bort till henne, så ska försöka sova nu också och sen gå bort och mysa när jag har återhämtat mina krafter!

Men annars har allt gått bra, jag återkommer med bättre uppdatering och bild när vi landat!

26 augusti - dåligt tajmat!

2013-08-26 @ 10:02:10
2. Gravid
Kommentarer (2)
Nu blir det detaljer hörrni!
 
Vaknade runt 04 imorse av förvärkar, försökte verkligen somna om men det gick inte. Var uppe och kissade typ 18 gånger innan jag sista gången upptäckte att jag liksom aldrig blev helt torr när jag torkade mig - torkade och torkade innan jag insåg att det måste vara slemmisen som var på väg. Jaha nu händer det, tänkte jag. Då var klockan 07.
 
Gick och la mig igen, och hade nääästan lyckats slumra till när jag kände hur nåt började rinna till! Kastade mig upp ur sängen för att rädda madrassen, ropade till mannen "NU GÅR VATTNET!" och tog mig snabbt till toaletten med ett spår av vatten efter mig, för att avsluta med ett riktigt "film-splash" på badrumsgolvet. HAHA ofta det ens splashade?! Det trodde ju inte jag att det skulle göra!
 
Värkarna gick från att ha varit relativt regelbundna med 10 minuters mellanrum hela morgonen, till att stanna av lite nu efter vattenavgången. Ringde ju till förlossningen och barnmorskan där sa att vi kunde stanna hemma så länge jag känner att jag klarar det, och så länge värkarna inte avstannar helt och vattnet ändrar färg. Så typiskt bara att det ska ske IDAG - hade ju förtusan min uppkörning idag!! Och mannen skulle iväg till Växjö på föreläsning om någon kurs han skulle gå, och det blev ju också inställt pga detta nu haha! Ja ja, NU BLIRE ÄNTLIGEN BEBIS!
 
 
 
Sitter här i full skyddsmundering, på en tjock handduk för att undvika eventuella olyckor i soffan! Nu ska jag lägga mig och klocka värkar och försöka få lite vila.

25 augusti - lök

2013-08-25 @ 22:08:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Nu minns vi alla denna dagen, som dagen då jag lärde mig en läxa om att det INTE går att ha skuren lök i vårt kylskåp. Oavsett hur väl inplastad den råkar vara. Dvs hela skålen helt inlindad i plastfolie, plus en fryspåse runt om noga ihopknuten.
 
Det visade sig nämligen tidigare idag, att farmors goda äppelpaj som vi fick igår har tagit smak av lökjäveln trots att den är inplastad och det är ju förbannat irriterande på en halv paj. Men vi har ätit den ändå... Jag menar, det är ju paj?! Det funkade med mycket glass. Och nu senare ikväll upptäckte jag också att det inte bara är pajen som blev drabbad - en öppnad chokladkaka i kylen samt en kanna saft smakade plötsligt lite unket av, hmm... svårt att sätta fingret på vad.... LÖK, kanske?!
 
Och jag vet inte om det är nån jävla superlök de säljer nere på Willy's här i Nybro eller om det är något med vårt kylskåp som bidrar till extra stark doft (hade aldrig detta problemet i Blomstermåla!), men en sak är säker - all uppskuren lök ska hädanefter konsumeras DIREKT eller kastas!!



 
 
 

25 augusti - otålig

2013-08-25 @ 21:07:47
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Förvärkar. Man kan ju hoppas att det sätter igång snart, men tror man behöver ha värkar liiite oftare än typ en i timmen? But still! DEN ARBETAR.


24 augusti - ny soffa!

2013-08-24 @ 22:22:44
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Idag åkte jag och mannen till Kalmar för att möta upp farmor och pappa, och så åkte vi på soffjakt. Vi var både på Severins Möbler, Ikea och Mio men det var på Mio som vi kände att det var mest prisvärt och att man fick mycket soffa för pengarna.
 
Vårt enda krav egentligen var väl att den skulle ha en divan - jag tyckte sen innan att vi skulle satsa på en schäslong i samma också så att vi kan ha varsitt hörn, eftersom jag annars vet att vi kommer slåss om vem som ska ligga där, haha! Det tyckte däremot mannen var onödigt. Jag ville inte ha den i helt svart heller, eftersom vi har alla andra möbler i vardagsrummet i svart så ville jag bryta av med nåt ljusare grått istället. Och precis som det alltid är när vi ska välja nåt tillsammans så är det nästan omöjligt för båda är lika envisa, men det blev en kompromiss - jag fick min soffa med både divan och schäslong, men gav med mig på tyget där mannen hellre ville ha det mörkare (big surprise, haha han skulle inreda hela lägenheten i svart om han fick!). I och för sig så var det inte HELSVART heller utan det var lite melerat, och jag tyckte båda var snygga så det spelade inte så stor roll, utan jag är nöjd. Så den är betalad och klar, och levereras hem till dörren någon gång under nästa vecka. Så nöjd!


 


Denna blev det, fast i mörkare tyg! Riktig klassiker då jag vet jättemånga som har den, men det skiter jag i för den är snygg, skön och prisvärd. Bild lånad från Mio
 


Sen fick vi skjuts hem då jag hade några sista saker kvar hemma hos farmor som behövde komma hit - hade hur mycket kläder som helst där som jag glömt bort, blandat med gamla skolsaker, alla mina smycken... Äntligen har jag allt samlat på ett ställe, för första gången på flera år. Känns jätteskönt!

24 augusti - 15 år av saknad

2013-08-24 @ 21:55:49
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Jag kan inte minnas att jag saknat min farfar så mycket de senaste åren som jag gjort nu under tiden som jag varit gravid. Tiden går så fort, och jag slås av hur mycket det är som hänt under dessa åren, hur mycket han har missat. Min fina farfar.
 
Och trots att jag bara var 6 år när han gick bort, så har jag så otroligt starka minnen tillsammans med denna mannen. Några av mina bästa minnen har jag tillsammans med min farfar, och det är nog det som gör att man blir lite extra arg på den jävla skitsjukdomen cancer som tog honom ifrån oss.
 
Jag har alltid haft en nära relation till min farmor och farfar - jag var där jämt när jag var liten och mamma och pappa jobbade, och när de var lediga åkte vi ofta dit på middagar och sådär, och farfar som alltid hade olika projekt på gång stannade alltid hemma när han visste att jag skulle komma. Han hade alltid något på gång - var det inte nåt som skulle byggas eller målas hemma, så kunde det handla om gräsklippning eller renovering i deras sommarstuga. Och jag fick ofta följa med honom när det skulle byggas enklare saker - av honom fick jag en egen liten hammare, och en liten såg, som jag fick stå och snickra med olika stumpar medan han hammrade på det riktiga bygget.
 
Jag var med när vi byggde skjulet ute på trädgården - eller "Björnes Magasin" som vi döpte det till, eftersom nån av oss ungar (jag eller min kusin) troligen fällde en kommentar om att det liknade det nån gång. Jag var med nere i källaren där han hade alla farliga verktyg, och lyckades klämma fingret en gång - därefter fick den heta "Farliga Källaren".
 
Vi var ute och cyklade massa också! Eller farfar cyklade, och jag satt där bak och somnade nästan varje gång. En gång råkade han nypa mig i hakan med spännet när han skulle knäppa min hjälm, kan än idag känna hur ont det gjorde och hur farmor kom och tröstade och tyckte farfar var klantig! Vi åkte och hälsade på Bil-Persson (en herre som hade bilaffär), och han fick jag nästan alltid en ballong på en pinne utav med något bilmärkestryck på. Om det var Liljas eller Volvo? Det var alltid en vit ballong med blå text.
 
Och när vi kom hem så hade farmor mat klart till oss, och sen lekte jag med farfar inomhus tills mina föräldrar kom och hämtade mig. Favoritleken var när vi skulle rida häst, och jag tvingade ner honom på alla fyra på golvet och så skulle jag sitta på hans rygg med ett badrocksbälte som han hade runt axlarna som tömmar, och så kröp han runt i huset med mig på ryggen och jag tröttnade ALDRIG! Trots att han försökte med "...men nu är farfar trött...", kanske att han fick vila en liten stund så jag kunde äta glass.
 
Och det är väl därför jag saknar honom så mycket nu. För att jag tänker tillbaka på min egen barndom, hur fint jag hade det med min farfar, och jag önskar så att han hade fått vara med mig i denna perioden av livet. Jag önskar verkligen det.
15 år av saknad, och jag kommer aldrig glömma vad han gjorde för mig.
 

Här snickrar vi i lekstugan
 

23 augusti - förlossning på film vs verkligheten

2013-08-23 @ 21:57:47
2. Gravid
Kommentarer (0)
På film, så börjar ALLTID en förlossning med att vattnet plötsligt forsar, allt blir jättedramatiskt och den gravida kvinnan i filmen får svettig och flåsande i baksätet på en taxi ta sig till sjukhuset med ett barn halvvägs ut mellan benen. Såhär har ju jag trott att det sett ut på riktigt också, fram tills jag blev gravid. Tydligen behöver en förlossning inte alls starta med vattenavgång. Det är inte alltid det forsar ut heller - tydligen kan det komma lite grann åt gången bara. Det kan också dröja flera dagar innan förlossningen väl startar efter att vattnet gått - det produceras nytt vatten hela tiden tydligen. (Men som regel hör man ju alltid av sig till förlossningen när det inträffar ifall man behöver komma in så de får göra en kontroll.)
 
Och nu har jag som höggravid börjat fundera allt allvarligare på vad jag skulle göra om vattnet skulle gå, och jag är på stan. Eller tåget. Eller hemma hos någon annan. Jag är ju så ofta ute på språng och har ju lite svårt att sitta hemma en hel dag, så risken för att vattnet plötsligt skulle gå när jag är på offentlig plats känns ju ganska hög.
 
Är det nu man ska börja packa med sig extra brallor, trosor och ladda upp med dunderbindor i handväskan ifall det skulle hända? En handduk om man måste sätta sig i en buss/bil/tåg? Tänk om jag står i Kalmar med ett Niagarafall i byxorna som jag inte kan göra något åt? Inte för att jag egentligen skulle bry mig om vad andra människor tycker - jag menar, står en kvinna med gravidmage och helt blöta byxor på så känns det ju rätt uppenbart vad det är för något som har skett, ingen kan ju klandra en för det liksom... Men bara grejen över att inte vara hemma när det händer! Lite jobbig tanke.
 


Här är förövrigt HELA PIZZAN (nåja, uppäten...) som jag lyckades kränga tidigare idag. Hela! Hur fick den plats?! Jag åt dessutom upp snabbare än mannen, och det känns ju helt otroligt med tanke på mitt begränsade utrymme i magen. Hur fan gick det till, haha är chockad! Men gott var det.
 

23 augusti - cravings

2013-08-23 @ 14:33:58
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Får nog ta och hejda mig lite nu för känns som att jag kommer äta ALLT idag annars. Får fan räcka med pizza ikväll, haha. Satt däremot och blev sugen på våfflor och funderade på om man skulle köpa hem våffelsmet så man kanske kunde slänga ihop det till helgen eller något, men sen kom jag på att vi inte har något våffeljärn! Tur jag kom på det innan. Hade varit så typiskt mig att slänga ihop smeten och göra allt klart annars, och SEN upptäcka att man kanske borde ha ett våffeljärn att grädda skiten i också...
 
Men tror mamma och dom har ett extra, ska slänga iväg ett sms och höra ialla fall. Vet att de har dubbelt upp av flera andra köksmaskiner ialla fall! Om inte annars får jag väl höra med styvfadern som jobbar i elektronikbutik om de har nåt billigt våffeljärn som han kan köpa hem till personalpris åt oss, haha..
 
 
 

Dagens outfit
 

23 augusti - fredag

2013-08-23 @ 12:58:23
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Hej! Min första fredag på myyyycket länge som det verkligen KÄNNS som fredag också, haha! Tog en lång sovmorgon, låg kvar i sängen med mannen i över en timme imorse och bara låg och pratade, samt kollade på "Orange is the new black" innan vi gick upp och åt en onyttig frukost bestående av ostfrallor och varm o'boy.
 

Tänkte bara ta det lugnt idag och ta dagen som den kommer - ska dra med mig mannen ner till centrum för kattsanden är slut och behöver ju någon som bär den! Behöver juice också. Och kex. Sen har jag varit sugen på pizza i flera dagar så frågan är om man inte skulle festa till det lite nu när det är löning och allt och ta en riktig svullokväll?
(HAHA älskar att jag numera "festar till det" som en riktig pensionärs-Svensson med pizza på en fredag, så typiskt svenskt!)
 
 

Och ingen bebis ännu. Inga känningar, ingenting. Antar att den vill stanna ett tag till där inne... Fick en rolig förfrågan av Maria på Twitter som lite lätt hysteriskt frågade om jag födde nu "eftersom jag inte uppdaterat på länge", hahaha ååh är jag verkligen en sån Twitternarkoman?! Jo det är jag. Erkänner. Twittrar mer än något annat. De sociala medierna har mig i sitt grepp.
 
 
 
 

20 augusti - v.38+0 (v39)

2013-08-20 @ 22:35:17
2. Gravid
Kommentarer (0)
Man skulle ju kunna tro att jag deltog i Ironman denna helgen som var och att jag fortfarande lider av tröttheten efter det, men jag får väl lov att erkänna att ett triathlon nog är det sista jag skulle ställa upp i just nu. Helvete vad trött jag är.
 
Har liksom inte gjort ett skit idag. Satt hela förmiddagen hos farmor och bara åt, innan jag åkte till stan och hade körlektion. Somnade i eftermiddags när jag kom hem, sov 2 timmar, låg i soffan och väntade på mat och sen har jag bara suttit/legat på samma ställe hela kvällen. Och nu är klockan närmre halv elva på kvällen och jag är sömnig. Igen. Fattar inte vart tröttheten kommer ifrån.
 
Och på bebisfronten är det lugnt - IGEN. Jävla trollbebis som luras. Kan den inte bestämma sig för att ploppa ut snart liksom?! Imorgon ska jag skriva förlossningsbrev och skriva en lista på vad man ska ta med sig när dagen väl infaller så man slipper stå där snopen med byxorna fulla med fostervatten och försöka komma ihåg allt man ska packa ned. Och så ska jag sluta med mitt sockerfrosseri nu som jag haft de senaste två veckorna, för jag vill inte ha en större bebis än detta! Känns som att jag snart exploderar.
 
OCH NEJ det är inte min vänstra tutte man ser högst upp bredvid den andra UTAN MIN ARM som håller i linnet, hahahah! Det ser dock jävligt suspicious ut kan jag ju medge, men kände att jag behövde påpeka detta innan nån annan gör det hehe.

20 augusti - frustrationen i att inte veta säkert

2013-08-20 @ 05:13:20
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Nu har jag varje dag i en vecka haft någon slags förkänning. Det började med molvärk förra veckan, som sen gick över och utbyttes mot svår tillfällig foglossning, förvärkar/magkramper om nätterna, extremt orolig mage (jag som alltid är tvärtom) och nu är vi tillbaka på molvärken igen. DO I NEED TO WORRY?!?!?!

Nejmen man är ju inte trögare att man fattar att bebis förbereder sig nu, helt klart. Det känns i kroppen. Men irritationen ligger ju i att man inte vet NÄR, förrän symptomen antingen går över eller ökar i styrka. Hittills har det ju gått över, och då blir man irriterad på DET för man går och gör sig redo mentalt för att sen bli snuvad på konfekten.

Åkte till farmor igår eftermiddag för jag skulle köra, sen skulle vi sy ett babynest (HAHA herregud, ska bli ett eget inlägg om det sen.....). Började känna av molvärken i ryggslutet framåt kvällen och det höll i sig tills jag gick och la mig, men jag somnade utan problem och har sovit gott. Nu vaknar jag däremot astidigt och har fortfarande lite ont, OCH DET mina vänner, gör mig lite worried då jag sovit hos farmor och mannen befinner sig hemma en ganska lång bit ifrån. Ödets ironi ifall det skulle starta bara för att vi är ifrån varandra.

Menmen. Snart vaknar väl farmor så jag kan gå upp och käka frulle. Klockan 05:13 på morgonen, haha...




Farmor i färd med att stoppa det förbannade nästet, haha!

18 augusti - lever ut alla gravidklyschor

2013-08-18 @ 22:57:00
2. Gravid
Kommentarer (0)
Kände mig verkligen som ett klassiskt exempel på den svenska, gravida kvinnan igår när jag aggressivt vaggade ner mot stationen för att ta tåget till Kalmar.
 
För det första så var det så förbannat kvavt ute, vilket jag helt missat och därför klätt mig i jeans dagen till ära.
För det andra så var jag försenad och hade dessutom precis innan jag klev ut genom dörren, haft ett hormonellt utbrott på mannen pga att han lånat mitt busskort utan att lägga tillbaka det och så tog det flera minuter innan det hittades och då var jag rejält sen.
 
Så svettig, förbannad och stressad pinnade jag på det allra fortaste jag kunde ner till stationen - en sträcka som normalt sett tar närmre 20 minuter i o-stressad preggotakt. Nu hade jag 10 minuter på mig. Men jag hann fram, för att upptäcka att tågjäveln var försenad 5 minuter och att jag därmed hade skyndat mig helt i onödan.
 
Och väl på tåget fortsatte svett-festen då typ ALLA I SVERIGE var med på det där jävla tåget och tog upp allt syre så det inte fanns något kvar till det stackars gravida åbäket. Och där och då bestämde jag mig för att spela ut gravidkortet helt och bara skita i att jag satt i en vagn full med människor - jag drog fram ett gammalt A4-papper ur väskan och så började jag helt ogenerat fläkta mig i ansiktet med denna. Nåt jag ALDRIG skulle gjort i vanliga fall. Men när jag satt där så slog det mig att vafan, här har jag stressat mig fram i en kvav sommardag, jag har jeans och är helt klädd i svart, jag är höggravid och alla säger alltid "det måste vara jobbigt att vara gravid såhär mitt i sommaren!" precis som att alla tycker det, så då bestämde jag mig för att idag, då är det fan jobbigt. Och det ska ingen få klandra mig för att jag tycker.
 
 

18 augusti - det är lika bra man vänjer sig

2013-08-18 @ 22:03:00
2. Gravid
Kommentarer (1)
Sedan dag ett, när jag fick fram det där plusset på stickan som bekräftade att jag hade ett groende liv inuti mig, så har jag känt rädsla. Jag har också varit glad, förväntansfull och blivit blödig på ett helt annat sätt än jag någonsin känt förut. Men den överhängande känslan som alltid funnits där, rädslan, den har varit bestående. Och jag har hela tiden väntat på att den ska försvinna.

I början oroade jag mig för att jag skulle få missfall. Sen kom rädslan över om jag åt ordentligt och tillräckligt varierat. Hand i hand med detta, har jag känt rädsla över hur det skulle bli med jobb, ekonomi och om vi skulle hinna få en lägenhet i tid. Känt mig rädd att saker inte ska lösa sig. Att man inte är redo. Och när jag insåg att jag visst är redo - då kom rädslan över att jag kanske kommer bli en dålig förälder. Att jag inte kommer fatta att man gör nåt fel och så förstör man sitt barn.
 
Det är rätt sjukt när jag tänker tillbaka på det - hur mycket jag har oroat mig. Och hela tiden tänkt "men jag kommer nog inte känna mig rädd sen när förlossningen närmar sig, när jag vant in mig i det här". Men om sanningen ska fram så sitter jag här nu, två veckor innan beräknat datum, och är fortfarande rädd. Trots att vi har allt klart, vi har vår lägenhet, jag har jobbat hela sommaren, jag känner bebisen varje dag i magen, jag har haft en normal graviditet, vi har allt vi behöver till barnet på alla plan - både vagn, kläder och övriga tillbehör. Och ändå är jag rädd.
 
Och det är först nu som jag faktiskt inser att den här rädslan nog aldrig kommer försvinna. Jag kommer alltid ha något att oroa mig för. Just nu är det förlossningen och hur jag kommer klara den. Sen själva tiden när man ska hem från BB - vi ska helt ensamma ta hand om den här sköra lilla bebisen och jag bara undrar hur jag ska klara av att ta hand om den lika bra som mina föräldrar tog hand om mig. Hur gjorde mina päron liksom?! Jag är inte ett dugg orolig för mannen för jag ser verkligen en pappa i honom och jag vet att han kommer vara toppen. "Fatta vad mysigt det kommer bli?!" är hans egna ord från ikväll kring detta.
 
Så börjar jag tänka på min mamma och hur hon hönsat med mig, och hur farmor hönsat med pappa, och hur alla mammor jag träffat hönsat med sina barn, och plötsligt förstår jag alla mammor i världen! Jag fattar varför nu. För man vill sitt barn allt gott i världen, man har burit det här lilla livet i nio månader och man utvecklar nåt alldeles speciellt band. Och det är väl bara dags att man vänjer sig vid en livslång oro. För det kommer alltid finnas nåt man kommer oroa sig för när det gäller ens barn - nyfödd eller vuxen, självständig individ. Senare kommer oron kring att lämna sitt barn ensamt med en barnvakt, inskolning på förskolan, oron kring kompisar, första skoldagen, tonårstiden (lär behöva starka mediciner under de åren om man är såhär hispig redan nu....), vuxentiden och sen ska man få barnbarn att oroa sig för OCKSÅ utöver detta... Ja ni märker ju. En evig spiral. Och jag har inte ens fött mitt barn än.
 
Lika bra man vänjer sig.
Men jag ser fram emot det mer än någonsin.
Jag längtar tills jag får visa mitt barn världen, längtar tills jag får lära denna lilla människan allt jag kan och uppfostra denne till en stark individ med hjärtat på rätta stället. Jag längtar.
 
 

18 augusti - myshelg

2013-08-18 @ 11:58:40
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Fredag: Vaknade och hade inte alls lika ont i fogarna som dagen tidigare. Bestämde mig för att ta tillfället i akt och göra massa trots lite stel - man vet ju aldrig när det slår till igen?!
Så jag tvättade, dammsög, torkade golvet, vek in bebiskläderna i byrån, och jag hann även vagga ner till Jysk innan de stängde för att köpa en madrass till spjälsängen + madrasskydd och skyddslakan. 500 spänn gick det på. Herrejävlar. Men nu har vi världens mysigaste lilla spjälsäng, vill bädda ner mig själv i den!
 
Lördag: Träffade upp fina Karate-Leif för mat, fika och prat innan hon flyttar till Göteborg med sin sambo, ASSÅ HALLÅ hur galet är inte det?! Kommer vara jättelångt mellan oss nu! Vi hinner dock förhoppningsvis ses en sväng den 26e för då är hon tillbaka i Kalmar på snabbvisit.
Sen kom Christopher's bror på eftermiddagen - de skulle gymma här i Nybro men tydligen var det stängt. Blev mysig hemmakväll istället! Jag bjöd på min specialare fläskfilé i ugn, sen käkade vi chips och såg på film.
 
Söndag: Sov ut ordentligt idag. Till klockan 9, HAHA! Sa hejdå till mannens bror som stack vid halv tio-tiden, och sen har jag käkat gofrulle och tänkte bara sitta och gotta mig idag åt att inte göra någonting! Finns ingenting som jag känner att jag måste göra idag heller, så därför ska jag bara njuta!
 

KNUBBIIIIIIS!
Det är tragik-komik i att se sig själv i spegeln nu - helvete vad tjock man blivit ändå. Är ju som en liten köttbulle i ansiktet, haha! Satt och kollade tips inför träning på Nyhetsmorgon imorse och kände att, fan... Saknar faktiskt gymmet. Precis när jag blev gravid fick jag plötsligt ingen tid pga jobbet då, sen kom den där orkeslösheten då man sov all ledig tid, och sen växte jag ur mina träningskläder och märkte också att det inte alls var lika kul att ta i och ta ut sig när man samtidigt oroade sig för den i magen. Längtar tills jag kan ta upp det igen!

16 augusti - väntar

2013-08-16 @ 07:04:54
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Insåg igår kväll att nu känner jag mig redo mentalt. Bring it on liksom, nu skiter jag i om alla kläder inte är tvättade, att vi måste köpa en madrass till spjälsängen och att det saknas en kudde i vagnen FÖR NU VILL JAG HA UT VÅR BEBIS. Allt runt omkring får man fixa tids nog om den bestämmer sig för att komma lite före.

Kom då, din tjockis!




15 augusti - en jävla massa gnäll

2013-08-15 @ 13:58:00
2. Gravid
Kommentarer (0)
Ja hörrni, ni får ursäkta att det blir en del gnäll MEN IDAG ÄR DET BEFOGAT.
 
Är så arg nu! Vaknade imorse, allt är som vanligt. Käkar frukost, går runt utan problem men var skittrött så gick och la mig en stund på förmiddagen innan jag skulle åka till Kalmar och ha körlektion.
 
Vaknar typ 45 min senare och kan plötsligt knappt resa mig ur soffan? Tänkte inte på det först, händer rätt ofta att jag får sendrag i ljumskarna/magen långt ner när jag reser mig för hastigt. Gjorde ett nytt försök, klarade att räta ut mig till stående men fan inte att gå. OMÖJLIGT ATT RÖRA BENEN, det smärtar helt otroligt mycket då i både ljumskar, rygg och långt ner i magen. Skulle hjälpa Christopher att flytta ett bord men jag kunde liksom inte ens ta tre steg framåt. Får vagga fram i lägenheten för att ens ta mig framåt.
 
Fick helt enkelt acceptera mitt öde - foglossning. Och att jag inte kunde åka in och ha min körlektion idag (som jag verkligen behöver egentligen....), men hur fan skulle det gå - kommer ju inte ens kunna ta mig ner till tåget! Så nu har jag tagit ett bad som hjälpte lite grann, tröstätit chokladmousse och tänker nu läsa på om smärtlindringar inför förlossningen och lite senare sätta igång någon serie. Sur så satan. Hade ju kunnat tvätta eller nåt annat viktigt, men nej för all del...
 

Innan jag somnade. FAN VAD MYSIG OCH NÖJD MAN KAN SE UT DÅ.
 

14 augusti - molvärk & liggdel

2013-08-15 @ 00:18:44
2. Gravid
Kommentarer (0)

På bild ovan kan ni nu beskåda vår kompletta barnvagn! Vi köpte den ju som sittvagn för 3 veckor sedan, men liggkorgen hade de inte fått in då så vi la en bokning på den enda liggkorgen i just denna färgen som skulle komma till Babyproffsen i Kalmar. Och denna veckan kom den, så vi hämtade upp den idag när vi ändå skulle städa med pappa och farmor och sen få skjuts hem. Och fan vad lyxig den känns... Helt otroligt glad och tacksam över mamma och styvfar som finansierade detta vrålåk! När bebisen kommit och vi har hunnit använda den lite så ska jag göra en recension. Det jag kan säga nu är att den känns otroligt lätt, och att den fungerar bra som katt-skrämmare.
 
Ja och påtal om "när bebisen kommer".... Skrev ju igår att jag känt mig skum i kroppen men att det troligtvis är lite inbillning för jag letar tecken nu? MHM ELLER, har fan dragits med molvärk/mensvärk nästan hela dagen bara för att jag skrev det där... Och det är definitivt ingen inbillning! Hade glömt hur det känns att ha mensvärk, men det var verkligen sådär klassiskt "ont-så-att-jag-inte-riktigt-orkar-stå-och-känner-mig-rastlös"-värk. Men jag hoppar inte i taket över det. Man kan ju känna såhär flera veckor innan förlossningen sätter igång, men det är ju definitivt ett tecken på att det närmar sig! Med tanke på att jag precis passerat veckan då det är okej att föda och att bebisen i princip är fixerad så vet jag ju att den gör sig redo iallafall!

14 augusti - flyttstädning

2013-08-15 @ 00:03:03
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Idag blev det städning i ettan, kändes helt sjukt att komma ut dit igen nu när man bott i nya lägenheten i nästan två veckor och vant sig vid allt utrymme. Har vi verkligen bott sådär litet?! Det kändes ju ändå inte SÅ trångt när vi bodde där, mot vad det faktiskt gjorde nu.
 
Men känns skönt att ha all städning gjord nu ialla fall. Eller ja, jag och mannen kollade ju mest på medan farmor och pappa skurade och hade sig hahaha! Men de hade ju egentligen tänkt åka ut dit helt ensamma och göra detta åt oss, men det hade jag inte samvete till så då kändes det lite bättre att följa med och åtminstone bidra med någonting idag även om det inte var mycket. Fick stå och skrubba bort mitt griffeltavel-klistermärke som jag hade satt upp på kylskåpet, tog ju hundra år...
 





Skrattade som fan åt denna bilden för det ser ut som att mannen sitter och skiter i garderoben, hahaha!
 
 

13 augusti - v 37+0

2013-08-13 @ 20:51:23
2. Gravid
Kommentarer (1)
Besökte barnmorskan för näst sista gången idag! Och tack och lov så ser allt fortfarande bra ut, bebis har växt lite till och mitt sf-mått ligger nu på 34 cm. Mitt blodtryck låg bra, och bebisens hjärtljud slog fint och varierat också (eller ja, något rent hjärtljud fick vi inte höra idag eftersom den låg knepigt till men navelsträngsljuden har samma rytm i princip så vi lyssnade på det istället). Sen kände hon och klämde på magen, och bebis ligger fortfarande med huvudet neråt och har nästan fixerat sig helt, vilket betyder att hon börjar göra sig redo för att komma ut!
 
Och utan att skrämma upp någon nu, så har jag känt mig lite skum i kroppen de senaste dagarna... SEN om det är pga att jag jagar upp mig lite för det är så nära vet jag inte, jag är ju lite hypokondrisk. Och när man vet att bebisen i princip kan komma när som helst nu så börjar man ju såklart leta tecken och känna efter lite extra noga, så antagligen är det ju pga det. Tycker bara det kör otroligt mycket i magen och att jag har en allmänt skum känsla i kroppen, men inga förvärkar, sammandragningar eller molvärk som liknar mensvärk alls och det är väl det man i huvudsak ska känna så det är nog ett tag kvar trots allt. Går säkert över tiden nu bara för att jag nojjat över att jag ska föda för tidigt!

 
Bjuder på en bild från i vintras när jag fortfarande var snygg och hade fräsch hårfärg. Ska bli så SKÖNT att fixa till mitt gräsliga hår sen, det gör så mycket! Längtat så länge efter att bli ljus nu.
 
 

11 augusti - tänk om jag föder för tidigt?

2013-08-11 @ 17:17:26
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Har ju varit så otroligt aktiv genom hela graviditeten egentligen. Jobbade ju fram tills i onsdags, jag städar och hoppar upp och ner från stolar för att hänga nya gardiner eller byta duschdraperi här hemma, powerwalkar upp och ner från centrum nästan varje dag i en backe som inte är av denna värld, och trots att jag nu är LEDIG är jag ändå sällan hemma och bara sitter ner för jag tycker det är så jävla tråkigt. Visst blir jag begränsad och man håller ju inte samma tempo som förr, men jag är fortfarande igång.

Och allt detta gör mig så nervös på ett vis! Tänk om jag föder för tidigt?! Vi som är så i sista minuten med typ ALLT. Har fortfarande inte skickat in om min föräldrapenning (vet inte ens vad jag ska få än), bebiskläderna måste tvättas och läggas iordning (har dock hittat tvättstugan nu!) och madrassen till spjälsängen har försvunnit/glömts nånstans i flytten - förmodligen fick vi aldrig med oss den så den ligger nog hos C's bror. Liggdelen till barnvagnen har vi inte än, men den ska komma nu i veckan.

Men ja. Detta om något måste ju vara ett bevis på att bebis tittar ut när den känner sig redo, oavsett vilka strapatser den galna mamman håller på med. Skulle säkert kunna syssla med cirkus också.




Det är bara tre veckor och en dag kvar. Det är nära nu...

11 augusti - mycket skum förmiddag

2013-08-11 @ 11:05:20
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Steg upp tidigt för att åka hem till mamma och mata deras katter idag, kommer dit och allt verkar frid och fröjd till att börja med. Tills jag upptäcker en vattenläcka under diskhon, efter att rörmokaren glömt att skruva åt en packning eller nåt... Torkar upp, ställer en skål under röret som läcker, stänger av kallvattnet.

Matar sedan katterna, ska rensa kattlådan men hittar inte spaden (?!) så får köra i handen i en plastpåse och do it the dirty way som med hundar. Mm.

Går ronden runt. Upptäcker en kattbajskorv i duschen. Felix har protesterat för han hatar att vara instängd inomhus. Tar upp denna i (a lot of) papper, spolar ner i toaletten. DET BLIR STOPP?! Får hämta ny plastpåse, och ännu en gång do it the dirty way som med hundar, dvs köra ner min plastbeprydda hand i toan. Hulkar nu lite grann.

Torkar upp det sista i duschen med papper, spolar rent med det sista vattnet som finns i kranen. Ska spola ner pappret. Bara det att nu är vattnet avstängt och toaletten fylls inte på. Det ligger nu kattbajspapper och guppar i toaletten och det ser precis ut som att nån annan torkat sig i stjärten och struntat i att spola.

Upptäcker att bussen går om en kvart! Nu blev det bråttom. Ger fan i toaletten. Upptäcker också att nån av katterna rivit ner en blomkruka - krukan är hel men jord är spridd över golvet. Samlar upp jorden så gott det går i händerna, slänger tillbaka i krukan och ställer den på plats.

Kastar mig mot dörren. Motar bort de två katterna som högljutt jamar och vill gå ut. Stänger dörren efter mig snabbt, går mot bussen. Plötsligt, trots solsken, öppnar sig himlen och världens värsta skyfall störtar ner! Tur man hade paraply iallafall.




9 augusti - det finaste

2013-08-09 @ 21:06:15
7. Lite bättre
Kommentarer (0)
 
Det finns inga ord som kan beskriva hur mycket du betyder för mig. <3
 

9 augusti - surar

2013-08-09 @ 16:15:13
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Kuggade uppkörningen idag. Sitter nu hemma och surar... Hade helst velat ligga i soffan och tycka synd om mig själv resten av dagen, men väljer att diska och putsa upp och montera spjälsängen istället. Kanske tar mig ett varv i området och letar efter den förbannade tvättstugan också.
 
Hade varit gott med Ben & Jerry's, men har bullar och annan glass i frysen så jag sket i det. Ångrar det nu, däremot. Och det är både för varmt och för långt för att jag ska orka gå ner till centrum. Så nä.
 
 

7 augusti - sista jobbdagen

2013-08-07 @ 22:58:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Kan inte fatta att det redan är andra veckan i augusti och att vi ska ha barn om en månad. Vart tog sommaren vägen?! Det har gått så himla fort!
 
Idag var det min sista jobbdag på fiket, det kändes vemodigt men samtidigt skönt. Älskar ju mitt jobb, älskar ATT jobba, att få träffa kunderna varje dag och att få göra smörgåsar samtidigt som man gung-dansar till radion som alltid står på i köket. Men de senaste veckorna har jag verkligen märkt skillnad på ork, så nu kändes det som helt rätt tid att varva ner och kunna lägga all min energi inför det som komma skall.
 
Det kändes som höst imorse när jag gick till jobbet med gula löv och det första regnet på länge
 
 
Inte för att det blir någon rast och ro på resten av denna veckan heller bara för den sakens skull, haha! Är uppbokad för hela denna veckan också, men sen tänker jag fan hålla ett öppet schema!

7 augusti - börjar få lite ordning här hemma nu!

2013-08-07 @ 22:41:07
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
 
 
 
Lyckades ragga upp mamma till att åka till IKEA med mig och mannen igår för att inhandla en tv-bänk och lite annat vi behövde nu efter flytten. Gick skitbra tills vi skulle packa bilen och åka hem - bilen var LITE för trång för att det skulle gå. Kvinnan har ju ingen dragkrok på bilen heller, så vi kunde inte hyra ett släp. Men på något jäkla vänster lyckades vi få in allt + oss själva, Mats fick dock ta bussen hem när mamma körde hem oss haha!
 
Tv-bänken ska däremot upp på väggen var tanken, hyllorna sattes upp nu ikväll så där har det inte hunnit komma upp nåt än. En ny soffa ska på plats också, helst NU. Sen ska jag städa igenom lägenheten ordentligt nu i helgen, har ju egentligen bara tagit det mest akuta så vi kunde stoppa in våra saker i lådor och skåp. Har fortfarande ugnen och spisfläkten kvar som jag bara tagit lite ytligt på än så länge. Och sen dammsugning, moppning och fönsterna. Men jag har ju tid så behöver ju inte ha så bråttom! Har stressat tillräckligt de senaste månaderna känner jag.

5 augusti - v.37 imorgon

2013-08-05 @ 22:30:04
2. Gravid
Kommentarer (0)
Åååh, blir galen! Det kliar sjukt mycket på magen. Är även öm i huden/bristningarna som jag har fått mitt på undersidan av magen. Vet ju att det kliar för att huden töjs och den blir torr, smörjer ju in mig varje dag numera så jag vet inte riktigt vad man kan göra mer för att lindra. Kletar på så mycket Helosan-salva på magen nu både morgon och kväll att den blir helt vit och flottig, haha men det får man väl stå ut med.
 
 
Lille magen. Undrar så vem det är som gömmer sig där inne nu! Så spännande när bebisen är så stor nu också, samtidigt som jag börjar bli lite nervös inför förlossning och sådär. Borde skriva min förlossningsplan nu i veckan, det har liksom fallit undan lite pga allt annat runt omkring. Har fortfarande inte funderat nåt särskilt över vilken sorts smärtlindring jag vill ha, men tror faktiskt inte jag vill planera något just på den punkten heller. Jag vet vad som finns, och sen tar jag det som det kommer istället!
 
Måste få tag i en tvättid denna veckan också så jag kan börja tvätta upp alla bebiskläderna. Fast måste hitta tvättstugan först, hahaha!
 

5 augusti - klarade teorin!

2013-08-05 @ 22:04:57
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
YESSS, jag klarade teoriprovet till körkortet idag! GUTT. Skulle jag ju fotografera mig också, vilket jag inte reflekterade särskilt över. Tog min bild och sen gick jag tillbaka till kvinnan i receptionen som vred skärmen mot mig och ba: "Jaa, såhär kommer ditt körkort se ut sen då!" och jag höll ju på att DÖ för det hade ju inte jag tänkt på?! Där stod jag lite småsvettig efter promenaden med håret utsläppt så hela utväxten syns, + gravidknubbig i ansiktet på det, och den bilden ska jag stå ut med i tio år framöver hahaha! Aja. Shit happens.
 
Sen skrev jag provet och jag blev godkänd! Känns ju helt sjukt roligt, vill däremot inte glädjas i förtid om jag inte klarar uppkörningen på fredag. Skulle vilja skjuta lite på det så att jag kunde köra lite mer, men det hinns inte så det är väl lika bra att köra på och hoppas på lite tur. Tror aldrig man känner sig redo ändå.
 
JUSTE - jag skrev ju igår om mina svullna fötter. Plockade fram de andra skorna jag pratade om, men det var knappt att de gick på heller kan jag säga... Höll på att komma försent till tåget imorse bara för jag fick kämpa så med skojävlarna - fick snöra upp dem och knyta om dem, och sen satt de ändå inte skönt. Får köpa några nya billiga tygskor på H&M eller nåt nu i dagarna i en större storlek.
 
 
Ja ni får ursäkta att jag typ alltid har samma leoleggings på mig men min garderob är NÅGOT begränsad just nu. Hoppas och ber att jag inte töjt ut dessa nu så att jag kan fortsätta använda dem efter graviditeten...
Detta är förövrigt från väntrummet där nagelklipparmänniskanhenniskan kom in och satte sig...
 

5 augusti - folks lustiga beteenden

2013-08-05 @ 09:51:33
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Får ursäkta om nån råkar tillhöra den här gruppen människor som jag nu irriterar mig på, MEN DET ÄR INTE OKEJ ATT KLIPPA NAGLARNA OFFENTLIGT!!

Det var som på jobbet för några veckor sen - kommer ut till kassan och kund står och klipper naglarna på andra sidan disken?! Vi bedriver restaurangverksamhet här! Ska du stå och klippa naglarna då som kan flyga omkring och hamna lite varstans eller? Näe så äckligt!

Och som nu - sitter i ett väntrum, och en person plockar upp en nagelsax och börjar klippa naglarna. Vad är det med människor?! Klipp naglarna hemma i ditt badrum, gör det till en rutin där istället för att få plötsliga infall när du går på fik eller sitter i ett väntrum. Det är inte trevligt!!

4 augusti - lägesuppdatering om flytten

2013-08-04 @ 23:04:11
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Som jag skrev i torsdags så var det ju sjukt dåligt städat i lägenheten när vi flyttade in. Ringde då och fick tag i vaktmästaren som kom hit och kikade, men fick aldrig nåt svar tillbaka sen om vi skulle få hit en städfirma eller inte. Ringde från jobbet i fredags utan resultat, lämnade meddelande om att jag ville han skulle ringa tillbaka till mig men det gjorde han inte... Såklart. Kunde tyvärr inte komma ifrån och ringa fler gånger heller. Så i fredags kände jag mig rätt jävla uppgiven - här flyttar man in i ny lägenhet, och så ska man då sitta och vänta hela helgen och inte kunna packa upp sina saker pga det måste städas först. Nej så ville jag inte ha det. Så jag har städat själv.
 
Ialla fall det översta. Eller det värsta, kanske man ska säga. Har torkat ur alla skåp, lådor och garderober, skurat badkar, kranar, toalett och handfat med avkalkningsmedel, dammtorkat de värsta ställena som fönsterbrädor osv för att sen kunna packa upp våra saker. Sen är det ugnen och spisfläkten kvar som man behöver gnugga lite extra på, men det har jag faktiskt inte orkat än. Har ju tid att spendera nu här hemma framöver så det får ta sin tid, haha!
 
 
 
Men känns oerhört skönt att börja komma i ordning nu, satte till och med upp gardiner i köket idag. På tisdag väntar dock IKEA - behöver en hel del som t.ex taklampor, tv-bänk och nya gardinstångsfästen då våra gamla inte passade här. Och imorgon kommer pappa hit med vårt köksbord, och tisdag kommer mamma med barnvagnen, mattor och annat småtjafs som vi inte fick med oss i torsdags.

4 augusti - dagens krämpa

2013-08-04 @ 22:51:00
2. Gravid
Kommentarer (0)
 
HAHAHA, allvarligt - mina fötter?! Har knappt besvärats alls av svullna fötter fram tills i förrgår! Och idag har det varit helt extremt, de var svullna redan när jag vaknade på morgonen och nu framåt kvällen är de som två falukorvar. Min största undring just nu är hur fan jag ska få på mig ett par skor imorgon...? Var svårt redan som det var igår när jag traskade hem från jobbet i låga Converse, fan så chubby det såg ut. Och mina sandalisar har ju remmar runt vristerna så tror faktiskt i ärlighetens namn att det inte ens kommer gå att knäppa.
 
 
NEJ NU VET JAG!!!! Hittade ett par gamla tygskor nu när vi flyttade som jag hade glömt bort. Får fan ta dem i värsta fall. Svarta tygskor i tropisk värme, mmmh... <33 Fast har hon hellre fotsvett än otäcka skor som sitter för tajt.

1 augusti - så gick flyttlasset

2013-08-01 @ 21:55:42
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Förstår inte hur man kan bli såhär trött av att inte ens hjälpa till med att bära nåt?! Fick titeln "Projektledare" idag, haha frustrerande som fan att inte få lyfta och bära FÖR DET VILL JAG men nu är vi så nära förlossningen att jag inte vågar chansa. Baah.

Aja, det blev två flyttlass från ettan till nya lägenheten ialla fall! Tråkigt nog när vi kom dit med första grejerna, så upptäckte vi direkt att städningen var långt ifrån godkänd... Fattar inte de personerna som tror "flyttstädning" innebär dammsugning, torka golv och fönster och sen är man klar. Det var inte dammtorkat för fem öre, skåp och lådor var inte urtorkat, ugnen var fortfarande flottig både inuti och utanpå, toalettstolen ska vi inte ens prata om men den skulle de tydligen byta... Ringde direkt hyresvärden som skulle få tag i vaktmästaren så han kunde komma dit och kolla, men vi kunde ju inte vänta på honom så vi åkte ju och tog nästa lass.

Han ringde sen typ en timme senare, jag berättade hur det låg till och att det var okej att han gick in och tog en kik vilket han skulle göra. Så vi lastade det sista, åkte till mamma och hämtade sängen, och sen tillbaka för att lasta av igen. Upptäcker då när jag ska låsa upp att dörren redan är upplåst. Muppen hade alltså glömt låsa efter sig?! Känns ju skitkul när det hade gått flera timmar från det att han ringde tills vi kom dit...

Men aja. Nu är alla sakerna där förutom lite småplock hos farmor och mamma! Tyvärr ska jag inte ens sova första natten hemma, jobbar 07-16:30 imorn och det gick inga matchande bussar på morgonen så får sova hos pappa inatt. Vilket jag ska göra nu. Återkommer med uppdateringar imorgon!




Hejdå Blomstermåla! Kommer sakna det lilla samhället, kattanterna, trevliga personalen i affären och den fina gården med alla blommor och vattenfallet... Lite vemodigt är det allt!

RSS 2.0