30 mars - påskafton

2013-03-30 @ 20:33:25
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Har ägnat denna påskafton åt allmänt småplock och städning här hemma. Var iväg i affären redan kl 10 imorse för mjölken var slut, och kan ju inte börja min morgon utan o'boy numera som ni vet haha! Insåg också att jag ätit dansk påläggssalami för glatta livet i en vecka och först idag slog tanken mig att jag kanske inte ens får äta det som gravid?! Vilket jag kollade upp och så stod det ju naturligtvis att kallrökt och torkat kött/pålägg som t.ex salami, korv och viss skinka måste frysas i 3 dygn först om man ska äta sånt. Jobbigaste med att vara gravid är ju detta med maten - att man måste tänka på vad man äter hela tiden, både ur näringssyfte och pga eventuella bakterier som man kan bli sjuk av och skada bebis. Nu har ju jag koll på vad det är jag ska hålla mig undan egentligen, men blev en miss där så har nojjat lite idag. Köpte mjukost med smak av salami istället och tänkte ersätta med, haha!
 
 
 
Annat jag pysslat med idag:

  • Bytt till vårgardiner och färdigställt mitt påskris, samt lagt på gula påskdukar

  • Badat och borstat Figge, då han har fått en ful ovana att lägga sig i kattlådan (?!), droppen gick idag när han hoppade upp bredvid mig och verkligen luktade kattsand. Äckelpotta!! Så nu ska han badas med jämna mellanrum och avvänja snuskbeteendet!

  • Färgat min utväxt, good lord det behövdes! Köpte dock en brun färg då jag planerar att ljusa upp håret i framtiden, lättare om håret inte är kolsvart då liksom. Syns ju fortfarande en skarv mellan det brunsvarta och det bruna dock, men det är ju knappast så iögonfallande som det var innan! Väntar dock med blond-projektet tills bebis tittat ut.
 

30 mars - håriga katter

2013-03-30 @ 13:39:18
Kommentarer (0)
Jaha, här har man gått runt och borstat Zhantos i flera månader för att han är den långhåriga, utan att ha haft en tanke på Figge..

Testade att ta fram kammen häromdan och borstade gingerkorveeän bara för skojs skull, och herregud vad hår han fäller! I samma veva så la en kompis syster upp en bild på instagram på en såndär super-borste för katter, så nu har jag bestämt mig för att införskaffa en sådan! Även att jag fortsättningsvis kommer behöva rolla av mina kläder varje morgon jag kommer till kontoret, så kan man ju kanske minska problemet med katthår överallt haha. Nu kommer korven och ska ligga i knät bara för man talar om trollen..







29 mars - långfredag

2013-03-29 @ 13:23:28
Kommentarer (0)
Sitter i skrivande stund på väg in mot Kalmar. Min förhoppning är att H&M ska ha öppet så jag kan byta mina mami-pantz jag köpte igår utan att prova, och som idag visade sig vara för små. I storlek 36! När vänjer man sig vid att man blir större egentligen? Känner mig redan som en val och då är ju jag fortfarande liten haha.

Men byta brallor var ju inte the main anledning, ska till famåå sen och käka lite påskmiddag med släkten. Invigde mina vårskor dagen till ära och allt också, men så började det snöa precis när jag skulle sätta mig på tåget. Ödets ironi. Vägrar tro på väderprognoserna som säger att det ska vara svinkallt hela april!




27 mars - pluttkulan

2013-03-27 @ 20:10:02
Kommentarer (0)





Vecka 17 + 1, och idag insåg jag att jag även växt ur mina jeansleggings.

Och vad är grejen med tråkiga mammakläder?! Är inte detta ett känt problem ändå? Måste man känna sig som 40+ så fort man blir gravid liksom? Är det så svårt att lägga ner LITE mer fantasi på mammakläder än att det bara ska vara randigt och omlott-toppar i grått, vitt och blått? Nej hörrni, det får bli skärpning.

Har förövrigt skämt bort mig själv med nya vårskor för det var jag värd, så nu tycker jag snön kan försvinna också och att vi kan få lite varmare väder så jag får användning av mina nya skor.

Nu ska jag käka klyftpotatis. Och kött - såklart hehe.

23 mars - greetings from Sunny Beach!

2013-03-23 @ 12:15:45
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Idag är det lördag, herregud så skönt ändå. Kämpar på som ett svin i veckorna på jobbet, det har varit mycket och ganska stora förändringar nu de senaste tre veckorna. Bl.a har vi gjort om i teamen, så det är nytt folk att lära känna. Vilket i och för sig går jättebra, skrattar varje dag! Också fått högre värdekunder att ta hand om, = mer pengar att förlora om det går sämre (men lättare att tjäna mer pengar om det går bra), jag har kämpat lite med att hålla ihop mitt samtal och det har varit mycket säljträning. Samtidigt har jag slitit som fan för att komma ikapp med det jag missat när jag varit sjuk, nu har jag har åtminstone fått upp mitt tempo och det är ju det viktigaste. Jag är på gång! Kändes jävligt skönt att kunna gå hem i fredags utan att behöva känna massa oro och ångest över att man inte presterar så högt som man vill!
 
Varför går inte det förresten? Varför kan man inte få välja hur mycket man ska orka och sen bara göra det? Känns som jag vill göra ALLT och vill göra det lite för mycket, att jag istället snurrar in mig i allt och så blir det pannkaka. Älskar ju att ha mycket att göra hela tiden, helst av allt skulle jag vilja ha nåt inbokat hela tiden och att allt bara rullade på löpande efter varandra. Och att dygnet fick några extra timmar så man hann med allt också.
 
JUSTE - kändes som nåt sprattlade till i magen iförrgår. Kurrade typ och kändes som när man har en liten fis på gång. Fast det hade jag ju inte, hahahha! Men jag åt ju samtidigt som detta hände och jag var jättehungrig, så jag vet inte. Antingen var det bebbson eller så var det tarmen. Lär märka skillnaden framöver hoppas jag!

Nej vänner, nu ska jag gå och handla för jag har bestämt mig för att göra frozen cheesecake ikväll. Ej säker på om min växande bullmage beror på glass, oboy, fisk och kött - eller bebis

23 mars - cravings

2013-03-23 @ 12:03:52
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Saker jag blir återkommande sugen på nuförtiden:
 
  • Kött. Alltså som en kotlett eller så. Kan bli helt sinnessjukt sugen på kött.

  • Glass. Aldrig varit en glassmänniska egentligen, men nu är jag jätteofta sugen på det. Så sugen att jag sa till mannen att vi måste köpa hem en låda piggelin och ha i frysen. Så gjorde han det igår! Bästa, bästa mannen <3

  • Fisk. DETTA ÄR OCKSÅ HELSJUKT, vem fan blir sugen på fisk egentligen?! Men ja, det är jag. Nästan varje dag. Bara tanken på kokt fisk med potatis och sås får det att vattnas i munnen. Lax och torsk är oftast det som tankarna dras till. Och så käkade jag lunch på Skafferiet med några kollegor för några veckor sen, och jag har tamejfan FORTFARANDE inte släppt den fiskmåltiden. Minns inte ens vad det var för fisk heller, den hette nåt konstigt. Men gott var det! Mmmm.

  • Varm o'boy. Alltid älskat o'boy men inte vågat dricka det så ofta pga min problemmage. Nu skiter jag fullständigt i det och dricker det nästan varje morgon. Magen verkar ha ändrat sig och verkar kunna ta hand om det på ett annat sätt än innan, så jag tackar och bockar och klunkar varm choklad så ofta jag kan. Helst i en enorm tekopp. Med röd mjölk.
 

19 mars - bra dag!

2013-03-19 @ 17:33:36
Kommentarer (0)
Chefen satte idag ett mål för alla i teamet - 6 kunder per skalle innan dagens slut, och då skulle han bjuda på hotellfrukost på fredag. Detta innebar också att ALLA skulle klara det för att det skulle bli av. Och det fixade vi! Känns hur gutt som helst.

Är på väg hemåt nu ialla fall, fixa käk och sådär. Har känt mig öm i naveln sen igår med, känns precis rakt över ärret där min piercing satt så jag vet inte om det är den som börjar töjas ut eller om det bara gör ont i naveln i vilket fall när magen växer.. Någon som har en teori? Gick in i v 16 idag och har konstaterat att jag nu börjar se preggo ut - men bara på kvällen när magen är uppspänd. Ser fortfarande bara tjock ut under dagtid, haha! Övrigt sett så mår jag faktiskt toppen, bättre än på länge rent kroppsligt ialla fall. Känner bara av som kramp ibland långt ner när jag reser mig snabbt och ska gå iväg, kan också känna när jag suttit länge att magen börjar ömma. Men känns bara som mensvärk i princip. Psykiskt sett så är jag extremt hormonell, och värre lär det ju bli haha... Skönt det bara är tillfälligt!

Leggings bor jag i numera!




17 mars - förbannad men låter det vara

2013-03-17 @ 19:06:42
Kommentarer (0)
Var så arg tidigare idag på en person att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Tänkte skriva ett långt, kryptiskt inlägg här och ta ut min ilska, men kände sen att det inte tjänar nåt till egentligen. Har redan sagt till människan vad jag tycker osv och trodde ju att man skulle bli lämnad ifred efter det, men tydligen så måste allt vara så dramatiskt som möjligt, så det lär väl dröja innan man blir av med spöket. Otäckt att nån engagerar sig så starkt i andras liv, men man får väl föregå med gott exempel och bara skita i det för det är ju reaktioner hen vill ha.

Har förövrigt tvättat i sex timmar idag, och nyss avnjutit en dödsgod thaigryta som egentligen var en soppa, haha. Ska hämta sista tvätten i tvättstugan nu och ropa in Figge-katten, sen är det hopp i bingen för imorgon är det jobb igen!




16 mars - holaa

2013-03-16 @ 20:36:22
Kommentarer (0)
Hade en tuff start på veckan jobbmässigt, mycket nu när man varit sjuk massor och hamnat efter och blir stressad. Men jag fick ordning på'att till slut, och i fredags körde vi en liten tävling på avslutstakten - alla som uppnådde dagens takt fick en flaska vin. "Men det funkar ju inte för dig, så du får en annan överraskning" sa chefen till mig, haha. Visade sig vara två biobiljetter, så får bli en liten bio med mannen nån dag.

Igår var vi en sväng på Ikea för C behövde en ny skrivbordsstol, och idag har jag gjort lite nytta i form av lätt städning. Har även varit på sjukt dåligt humör hela dagen - rätt otäckt egentligen att bli förbannad över allt utan att man riktigt vet varför, men det är ju hormonerna som spökar. Har också märkt att mina naglar är mycket starkare än innan, aldrig haft såhär jämna och långa naglar tidigare! Tycker även det verkar som att jag inte tappar lika mycket hår nu som förr, så detta är ju urbra haha

Har btw tagit ur min navelpiercing också, känns lite tråkigt ändå när man haft den i 6 år. Läppiercingen tog jag ut för någon vecka sen men den har jag inte ens saknat, och den i naveln saknar jag efter en dag, haha! Aja jag får ju pluppa i den sen efter förlossningen om den inte växt igen.





Får be om ursäkt ifall bilderna blir sneda men det blir visst så när jag mobilbloggar..

14 mars - morgonfundering

2013-03-14 @ 07:54:59
Kommentarer (0)
Har en önskan om att få ha en spellista med hårdrock som står och tuggar i bakgrunden på förlossningen.

Tänk att få föda fram sitt barn till Ozzy Osborne, Scorpions och Iron Maiden?! Måste kolla upp detta.

Godmorgon

förresten!

12 mars - en liten parantes

2013-03-12 @ 20:15:13
Kommentarer (0)
Haha dessa kommentarer alltså!

Kvinnan som piercade mig sa när vi diskuterade barn när jag var där och tog hål i läppen för hundra år sen:
"Jag hatar andras barn, men jag älskar ju mina egna."

Jag hatar inte barn. Jag hatade barn i gymnasiet. Observera att jag under denna tidpunkt även hatade kokt broccoli, skolan över huvudtaget, popmusik, "moderna kläder", blondiner, trocadero-läsk, samt skuttade runt i färgglada strumpbyxor med tyllkjol och var kär i Bill Kaulitz. Det går liksom inte riktigt att jämföra haha!


Har förövrigt haft en helt okej dag på jobbet, hälften i teamet är sjuka nu så vi fick kämpa på tappert! Chefen lovade att bjuda oss på lunch imorn om vi gjorde en plusdag, vilket vi gjorde också så vi får väl se vad det bjuds på imorgon!

Har övningskört också. Skrattade som en idiot efter att jag kört ut från en utfart och nästan fått kärringstopp, varvat gasen och hoppat iväg, HAHAHA alltså det är nåt vi får öva på! Ska skriva in mig på körskolan nån dag nu snart och börja köra lite lektioner så vi får det här ur röven.

Nu ska jag antingen koka pasta eller äta soppa. SEN SÅÅÅVA. Och så tycker jag att ni som har annorlunda åsikter kring min graviditet än vad jag och mina nära har, så är det jättekul att kommenterar - men skippa gärna det anonyma för det blir lite roligare att argumentera när man har ett namn :) Jag menar, ni som läser här är ju faktiskt nästan bara folk som känner mig personligen. Är det jobbigt för att man ska behöva stå för det sen eller? Haha alltid hatat anonyma kommentarer. JA DET HATAR JAG DÄREMOT, haha puss på er!



PS till kommenteraren, jag har tandläkarskräck och ja jag grät hos tandläkaren när jag var typ 14 (HAHA HUR VISSTE DU LIKSOM?! XD bara bror och far som var där då), men det har jag arbetat bort och ska faktiskt dit nu i april sådeså!





10 mars - Zhantos din jävla olycka

2013-03-10 @ 20:23:34
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Fattar ju inte hur katterna gör ibland när de skadar sig...
 
Mannen upptäckte igår att Zhantos hade som ett "hål" i trampdynan på ena tån - fan vad skumt, tänkte jag och undersökte det lite mer noga. Upptäckte att det var ett sår, fast troligtvis ett gammalt, med lite jord och skit i. Det är ju torrt och sådär, inget som luktar eller är rött eller nåt annat som tyder på infektion, så jag har bara spolat rent det idag och tänkte åka till Apoteket imorn efter jobbet för att köpa klorhexidin och badda på, + gasbinda och nån veterinärtejp att ha över när han går ut så att det får läka ordentligt ifred. Dock verkar det ju ha skött sig av sig själv mest, och han verkar ju inte haft ont av det heller eftersom han är precis som vanligt och vi inte har märkt nåt heller.
 
Och bara för det... Gick ut och ropade in katterna nyss, och när Zhantos kom in lyfte jag upp honom för att kolla tassen och den såg okej ut. Däremot upptäckte jag att han skadat båda trampdynorna på frambenen, eller den ensamma trampdynan som sitter några centimeter upp på benet som de egentligen inte har nån nytta av. Hur fan skadar man sig där?! På båda dessutom! Och det blödde lite från båda dynorna med, så det var ju precis nygjort. Så sköljde rent osv men såg att det är bara är själva toppen som är skadad på trampdynorna, verkar inte djupt och tror det läker av sig själv om man bara binder om det när han går ut så det inte kommer in massa skit. Ser ut lite som ett skrubbsår. Fungerar väl troligen likadant med blödningar där som när en annan råkat skära sig i fingret, blodet forsar ju där haha! Men ska ringa veterinären imorgon för säkerhetsskull och fråga om råd hur man ska ta hand om det. Tur som sagt att det är de trampdynorna som han inte använder när han går, det lär ju läka snabbare om katten inte är där och belastar det menar jag! Det är en gåta bara hur han fått det, men det är ju lite livin' on the edge-feeling när man har en utekatt och sånt man aldrig får reda på, det bara händer ändå.

Dags att försäkra de små herrarna nu känner jag!
 

10 mars - orkar liksom inte vara sjuk mer!

2013-03-10 @ 00:08:17
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Hej på er! Sitter här helt sjukt snorig och är ledsen för jag inte kan njuta av mat... Känner ju inte ens vad det smakar. Överdoserat mitt nässpray idag men tycker knappt det hjälpt, så får väl köra med det bara när jag är riktigt täppt och när jag ska sova, så jag kan andas åtminstone.
 
Fattar inte hur jag lyckats bli sjuk såhär mycket på så kort tid? Det är ju olika grejer varje gång. Men nu kände jag att det fan inte gick att vara hemma mer både pga pengar och för att jag hamnar efter på jobbet, så satt både i torsdags och fredags och kämpade på med feberfrossa och avgrundshostade som en lungsjuk. Var supernoga med att hosta i tröjarmen, tvätta händerna ofta och varje gång efter att jag snytit mig, och det var så skönt igår eftermiddag när jag gick från jobbet att veta att jag nu hade hela helgen på mig att vila ut ordentligt.
 
Sov hos mamma igår för jag skulle hämta lite grejer, men sen steg febern framåt kvällen när jag skulle hem så tyckte jag lika gärna kunde stanna. Skulle egentligen till IKEA idag med, men det får vänta till nästa helg. Tog en alvedon innan jag skulle åka hem i eftermiddags, så när jag kom hem var det lagom att jag hann diska, handla, laga mat och göra kokosbollar innan energin rann ur haha. Så nu har det varit viloläge sen kl 20 framför mellon, och efter detta inlägget är det fanimej läggdags.
 
 
Bebisupdate: börjar fundera över när min mage kommer. Befinner mig alltså i v. 14 och tycker mest jag svullnat upp. Kan ju inte påstå att jag har nån mage direkt, haha ser man mig nu så tror man ju inte att jag är gravid. Men sånt där är ju himla individuellt, vissa har ju en dundermage när de är i samma vecka som mig och andra får ju ingen synlig bula förrän framåt v 18-20 liksom, så det är väl bara att ta vara på tiden som jag fortfarande är smidig och kan ta mig runt obehindrat. Lär ju komma en tid sen när man undrar hur fan man kunde knyta sina skor själv eller ta sig upp ur sängen normalt utan att rulla över som en hund, haha! Nu är det dessutom bara en månad tills nästa ultraljud, då är jag i v 19 och det ska bli så sjukt spännande att se hur mycket bebis har växt!
 

9 mars - svar

2013-03-09 @ 23:35:00
2. Gravid
Kommentarer (10)
Skrivet av: Derp

"detta var nog inte genomtänkt, hade det varit det hade du gjort det självklara valet att göra abort och använda preventivmedel framöver..jag menar,oansvarigt som fan att skaffa barn i dessa tider..

är nog skitkul de första 3 åren, sen får mamma, pappa och staten betala.."
 
"Om du läser tidigare uppdateringar förstår du nog vad jag menar med ordet "oansvarig" "
 
 
 
Jag vill bara börja med att säga att jag har haft den här bloggen sen 2007. Dvs i sex år. Jag var alltså 15 år när jag började blogga här.
Jag har skrivit om i princip allt mitt liv har handlat om. Hela mitt tonårsliv finns på den här bloggen. Att grunda mitt val att behålla ett barn som 21-åring, på tidigare inlägg som jag skrivit år tillbaka... Är det riktigt rätt?
 
Som min goda vän Veronica kommenterade tillbaka, så är det rätt uppenbart att du inte känner mig på djupet heller. Tror inte ens man behöver känna mig särskilt väl för att förstå att jag är en vettig, ansvarfull människa.
 
Jag kanske ska dra lite mer öppet om itt privatliv nu då, för er som känner att jag är en oansvarig kvinna?
- Jag övningskör nu och målet är att bli klar innan den 13 juni 2013 då mitt pass går ut. Vill klara mitt körkort och sen få vara höggravid i lugn och ro.
- Jag jobbar även HELTID som säljare med 18.500 kr i fast grundlön + provision, denna månaden plockade jag ut 18.300 kr EFTER SKATT. (Har man levt på 3.000 kr i månaden under min tid som arbetslös, så är det alltså inga konstigheter att leva på nån tusenlapp mer och sen stoppa undan resten inför framtiden.)
- Jag har ett speciellt "bebiskonto" som det ska sparas på nu inför ankomsten, och sen fortsätta sparas på inför framtiden då bebisen växer upp. 10.000 kr hittar du där hittills, och det kontot startade jag i februari. Räkna själv på hur mycket det kommer sitta där i september när min "soffgrupp" tittar ut (ja hujedamig, får man säga så om sitt barn?!). Räkna sen på 18 år när min son eller dotter får ta över det själv.
- Jag slutade röka för två år sen
- Har i hela mitt liv varit sparsam med alkohol (förutom när jag precis fyllde 18 men finns fortfarande de som är värre än jag var då)
- Jag har varit tillsammans i 3 år med mannen och vi bor ihop.
- Mina helger spenderas ihop med mannen
- Träffar kompisar nån dag i veckan nån timme efter jobbet men åker hem senast 19:00 då jag måste sova vid 21 pga jobbet.
- På tal om jobbet - du skulle storkna om du visste hur hängiven, engagerad och pålitlig jag är där. Komiskt med tanke på att det dessutom är företagets ledord. Jag sliter som ett djur och mitt mål varje dag när jag sätter min fot innanför dörrarna är att jag ska bli ännu bättre idag.
- Jag söker lägenheter, ringer fastighetsägare och skickar intresseanmälningar varje vecka. Detta för att vi ska ha en större lägenhet tills bebis kommer.
- Jag läser på nätet om graviditeter, jag besökte min barnmorska igår som ordagrant sa "det var väl värst vad du var perfekt, haha!" när vi gick igenom min hälsa.
 
 
Det är fruktansvärt oförskämt att skriva till en gravid människa att man borde gjort abort, att jag är oansvarig och grundar detta på "tidigare inlägg" i min blogg. Men jag förstår ju att du grundar detta på okunskap och det är ju inte så lätt att veta när man bara följt mig här. Skulle vilja säga att jag ändå ÄR en väldigt mogen och ansvarsfull 21-åring, och jag kommer göra allt som står i min makt för att mitt barn ska få en trygg uppväxt fylld av kärlek och omvårdnad från både mig och mannen. Jag läste barn och fritid på gymnasiet och min lärare där (som jag tyckte var en väldigt dryg jävel) visade sig ha lärt mig ett och annat nu i vuxen ålder och jag tror jag vet en hel del mer om barnuppfostran och hur små barn påverkas av sin omgivning än vanligt folk vet om. Mannen har två små brorsöner som han är oerhört öm och go emot.
 
Varför skulle mina föräldrar och staten försörja oss? Barnet har ju faktiskt en pappa också som kommer vara ytterst delaktig i detta. Fast i och för sig - min mamma och pappa kommer allra troligast att betala, min farmor med och även min sambos familj - du skulle bara veta hur bortskämd jag blev som barn av mina släktingar! Detta trots att mina föräldrar hade en högst ordnad ekonomi där vi bodde i villa, hade två volvo kombi-bilar och en hund. Det är ju det som är så bra med att vara barn, de blir överrösta med gåvor, pengar, sparkonton, leksaker och kläder oavsett hur mycket pengar föräldrarna har för alla älskar ju barn. Allra mest föräldrarna då, som är de som ger allra mest. Så där har du helt rätt - förutom staten då. Ser ingen anledning till varför de skulle betala för mitt barn, när det finns så många andra familjer i Sverige som verkligen har det fattigt och eländigt och lever under svåra förhållanden. Tycker de ska lägga pengarna till dem som verkligen behöver de istället, Tycker inte du det också?
 
Nej alltså på riktigt, tror man att vi skaffar barn för att någon annan ska ta hand om det så är ju det fruktansvärt. Så nu tycker jag vi lämnar den här tråkiga diskussionen och ger plats åt lite skojfriska inlägg där jag gnäller över mina gravidkrämpor som foglossning och matcravings, lite roligare att läsa va? :D

5 mars - smått stressad

2013-03-05 @ 20:07:24
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Det är kul när man är sjuk och hamnar efter med kunderna och får slita som en tok för att få in sina avslut.
Fast nej.
 
 
 
 
 
 
Detta är däremot roligare.

5 mars - cravings

2013-03-05 @ 19:56:58
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Satt igår på jobbet och blev så satans sugen på smörgåstårta. Insåg att det förmodligen var för sent att ringa och beställa en, och jag hade varken tid eller lust att köpa en svettig tårta ute på Maxi som legat i en kyldisk hela dagen. Inte för jag att jag på nåt sätt föraktar färdiglagat, men jag har blivit mer försiktig med mat nu sen jag blev preggo. Livrädd för matbakterier som listeria och toxoplasmos, HAHA. Så därför kastade jag mig till affären efter att jag slutat jobbet, och sen direkt hem för att göra mig en egen.
 
Blev faktiskt förvånad över hur enkelt det ändå var. Visst tog det sin lilla tid - stod i säkert två timmar och pysslade, men resultatet var ju över all förväntan. Vill ju inte låta kaxig, men helvete så god den var. Den fick dessutom betyget "den var faktiskt jättegod, älskling" utav mannen - lägg märke till FAKTISKT. Då är det ett bra betyg!
 
Sen att jag gjorde den helt enormt stor i stundens hetta när jag började bli hungrig på allvar kanske var halvsmart. Kom ju på att det är sjukt mättande och att den faktiskt inte håller sig särskilt länge pga räkorna och sådär. Räckte till middag för två personer igår, matlåda och även middag idag. Och så är det en bit till. Har dock tröttnat nu så lämnar nog resten till mannen imorgon....

4 mars - läsarfråga

2013-03-04 @ 13:57:00
2. Gravid
Kommentarer (4)
Lovade ju er att jag skulle svara så gott jag kunde på eventuella frågor som kunde droppa in, och den första jag tänkte ta var denna som trillade in i söndags kväll.
 
 
Postat av: Nyfiken tjej.

Hoppas på svar på din blogg. :)

Har abort aldrig funnits i din tanke, och hur kommer de sig att du inte ville göra det? :)
Stort lycka till. Skriv emellanåt!

 

Abort var något som jag övervägde allra först - jag tänkte på mitt jobb, jag tänkte på hur jag och C bor, ekonomin... Det var ju såklart en chock då det inte var planerat, och att behöva sitta i den situationen och helt plötsligt behöva VÄLJA över en sånhär sak kändes skitjobbigt.

Men när den första chocken lagt sig och jag började fundera mer på det, ju mer kände jag att jag ville köra på. Jag började tänka på hur mitt liv skulle se ut om jag skulle välja en abort - skulle det bara vara "tack och hej, det var det!" och sen skulle man gå vidare med sitt liv? Jag kände mig helt enkelt ledsen och nedstämd när jag tänkte på att jag ev. skulle ta bort det. Därför tog jag upp det med C om hur jag kände, och om att vi borde tänka om. Att vi inte skulle tänka så mycket just nu på allt det praktiska runt omkring i första hand, utan reda ut först och främst hur vi kände inför ett föräldraskap i sig. Vi båda kom fram till att det var nåt vi ville och kände att vi skulle klara av. Sen började vi tänka på det praktiska. Tror att C kände pressen på ett annat sätt än jag med allt det praktiska, och jag tror det är en typisk manlig grej att vilja ha allt "säkrat" till sin familj och ha allt förberett innan man skaffar barn liksom. Men jag kände väl mer att det är sånt som löser sig med tiden - större lägenhet är ju nåt vi ville ha i vilket fall, bara att man fick lite press på sig att få det fixat lite snabbare nu!

Och efter att vi bestämt oss så har jag inte ångrat mig alls. Och från det ögonblicket jag fick se skorpan på ultraljudet så har jag verkligen känt att detta är rätt. Jag tycker däremot att abort ska vara en självklarhet och är glad att det finns tillgänligt i Sverige fram till vecka 18 - jag tycker man ska ha makten att bestämma själv över hur man vill göra, oavsett anledning!

 

 

 


3 mars - dagen då inget efter det skulle bli sig likt

2013-03-03 @ 19:47:00
2. Gravid
Kommentarer (10)
Haha detta kan nog vara det svåraste blogginlägget jag någonsin skrivit. Hur börjar man?
 
 
Anledningen till att jag väljer att berätta om detta är för att jag inte vill (och snart inte kan, hehe) hålla det "hemligt" längre. Det är ute på jobbet och våra närmsta vet. Även en del andra i våra liv har börjat få ta del i detta, och jag känner att det inte är så mycket att hålla på längre. Vad är det ens att hålla på liksom? Är ju helt sjukt glad, stolt och förväntansfull, men lite nervös och rädd på samma gång.
 
 
 
Låt mig presentera Bebbson - ser ni att h*n vinkar? Den 2 september 2013 beräknas jag alltså klämma ut denna soffgrupp ni ser på bild. Just nu endast 6 cm typ - mitt och Christophers lilla underverk. (Och ja, det är alltså EN så ingen dör typ och tror jag ska ha tre. Då hade jag dött själv kan jag lova).
Helt oplanerat och med lite dålig tajming med tanke på jobb osv, men om sanningen ska fram så blir ju livet sällan som man tänkt sig. Ibland får man planera om. Så nu letas det lägenhet för fullt inför Bebbson's ankomst. Kan ju inte bo kvar i ettan för evigt.
 
Och eftersom man är så pass "UNG" (ja herregud vad det känns som att man kommer få höra det där ordet framöver....) som man ändå är så förstår jag ju att folk kommer ha delade åsikter kring detta osv, men det är liksom lugnt. Kalmar är ju ändå Kalmar, förväntar man sig nåt annat av folket i den här stan är man nog lite rökt. Jag och Christopher samt våra familjer är ialla fall jätteglada och ser fram emot detta! Det känns (ialla fall för mig) som att livet fick en helt ny mening på något sätt. Det är en helt otrolig känsla och det är så ofantligt stort att greppa att jag knappt ens fattar det själv.
 
Så ja, nu vet ni. Kommer hålla er uppdaterade kring detta under resans gång.
Har ni några frågor så skjut på, så ska jag försöka svara på dem! Och även ni som är helt negativa osv får gärna spotta ur er detta här, så ska jag sänka er offentligt i ett inlägg där jag släpper lös mina gravidhormoner. Och tro mig... en gravid kvinnas vrede är något av det sista ni vill uppleva ;) *piskljud* Lär ju få ta del av era åsikter förr eller senare då Kalmar fortfarande är skvallerbyttornas Mecka, hiho.
 
PUSS PÅ ER!
 
 

3 mars - morr

2013-03-03 @ 10:19:47
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Låt oss aldrig glömma min oerhört kämpiga kväll igår.
 
Hade varit en sväng i Kalmar med Madde då jag mådde bättre från min sjukdom, kände mig dock döslut när det var dags att dra hemåt framåt 18:30 då tåget skulle gå. Kändes riktigt skönt att komma hem, laga lite mat och äta framför mellon med lite lösgodis osv.
 
Väl på stationen så upptäcker jag att det är lördag, och just denna lördag går inte tåget vid 18:34. Får alltså vänta en hel timme till, tills det ska gå en buss. Redan där irriterad - då jag förkyld, trött och eländig inser att jag kommer missa melodifestivalen.
 
Kliver på bussen 19:25. Inser väl DÄR att bytet kommer vara i Mönsterås, vilket jag knappt kommer hinna med då min buss var sen. Vill inte  fastna nånstans ute på vischan en lördagkväll, så kollar skitsnabbt upp när bussen går från Ålem E22. Ser att den ska gå precis då, kastar mig av och fram till nästa buss.... Inte ens den bussen. Den andra har redan gått. Sitter nu alltså strandad ute i Ålem, det som jag absolut INTE VILLE. Nästa buss går inte förrän om YTTERLIGARE EN TIMME, det regnar, jag är förkyld, trött och fullkomligt vansinnig på allt.
 
Sätter mig och gråter ynkligt i busskuren. Sen ringer jag efter taxi från Mönsterås som kommer på en kvart och kör hem mig. Kände i den stunden att jag skiter i vad det kostar för jag ville verkligen bara hem. Berättar om min skitkväll för chauffören som var jättetrevlig och tyckte synd om mig tror jag. Sen när jag ska betala, så ska hon ha 100 kr. Drar upp mitt kort - jamen då tar hon ju såklart bara kontanter... Bryter nästan ihop och ursäktar mig, har endast 50 kr och massa mynt, och säger att då får vi åka upp till bankomaten som ligger bara en liten bit ifrån där jag bor. Hon skrattar och säger att det går bra med 50 kr. Tömmer plånboken och slutsumman hamnar på 79 kr.
 
Tackar så hjärtligt och kliver innanför dörren 20:45. Äter. Somnar direkt. Vaknar av att jag inte kan andas - borstar tänderna, klär av mig och nässprayar och somnar om 00:10. Rekommenderar Hasses Taxi i Mönsterås.
 
 
Hur var er lördagkväll då?! :))))

1 mars - nu får det vara nog med bloggpaus va?

2013-03-01 @ 13:39:30
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Hejhej kompisar!
 
Jag hinner ingenting längre. Vilket jag på ett sätt tycker är jättetråkigt. Men å andra sidan älskar jag att jobba, det finns knappt ord till att beskriva vilken skön känsla det är att ha någonstans att gå varje dag, tjäna ihop sina pengar och få utvecklas på ett helt annat sätt än jag någonsin gjort tidigare. Har garantiprovision på 5000 kr denna månaden + nästa utöver min grunlön, kan ju säga att det blev en helt fantastisk lön jag fick ut i måndags och det är ju nåt man faktiskt KAN upprätthålla om man fortsätter att utvecklas. Vilket jag satsar stenhårt på, och det hoppas jag mina chefer märker också. Sen blir vi ju galet coachade också, både individuellt och i grupp. Det är nätan bäst med detta jobbet - man behöver aldrig känna sig osäker på nåt för man kan verkligen fråga vem som helst bland kollegor och chefer och ALLA är lika hjälpsamma och engagerade i att man ska fixa detta. Sen hänger ju den största delen på en själv, men man hade ju aldrig utvecklats såhär fort om man inte hade fått den feedbacken man får idag. Grymt tacksam över det.
 
Och som jag sagt tidigare så börjar det bli svårare och svårare att hitta tid till bloggen. Jag lovar er däremot att nu framöver ska jag försöka hitta tid till att slänga in nåt inlägg här, även om det lär bli en hel del om jobbet och vad som händer där. Men det kommer även bli lite nytt innehåll här i bloggen framöver - mer än så säger jag inte än, men det är grymt spännande ialla fall och det ska bli jättekul att se vad ni tycker!
 
Och så lite obligatorisk katt-uppdatering: Zhantos har återhämtat sig från sin operation och både navel + kulor är nu läkta och har är återställd el totales. Figge har fått halsband som han hatade från början, men nu springer de båda runt i likadana röda halsband med blingbling (HAHA manligt!) och pingla på. I övrigt är det som vanligt.
 
Vad anträffar mitt eget mående så har februari varit en skitmånad rent hälsomässigt - åkte först på en febersläng för ca två veckor sen. Var frisk knappt en vecka, sen fick jag jätteont i halsen förra fredagen. Som halsflussattraherare number one med mina extremt känsliga halsmandlar, var jag ju livrädd att det skulle utvecklas till halsfluss och penicillin, och därmed behöva sjukskriva mig. Det blev dunderförkylning + magsjuka istället som bröt ut nu i veckan, och trots att jag kände mig piggare idag så hade det fortfarande inte gått 48 timmar från senaste spyan i förrgår, vilket i sin tur innebar att jag var tvungen att stanna hemma idag med för att inte riskera att smitta ner kontoret i en andra omgång... Har varit så förbannad för att jag varit tvungen att vara borta från jobbet så mycket denna månaden, VILL JU JOBBA HALLÅÅÅ men jag vet ju själv att jag hade dött av hypokondri om nån kommit tillbaka sådär fort efter magsjuka. Får helt enkelt chilla snällt hemma. Hade nästan velat ringa kunder hemifrån, haha men jag tror inte man får det. Ska kompensera min frånvaro denna veckan med att jobba över lite varje dag nästa vecka, har ju ändå en timme på mig varje dag innan min buss går så kan ju vara vettigare att jobba ikapp lite och komma upp i takten igen än att sitta på stationen och stirra på folk i vinterkylan.
 
/mvh arbetsnarkoman

RSS 2.0