30 december - nyårsafton imorn

2012-12-30 @ 11:41:39
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Söndag och äntligen har jag en heldag hemma! Har varit ute och flängt varje dag sen juldagen, kommit hem sent och inte fått något ordentligt gjort alls känns det som. Träffat folk, lunchat och fightats på mellandagsrean. Därav lite frånvaro här på bloggen!
 
Är lite besviken på rean i år men hittade ändå lite kläder och annat småplock, vilket känns lite extra kul nu när man börjar på nya jobbet. Inatt var det dessutom bara jag och katterna hemma då mannen var barnvakt åt sina brorsöner igår. Och eftersom vi ska fira nyår där i år, så stannar C där inatt med. Så åker jag dit imorgon för jag vill inte lämna katterna ensamma så länge. Sa till C att jag inte ville stressa upp dem igen och ta med dem heller när jag hade med dem till mamma över jul - Zhantos blev märkbart påverkad av det då han först var magsjuk dagen innan julafton och var hängig, och sen slutade han äta dagen innan vi skulle hem. Blev faktiskt jätteorolig för hans skull, men han började äta sen igen efter ett dygn hemma så vi slapp veterinären denna gången.
 
Så idag ska jag ta det lugnt till att börja med - chilla vid datorn och kolla på någon serie innan jag börjar nyårsstäda. Även att man inte ska vara hemma så hatar jag att komma hem till en rörig lägenhet som man bara lämnat i all hast. Var nere i tvättstugan och bokade en tvättid till senare ikväll också, vi har fått nytt bokningssystem som kommer igång 1 januari men vi har inte hämtat ut "taggen" till den nya tavlan än så därför måste jag passa på att tvätta nu idag. ORKAR INTEEEE, haha.
 
Ikväll ska jag mysa med tacos till Avatar som går på tv'n iallafall. Räkna inte med nån uppdatering de närmaste dagarna heller då jag har en del att pyssla med och jag vill förbereda mig inför jobbet på måndag. Återkommer när jag har tid helt enkelt! Puss på er
 

25 december - dagen då den stora hopplösheten infinner sig

2012-12-25 @ 11:29:40
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Är jag ensam om detta eller? Finns det någon dag på året som känns lika värdelös som juldagen? Slut på allt det roliga liksom, haha! Kan ju i och för sig bero på att jag aldrig någonsin roats av att gå ut och supa mig redlös denna dag som många andra gör.
 
Fick skitfina julklappar igår ialla fall!
  • kaffebryggare + kaffe

  • jeans, fast de var för stora så de ska bytas

  • uggle-muggarna och den sista, stora uggle-ljuslyktan från Lagerhaus, MWIII skitglad blev jag! Har suktat över muggarna skitlänge, och ljuslyktan har jag ju redan likadana fast mindre i två olika storlekar så känns skönt att äntligen ha en komplett samling!

  • ett kakfat i tre våningar, proppar med kakor, godis och clementiner HAHA

  • presentkort på gina på 500 :- , ska köpa nya blusar och sånt fint till nya jobbet tänkte jag

  • duschcreme + deo från Apoliva som luktar så jääävla gott

  • sminkborstar, slipper använda fingrarna tll ögonskuggan nu höhö
 
Och så fick katterna ett paket med kattmat också, hahahha! Mamma och Mats tänker på allt. Utav mig fick Mats ett presentkort som jag och mamma la ihop till, och till mamma köpte jag en pälsväst som jag visste att hon ville ha, och hon blev jätteglad! Då kändes det lyckat. Gick runt och klappade på den hela kvällen, och hon hade till och med på sig den över nattlinnet imorse när jag klev upp, hahahaha! Så söt, lyckad present.
 
Ska faktiskt dra in till farmor med bussen om 1½ timme, blir julafton nummer två där idag med pappa, farmor & Isak samt min kusin med familj. Ska se till att fixa mig nu och lite så, så jag slipper stressa. Det som jag är så bra på, hehe...
 
Mats och mamma innan julmiddagen vid julgranen - seriöst, hur mysigt har dem de inte hemma? Lätt att man blir hemmablind men under jularna är det verkligen magiskt vackert och mysigt i lilla villan ute i Lindsdal
 
Mamma gjorde snölyktor på morgonen men som tyvärr smälte ihop lite pga tövädret under dagen, så på kvällen gick jag ut och stadgade upp dem. De lös i typ 20 min innan snön släckte dem, haha..
 
Så ville mamma ha en bild på sin dotter att lägga ut på Facebook, ställde upp i det nytapetserade köket med de nyinköpta stolarna som nämndes i tidigare inlägg. Seriös som vanligt!
 
 

24 december - GODDD JÜÜL

2012-12-24 @ 13:59:55
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 

24 december - IKEA i lördags

2012-12-24 @ 11:59:31
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Fråga mig inte varför man väljer att köpa nya köksstolar tre dagar innan julafton mitt i all julstress, när man dessutom måste åka buss hem med skiten. Det ville mor och styvfar ialla fall. Jag hjälpte till (läs: gick runt som en zombie för hade jobbat hela dagen och ville mest hem och dö i soffan).
 
Mor: "Vi drar kassarna på vagnen upp till busshållplatsen så får de hämta den sen."
Sen upptäckte vi att fler tänkt som oss. Då tog jag en bild. Älskar förövrigt den nyfikna ungen till höger.
 
Resultat. Bordet är några år gammalt och ville ha nya stolar som matchade bättre. (ja det var bordets önskan) Och det blev väl bra? Ser ut att vara samma. Det är det ej.
 

24 december - god jul mina barn!

2012-12-24 @ 11:46:11
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Har varit lite dåligt med uppdatering, men det har varit full rulle nu dagarna innan jul. Vaknade supertidigt idag och var redan ute och skottade garageuppfarten kl 08. Fick lyxfrukost efter det med tända ljus! Känns knappt att det är julafton idag, haha. Man har väl inte hunnnit känna efter ordentligt.
 
Obligatoriskt katt-uppdatering också - (obs skiter du i mina katter kan du hoppa till nästa stycke) det har gått bra, men mammas honkatt tjurar fortfarande haha. Igår vaknade jag dock av att Zhantos spydde på min matta (mmmmmm <3), och så fortsatte det resten av dagen för båda mina katter. Zhantos var dock värst och var ganska hängig större delen av dagen, så jag var ju ganska orolig igår kväll. Mammas katter var ju fullt krya liksom. Men idag har de varit pigga båda två och både ätit och druckit, de var med mig ute när jag skottade och hoppade runt och jagade varandra i snön så det var nog bara att de fått i sig nån skit. Tuggat på nån julblomma som alla är giftiga, druckit granvatten eller nåt annat. Mystiskt som fan. Men glad att de mår bra idag!
 
 
 
Nej nu ska jag göra mig iordning och titta på när mamma lagar jansson, och insupa lite julstämning innan Kalle Anka. Kommer äta tills magen står i åtta hörn, är så jäkla sugen på julmat! Också knäppt - aldrig varit förtjust i julmat förrän detta året. Vill äta ALLT!

21 december - på utflykt

2012-12-21 @ 11:20:37
Kommentarer (1)
Hoppade på tåget 08:10 imorse med mina två odjur till katter. Figge satt tyst och snäll både på tåget och bussen, Zhantos däremot hatar ju att sitta instängd i buren och försöker bryta sig ut. Men det gick bra iallafall, även att det var lite knöligt med två kattburar och min egen dunderväska.




19 december - snart jul IIHH

2012-12-20 @ 00:43:10
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Känns det inte helt knäppt att det är julafton om fem dagar bara? Min förväntan av julen försvann lite i tonåren då saker och ting aldrig blev som man förväntat sig, och ibland kan jag sakna tiden då jag var liten och mina päron fortfarande var gifta, och vi firade jul hemma hos farmor med släkten. Man var fler liksom, en större gemenskap.
 
Detta året är jag dock barnsligt förtjust i allting. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men det känns som att min jul-feeling återvänt lite. Känner att det blir vad man gör det till. Och i år ska jag verkligen dundermysa! Jag har knappt haft en tanke på julklappar eller nåt alls egentligen, det enda jag ser fram emot är att spendera tid med mamma och min styvpappa. Ja det blir bara vi tre i år.
 
Så redan på fredag morgon packar jag ihop mig och åker till Lindsdal. Med katterna, haha! Blir fortfarande intressant att se hur det blir på tåget på morgonen, när skolungdomarna upptar större delen av tåget och så kommer jag där med mina två burar. Sen blir det inhandling av mat och julklappar tillsammans med mamma och Mats hela dagen efter att jag lämnat katterna hos dem, sen lördag kör jag ett pass på Hamnkaféet 9-16 och på söndag ska jag baka. Baka. Och baka. Men det får ni såklart veta mer om längre fram!
 
Nu ska jag sova!

19 december - hurtigt

2012-12-20 @ 00:04:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Dagens matintag:

Frukost bestående av rostat bröd med Philadelphia med Marabou och ett glas sliskigt söt juice. Stadigt och bra.
Middag av gårdagens korvstroganoff med ris, plus vitlökssås på. Farligt att ha vitlökssås stående i kylskåpet, blir ju lätt att man vill ha det på allt.
Småätande övrig tid av dagen - mintchoklad, fem clementiner, julmust och två lussekatter. Ja, After Eight-asken är ett minne blott. Sa ju att jag skulle köpt två...
 
 
 
Fick en kommentar om hur det gick med träningen, HAHAHA tänkte att fler säkert undrar så här kommer min förklaring: ett tag när jag inte hade pengar att åka till Kalmar så ofta som jag ville, så blev det att jag prioriterade andra ärenden när jag väl var i stan. Och så halkade jag efter med träningen. Och nu när jag fick pengar igen för en vecka sen, så kändes det lite ovärt att börja dra sig till gymmet och satsa seriöst precis innan jul, när jag ändå planerat att äta hur mycket som helst. Min bakningslista är ju enorm.

Har däremot planerat att ta tag i det nu på allvar efter jul, och känner mig peppad till det. Nu när jag har ett jobb och en framtida inkomst som kommer vara väldigt mycket mer än vad jag är van vid att röra mig med per månad, så kommer jag dessutom kunna köpa bättre och nyttigare mat och på det sättet vinna tillbaka lite motivation. Känns roligare att kötta på gymmet om man vet att man får i sig rätt saker ju!
 
 
Här kommer en bild på mig som jag tog i badkaret idag för att ni ska kunna följa min framgång. Tar en ny nästa vecka så ni får se hur min kropp förändrats! Dvs inget alls. #orre
 
 
 
 
 
 
 

19 december - när företag kopierar

2012-12-19 @ 01:02:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Följer Kan Dee's blogg lite sådär halvt. För er som inte vet det så är hon en jätteduktig och företagsam tjej som är grym på att rita, och har en egen webbshop där hon säljer kläder med sina egna designtryck på. Skitbra tycker jag! Och minns särskilt i somras när hon skrev ett inlägg där Topshop - tro det eller ej - faktiskt kopierat ett av hennes verk föreställande ett kors, helt utan att fråga och sen använt det på ett linne som de sedan har sålt. Skitdåligt tycker jag.
 
Därför blev jag frustrerad när jag insåg att Kan Dee faktiskt gjort samma sak själv. Inte en - utan två gånger. Kopierat rakt av. Visst kan man bli inspirerad, men tycker inte ni att dessa bilder är identiska ändå?
 
 
"Orginalbilden", som jag snubblade över av en slump en dag när jag glodde runt på Tumblr...

Bildkälla
 
Kan Dee's målningar, den till höger då som skulle vara kopierad
 
Och efter en snabbare googling, hittade jag även detta. En tjej som uppmärksammade att djurskallen till vänster i en anatomibok är nästan exakt identisk med...
 
...Kan Dee's målning, som hon kallar "Save the animals", den vänstra bilden.
 
 
Jag vet att det är svårt osv att vara helt originell idag, men som ni ser på de andra två målningarna som hon faktiskt ritat själv, så är hon ju ingen amatör. Hon KAN ju måla, och snyggt också! Därför tycker jag det är så tråkigt när det blir så uppenbart vart hon hämtar inspirationen ifrån och kopierar rakt av med bara någon enstaka ändring. Sen om man har en bild i huvudet av nåt men inte riktigt vet hur man ska gå tillväga, och man då tar hjälp av en bok, eller en bild, man ser på internet så måste ju det kunna vara helt okej. Så länge man sätter sin egen prägel. Men eftersom hon faktiskt driver sin egen webbshop, som det dessutom går riktigt bra för och när hon på riktigt är en konstnär som gör helt galet vackra och fina målningar för övrigt, så tycker jag det förstör så otroligt mycket. Speciellt då hon i ett inlägg för länge sen skrev om att Topshop snott hennes design, hon var upprörd över det osv... Varför gör man så själv då? (läs om det här)
 
 
EDIT

Hittade detta från en frågestund på hennes blogg i februari 2012:
 
"Hur går det till när du väljer motiv? Finns det några "regler" man måste tänka på eller nåt när man säljer kläder med speciella tryck på? Till exempel att dom inte får lika någon annans design osv? Att influeras och göra det "bättre" är okej. Att kopiera är inte okej. Det jag tänker på när jag skapar ett motiv är främst "Vill folk gå runt med det här trycket?". Den som bär en t-shirt med tryck på ska kunna känna sig relaterad till vad trycket står för. När jag driver en webshop och det även är mitt levebröd så måste jag även tänka på sälj. Självklart vill jag skapa ett motiv som verkligen JAG gjort och det gör jag ju också, men att tänka på vad som är inne och vad som säljer just idag är också viktigt. Så man får baka in "trenderna" i sin egna stil."
(länk)
 
 
 
Jaa, vad säger man... Fett tråkigt bara.

18 december - hängiven fangirl

2012-12-18 @ 23:58:29
4. Musik
Kommentarer (0)
 
Lilla Amanda 5 år ung. Lägg märke till mina fina scenkläder med magtröja, handskar som Emma hade och förkläde(?!)
 
 
Detta var standard för mig under hela perioden då Spice Girls var som mest populära och spelades på MTV. Det var på den tiden som MTV fortfarande var MUSIK-TV utan program om unga mammor i USA och galna män som stuntar. Pappa spelade in musikvideon som står på i bakgrunden, "Say you'll be there", älskade förövirgt den videon för tyckte det var så häftigt när de kastade boomerang och kaststjärnor på glasburkar med blått vatten, HAHA. Nejmen fattar ni hur mycket jag dansade till detta? Lärde mig alla danssteg utantill. Tyckte dem var så coola, Spice Girls var verkligen mina förebilder!
 
Mel C var så häftig för hon gjorde höga sparkar och hade självsäkerheten som man själv önskade sig, Geri hade alltid SKITSNYGGA lårhöga stövlar i lack (tyckte jag då) som jag ville ha, Mel B hade alltid leopardfärgat på sig och redan då avgudade jag det mönstret, Victoria tyckte jag inte så mycket om då och antagligen för att hon var mest "vuxen" av dem alla och inte verkade lika sprallig som de andra, men jag minns att det var mammas favorit. Och slutligen Emma som var min favorit, för hon var nog den jag själv relaterade mest till med blont hår och lite puttinuttig i små tofsar och platåpjucks.
 
Har fortfarande kvar mina heminspelade två VHS'er hemma hos pappa, med dokumentärer, en konsert och musikvideos på med Spice Girls. Som ni förstår så var jag riktigt inbiten - jag intresserade mig aldrig för Backstreet Boys och Westlife som typ alla andra, jag såg inte upp till vuxna män i kostym som sjöng tråkiga ballader, jag ville ha förebilder som jag själv kunde identifiera mig med och se upp till. Och det gjorde jag verkligen med Spice Girls. De var självsäkra och starka kvinnor med attityd, som stod upp för "girl power" och som grupp hade de verkligen alla delar som man kan hitta inom sig själv. En gullig, en sexig, en classy, en pojkflickig och en vild sida. Just då fattade man ju inte mer än att de var häftiga tjejer som sjöng bra låtar, men idag förstår man ju hur bra de egentligen var. Går ju inte ens att jämföra med många av dagens artister liksom. Kan fortfarande de flesta låttexterna utantill, är den som håller på längst och skrålar när nån sätter igång "Wannabe", och jag lyssnar fortfarande på mina favoritlåtar.
 
Nu vet ni, haha!

18 december - maj gudd

2012-12-18 @ 20:41:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Känns som jag varit igång helt sjukt mycket idag, haha knappt gjort nåt? Investerade ialla fall i julmust, After Eight, tvål och schampo idag på ÖoB. HAHA. Älskar när det är billigt. Kommer troligen fortsätta handla massa budgetmärken sen även när jag fått jobb, för många gånger så märker man knappt nån skillnad på produkterna. Fanns dock ingen med polkagrisdoft så fick bli med äpple/kanel. JUUUUL! Figge slog sönder min fina tvålpump i keramik förra veckan, så var ju tvungen att köpa en ful i plast nu innan jag har råd att köpa en ny -.- Bajs-Figge.
 
Nu ska jag tydligen gå och köpa chokladpudding åt mannen. Räcker uppenbarligen inte att vi har popcorn, mintchoklad, lussebullar, gott te, smörgåspålägg av choklad och fyra flaskor julmust hemma redan. Så vill han få det att låta som att jag är sockerboven här! HA! Jag, OM NÅN, kan faktiskt vara sjukt disiplinerad.så det så.
 
 
 

18 december - sämst

2012-12-18 @ 10:16:50
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
HAHA duktigt av mig att försova mig utan att fatta det. Trodde klockan var en timme mindre än den var, inte konstigt att julkalendern aldrig började hehe.. Och eftersom man bor åt helvete så passade ingen buss eller tåg, så fick ringa återbud. Så kan det gå.
 
Mina planer om After Eight och polkagristvål står fortfarande fast. Nu julkalendern innan jag skuttar på tåget vid elva!
 
 

18 december - möte på AF

2012-12-18 @ 08:57:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Annat tillfälle på AF
 
 
Träffar Madde igen på det underbara stället Arbetsförmedlingen idag! Och trots att jag har fått jobb så måste jag ändå gå på detta mötet ifall min anställning (mot förmodan, peppar peppar ta i trä) inte skulle bli långvarig så att jag vet att jag kan komma tillbaka till det programmet jag är inskriven i just nu.
 
Efteråt ska jag gå en sväng på ÖoB för jag såg att de gjorde reklam för rekordbillig After Eight-choklad där för endast 20 kr denna veckan. HUR SJUKT?! Så som det sockermonster jag är, så måste jag därför dit och investera. Lär bli stora summor pengar på After Eight, för det enda som är godare än choklad är fan choklad + mint. Vet även att de har billig tvål där, och såg någonstans att denna billiga tvål nu finns med polkagrisdoft! HAHAHA. Jag och mint.
Sen drar jag till Sofie och färgar hennes hår.
 
 
Spektakulärt mhmmmmm

17 december - HAHAHA fula Figge

2012-12-17 @ 19:20:55
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Sover med tungan ute. Så jävla ful, hahaha ser ut som en liten råtta/hyena?
 
Bästa snubbi köpte förövrigt med sig hem philadelphia med Marabou, WAAH jag stod liksom i affären i förrgår och ringde honom och frågade om jag skulle köpa det. Men eftersom vi ska dra ner på sånt så övertalade han mig att låta den ligga kvar i kylen i affären. Idag när han kom hem så hade han köpt den ändå. Då blev jag glad, haha!
 
Nåt som däremot inte var lika roligt var clementinerna jag köpte idag. Konsumerar clementiner som en idiot så plockade på mig värsta påsen i affären, och nu när jag tog en så var det fullt av kärnor i varenda klyfta. Så jävla o-värt. Tänk om alla är likadana? Morr.

17 december - nörderier

2012-12-17 @ 13:23:57
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
 
Vackra zombies som besöker min trädgård. DAGTID. Inte alls buggat eller så.
 
Vänder mig nu till er som också spelar Sims 3 Övernaturligt - har det blivit så för er med? Att zombiesarna plötsligt börjar ploppa upp på dagtid och oavsett vad månen står på? Annars ska de ju bara dyka upp på natten då det är fullmåne. Ganska trist när det buggar sådär, jag har testat i flera olika grannskap men det försvinner inte. Förlorar ju lite av själva "fullmånecharmen", blir ju inte speciellt med zombiesarna för man vänjer sig ju vid att de står runt husknuten för jämnan och gurglar. Tips på hur man kan fixa det?

17 december - bajsväder

2012-12-17 @ 13:16:32
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Såhär munter är min utsikt från köksfönstret idag. Snön har helt försvunnit från balkongen och man börjar se gräsmattan ute på gården. Blä. Dessutom upptäckte jag att mina vissnade ljung bokstavligen FLÖT i mina balkonglådor av allt smältvatten, så fick sätta ner dem på golvet istället för annars hade säkert ställningarna gått sönder. Skittunga var de. En annan rolig överraskning var att en av katterna hade lagt en korv i snön som kom fram nu när det smälte. Det var jätteroligt att ta bort den, verkligen. Kväljdes hela tiden.
 
Har varit uppe sedan kl 07 idag för att jag skulle kolla på julkalendern, hade ändå tvättid vid tio liksom. Är lagom trött nu. Ska strax gå ner i tvättstugan och hämta den sista tvätten, sen ska jag spela Sims och läsa igenom mitt jobbpapper lite och öva, så det är lättare att anpassa sig på jobbet sen när jag väl börjar. Nästan värt att gå till affären och köpa en creme fraische bara så att jag kan göra vitlökssås som jag kan ha på sista tacofärsen i ett bröd. MWWAAAHHH ja det måste jag göra sen!

17 december - åhfan, verkligen...?

2012-12-17 @ 08:13:56
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Minns detta så väl. Hamnade på nån video en gång för flera år sen när jag loggat ut från min mejl. Videon handlade om en hund som hade frusit fast på gatan i nåt land. Ett vittne kläckte detta smarta citat.
 
Otroligt liksom. Jag som ofta ser jyckar fastfrusna på trottoaren när jag går på Kalmars gator. Men det kanske bara är i Sverige det är så VANLIGT?

17 december - HAHA när vi ändå kollar gamla minnen

2012-12-17 @ 08:09:02
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Var inne en sväng igår på gamla bilddagboken, numera Dayviews. Har endast kvar den pga alla gamla bilder som sträcker sig så långt bak som 2007, och de få bilder jag laddat upp där det senaste året har bara varit reklam för bloggen.
 
Hittade ialla fall följande bild med bildtext igår... HAHA. Den är alltså från 2008/2009 någon gång (minns inte nu bara för det), men skrattade som fan när jag läste klart den. Vlka idéer...
 
 
 
 
 
"Nu undrar ni ju säkert;
hur hamnade jag i garderoben iförd full sovstass och min mammas vinterkängor med en bordslampa i högsta hugg, redo att slakta tomten?
(för jaa, han finns!)

Det ska jag berätta för er.
Vi tar garderoben först, och det var för att jag, Johanna & Manne gled in på ämnet "egobilder på toaletten" och hur fult det ser ut, och då kom jag med den briljanta idén att man kan fota i garderoben istället. Så jag och Johanna kom överrens om att vi skulle göra det. Jag väntar på Johannas del av avtalet....

Sen ska jag förklara min klädsel.
Och detta är alltså mina s.k "oömma kläder", som jag använder när jag färgar håret eller målar eller annat sånt där. Eller sover i. Fast just idag var det för att jag skulle bleka min jacka.

Och vad gäller leopardlampan i min hand och mammas vinterkängor...
Jag har ingen bra ursäkt för det."

16 december - gymnasieminnen

2012-12-16 @ 23:25:38
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)

Skrattade åt roliga lappar som samhälleläraren satte upp på dörren åt försenade klasskamrater
 

Skrattade åt Johanna när hon skojade med Ulla
 

Det var lucia-tåg
 
 

Firade nyår med bästisar
 

Besökte en bokhandel där Kim trivdes i lekhörnan
 

Fyllde 18 och köpte mitt första egna ciggpaket utan att behöva visa leg,
"ta ett kort så jag kan minnas denna dagen"
 

Skuttade runt i tyllkjol, skojiga leggings och knästrumpor varje dag i hela ettan
 

Hamnade på Fridas födelsedagsfest i Hovmantorp, och spenderade morgonen
på en tågstation som liknade nåt Gud glömde - bakfull och iförd partykläder med
håret spretandes åt alla håll. Bybefolkningen kollade på oss som om vi var det
värsta de hade sett.
 

Njöt av den första varma vårdagen 2010 på Linda's trappa
med saft, cigaretter och hennes katt. Skolkandes.
 

Satt på en brygga i Växjö tidigt en morgon efter en utekväll, och tyckte livet
var riktigt värt att leva.
 

Mannen var blond och långhårig med tofsar på benen.
 

Jag själv såg ut såhär samma sommar. Förstår verkligen inte
varför folk tyckte vi var ett omaka par...?
 

Hängde med våra favoritpunkare i skolan varje dag i ettan och tramsade runt
både i klassrummet och i korridorerna
 

Började missbruka min mobil på riktigt när jag träffade Johanna och vi smsade,
skrattade åt stackare som stalkade henne och filmade och tog kort på
varandra, allt och alla under hela ettan.
 

Dukade treornas studentmiddag och drömde om dagen man själv skulle sitta
där. När väl den dagen kom var just middagen något jag helst vill glömma.
Fan vad fattigt det var.
 

Klädde ut mig till tomtebrüd på en halloween och resten av kvällen gick
ut på att htta ett ställe att festa på. Kraschade två hemmafester.
 
Hade toppendagar runt midsommar uppe på Böda tillsammans med Sofie
och hennes föräldrar. Midsommar som slutade i det galnaste jag troligen kommer
ha varit med om.
 
 

16 decmber - myssöndag

2012-12-16 @ 20:56:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Får väl ändå medge att kvällen blev mysig trots dagens kämpande och irritation. Varvar mer med uppvärmda lussebullar och goda polkagris-teet, som faktiskt blir godare ju längre det får dra i koppen, och helst tillsammans med en sked socker om det är stora koppen som gäller. Brukar annars gilla mitt te bäst när det är lite svagt, utan socker men med en pytteskvätt röd mjölk i. Så kan det vara.
 
Nej ska återgå till min Sims-familj nu. Eller nej måste ner till tvättsugan och kolla vilken tid jag hade tvättid imorgon. Vore ju tråkigt om jag ställer in mig på att den börjar kl 13, så hade jag satt upp den på kl 10 istället. Hoppas på kl 10. Skönt att behöva ställa klockan och skaffa sig rutiner innan jag börjar jobba.
 

Såhär mysigt hade jag & Madde det i onsdags när vi var och fikade ialla fall!

(förstår att det kanske ser ut som att jag satt i min ensamhet och krängde två negerbollar med te då stolen framför är tom, men Madde var faktiskt med! Lovar.)

16 december - lönar sig att spela Sims 3 HÖHÖ

2012-12-16 @ 19:33:00
4. Musik
Kommentarer (0)
 
 
Det blev zombiefest i min trädgård på The Sims 3 ikväll igen (haha), dvs zombierna drar fram en bandare som de börjar dansa till. Och så hörde jag denna låten, hallå vadå bra liksom?! Så letade igenom låtlistan till spelet och hittade den. Nu går den på repeat! Sjukt bra tjej tycker jag, tyvärr verkar hon inte ha slagit igenom ordentligt än då denna videon bara har 500 000 views? Det är ju rätt konstigt tycker jag. Gå in på hennes kanal och lyssna på hennes övriga låtar, jag tycker hon verkar väldigt lovande.

16 december - morr

2012-12-16 @ 17:25:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Har städat hela dagen, med magont och ont i ländryggen. Uääääh. Hann inte ens sätta mig när jag blev klar, för då var det dags att laga mat. Och nu när jag äntligen fått sätta mig och äta, så gick jag ut i köket för att hämta mer mjölk - men tappade mjölkpaketet, som slog ut glaset = mjölk i hela köket och över mig. Orkar inteeeee.
 
Idag har dessutom snön smält bort, började redan igår men idag har det verkligen droppat hela jävla dagen. Så deprimerande. Troligtvis därför jag känt mig irriterad över allt idag. Fast det kan ju också vara pms som spökar. Ska nu spela Sims och bli värsta hästskötaren. Hejdå.
 

15 december - astma?

2012-12-15 @ 22:39:59
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Nu får gärna ni med katt komma med tips och råd!
 
Figge (vår yngsta katt på ca 20 v), fick ett hostanfall för några veckor sen. Det var närmre två månader ialla fall. Kom från ingenstans också, han låg nämligen och sov. Det höll i sig i ca 20 sek, han böjde ner/fram huvudet och nacken och hostade precis som att han skulle få upp en hårboll. Men det kom ju aldrig någon hårboll! Blev ju naturligtvis orolig eftersom katterna är mina bebisar, och eftersom min ekonomi just nu inte tillåter akuta veterinärbesök så googlade jag lite.
 
Hamnade på Youtube och kollade upp astmasymptom hos katt, och det är snarlika hostningar hos Figge som jag såg på andra katter. Men bestämde mig ialla fall för att avvakta och se om det hände fler gånger. Och eftersom det inte har hänt nåt sen dess så glömde jag bort det.
 
Fram tills ikväll, då samma sak hände igen! Och denna gången låg han också och sov, men det varade inte så länge som förra gången, bara runt 10 sek. Och nu börjar jag ju verkligen ifrågasätta vad detta kan vara. Han är ju en ungdom också, knappt det ens. Han har ju haft magproblem tidigare men det fick jag bukt på, och nu fungerar det som det ska igen, då jag kom fram till att han inte tålde torrfoder.
 
Läste att på vintern i inomhusmiljö så kan den torra luften öka besvären hos katter med astma, är det nåt man kan göra nåt åt? Det första jag ska göra när jag fått min första lön från jobbet är ialla fall att försäkra båda katterna så man slipper få panik över pengar så fort katterna visar tendenser på att behöva träffa en veterinär. Har någon erfarenhet av kattastma/kronisk bronkit hos katt,  eller allmänna tips och råd så välkomnas detta! Får i vilket fall avvakta med att ringa en veterinär då jag inte börjar på jobbet förrän i januari, och han har ju bara haft två anfall sen slutet av oktober så förhoppningsvis blir han inte akut sämre innan jag fått min första lön. Men när den trillat in så bär det av till herr Kattdoktor!

15 december - när folk byter bloggadress

2012-12-15 @ 19:59:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
JUST DON'T ALRIGHT?!
 
Fan också liksom. "Jag har ingen inspiration, bloggpaus." Två veckor senare - "Nu har jag bytt blogg, klicka häääääär!" och så ser man att människan postat massa inlägg där hela tiden. NÄÄÄÄÄÄEEEJ. Taskigt.
 
Klart jag tänkt tanken att byta blogg pga mitt namn, men nu har det ju hängt med så länge att jag tror det skulle bli svårt att göra sig av med. Typ som en tråkig könssjukdom. Behåller min blogg i ur och skur, vi är varandra trogna! Livslångt relationsskepp, detta.
 
 
Döseriös bild jag roade mig med att ta när Madde var iväg två minuter och köpte parkeringsbiljett en dag

15 december - matkoma

2012-12-15 @ 18:56:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Tänker nu följa Figge's exempel och slänga mig i sängen och kolla serier. Tacos avklarat för tredje gången inom en vecka, men det är ju så gott?!?!?! Och döenkelt. Och billigt, beroende på vad man nu har på. En perfekt taco för mig ska vara på en tortilla, med majs, paprka och gurka + köttfärs, och massa vitlökssås. Så mycket vitlökssås att man känner hur fejjan börjar hetta, HAHA. Men det är ju så olika det där hur man föredrar! Mannen t.ex vill ju verkligen inte ha vitlökssås utan häver på massa guacamole istället, som i och för sig också är skitgott men näe... Vitlökssåsen är viktig haha!
 
Nej serier var det visst. Har börjat kolla på Grimm igen - hade ett litet avbrott ett tag precs när jag börjat titta för jag tyckte aldrig att jag fastnade riktigt, men efter några avsnitt nu så har det byggts upp lite spänning så jag tänkte ge det en andra chans.

15 december - vinkelivink

2012-12-15 @ 12:00:34
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Hallå i holken! Idag snöar det igen, jag jublar av glädje eftersom jag slipper gå ut idag och kan därmed vara inomhus och mysa i hundraåttio. Måste ju tyvärr gå till affären och köpa fryspåsar så jag kan frysa in mina lussebullar, så helt sant var väl inte det där första. Men sen ska jag bara vara inne!
 
Tro dock inte att jag ska sitta och slappa hela dagen, nejnej här ska kroppsarbetas! Måste hänga om mina gardiner som har blivit helt fula, och sen är det ...... Jaha nu blev det ett avbrott för katterna fick för sig att rusa runt och stimma, vilket slutade i att Zhantos hamnade i toaletten. Sen ville han inte bli infångad så det är toalettvatten i hela lägenheten.... Suck. Tur man är hemma då!
 
 

14 december - tänkte höja en röst i detta med lucia

2012-12-14 @ 23:44:51
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Eftersom alla nämner detta med "skönhetshets" inför lucia. Jag har aldrig i hela mitt liv blivit utvald till lucia. Ändå hade jag den där klassiska looken som gällde i de yngre åren, med långt blont hår med korkskruvslockar längst ut.
 
Klart som fan man kände hetsen. Och jag vet att jag var lite extra besviken ju äldre man blev, typ upp till sexan då jag gick mitt sista luciatåg innan jag hoppade av kören och gav fan i allt det där. Då var man ju ändå så pass stor att man fattade. Tror jag blev nominerad att vara lucia nån gång, men kan inte minnas att jag var en av dem som fick flest. Kan inte heller minnas vem som var lucia dedär sista åren, när det kom upp att lucia visst var mörkhårig.
 
Men fatta besvikelsen ändå. Här var man den ultmata lucian tyckte jag, och så tyckte ingen annan det. Men stämningsfullt är det ju.

14 december - tack

2012-12-14 @ 23:18:44
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Vill bara ge ett stort tack till alla som gratulerat mig till mitt nya jobb idag. Som jag skrev tidigare så har jag inte riktigt fattat det själv utan det kommer troligen sjunka in dagarna innan jag börjar eller så, vilket förövrigt är i början på januari.
 
Tack för allt stöd som jag haft under denna tiden, tack till er som trott på mig och peppat mig när jag behövt det. Tack alla som ställt upp för mig när det krisat, och tack till alla er som stått ut med mitt tjat om att jag vill ha ett jobb.
 
Tack till de fina och snälla människorna jag mötte på Folkuniversitetet, samt er andra jag träffade där - jag lärde mig så otroligt mycket hos er, ni fick mig att tro på mig själv och det var väl egentligen första gången i arbetslösheten som jag blev bemött med förståelse av att det ibland faktiskt var mer eller mindre hopplöst på arbetsmarknaden men att man aldrig ska ge upp.
 
Tack till de på Lernia, både arbetande och de som jag träffade där. Gemenskapen har varit viktig, och det var en nyttig kurs trots att det aldrig blev nån praktik.
 
Tack till Lotta Sjögren och övriga arbetande på Hamnkaféet i Kalmar, som erbjöd mig att jobba i somras. Utan den erfarenheten hade jag verkligen inte haft samma förutsättningar som nu, och jag tror inte heller att jag hade fått den här anställningen då. Det var mitt livs roligaste sommar och jag trivdes så sjukt bra hos er, tack tack tack!
 
Stort tack till min familj - min mamma, styvpappa, min farmor och min pappa som alltid ställt upp för mig oavsett om jag behövt pengar till kattmat, busskort eller probiotika-juice till min jävla mage. Och att ni spanat jobb åt mig, tipsat och klippt ut annonser ur tidningar och viftat i mitt ansikte med när jag slarvat med jobbsökandet. Jag är så glad att ni finns, och jag hade nog aldrig klarat detta utan er!
 
Slutligen - tack min sambo Christopher för att jag fick flytta in hos dig trots omständigheter och otillräcklig ekonomi. Och att du delat med dig av vad som är ditt. Jag är så glad att vi har vårt lilla bo och våra små bebisodjur till katter, även att det är en liten yta, ligger långt åt helvete och det faktum att vi gått varandra på nerverna ... så är det med dig jag vill vara. <3
 
 
 
Tack kära vänner. Tack!

14 december - lussedebuten

2012-12-14 @ 22:43:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Gjorde ikväll mitt livs första lussekatter. Lussebullar. Whatever. Och de blev bra! Fast de första 4-5 lussisarna på första plåten hade jag för mycket mjöl på när jag rullade ihop, så de flöt ihop och blev helt platta, HAHA fulaste jag sett. Men resten blev fina! Hade i Kesella kvarg i också så de blev riktigt saftiga.
 
På tal om lussekatter - mannen fick för sig att testa och se ifall Figge tyckte om lussebullar. Zhantos gjorde nämligen inte det. Men Figge älskade det! Sen lämnade jag min halvätna lussebulle i sängen (höhö) i typ en minut när jag skulle till köket, och när jag kommer tillbaka så sitter Figgejäveln och verkligen trycker i sig av min lussebulle, det var verkligen "OMNOMNOM LUSSEBULLLEEEEEE" med hela käften full, hahahahha! Så nu får man passa sina lussekatter, började fundera på om det kanske kan vara giftigt och det är det ju tydligen i stor mängd. Ska man däremot bli förgiftad som vuxen människa måste man trycka i sig 40 paket saffran, dvs ½ paket per kilo ungefär. Katter väger ju dock mycket mindre så lika bra att hålla dem ifrån lussebullarna helt, haha.

14 december - låt julens förspel börja!

2012-12-14 @ 19:51:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Idag kickar jag igång mitt julmysande på allvar. Har börjat på mina lussebullar som just nu står på jäsning i köket, ska strax skutta ut dit och fortsätta men tänkte bara kika in här lite innan och berätta om mitt goda te som jag köpte idag!
 
Polkagris-te från Village, tvekade som fan faktiskt om jag verkligen skulle köpa det eller inte då det låg på 49 kr vilket är lite överpris för te enligt mig. Tänkte om man hade kunnat köpt vanligt svart te annars med nån jordgubbssmak, och sen köpa en påse polkagrisar och ha några stycken i koppen som hade fått smälta ihop liksom. Hade säkert varit lika gott, men sen fick jag ett sånt där "ÄH VAFAN"-infall och traskade fram till kassan. Har ju faktiskt fått jobb idag. Tycker jag gott kan få fira det lite. Och gott var det också, luktar verkligen sådär krispigt mintigt och har en fräsch eftersmak, så det var jättegott!
 
 
Tips från coachen: häll inte i salt, istället för socker. Det råkade jag göra.... Inget att rekommendera.
 

14 december - äntligen!

2012-12-14 @ 18:14:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Idag väcktes jag av telefonen som vibrerade. Hann inte svara, men jag ringde upp direkt. Och det visade sig vara från min nya arbetsgivare! Jag fick alltså jobbet!
 
Tror inte ni fattar hur lycklig jag faktiskt är över att jag fick ett jobb som kändes så långt borta. Tror fortfarande jag befinner mig i en mindre chock, jag kan liksom inte ta in att det är sant. Alla gratulationer har haglat in idag, farmor började gråta i telefonen när jag berättade och en enorm sten har lyfts från mitt hjärta. Äntligen är jag en del av samhället! Äntligen kan livet börja på allvar! Äntligen!
 
 Två dagar efter senaste inlägget - märk skillnad i ansiktsutrryck?
 

12 december - besviken

2012-12-12 @ 20:09:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Hade sett fram emot just denna dagen i två veckor nu - bara för jag visste att jag skulle få mina pengar. Så har de inte kommit in idag. Suck. Jag som planerade att kicka igång förspelet inför julafton nu, då det är lucia imorgon. Har inte ätit en endaste lussebulle i år, så därför var ju planen att jag skulle testa mig på att baka egna detta året. Idag, alltså. Så jag kunde äta lussebulle till frukost imorgon.
 
Och så blev det inget. Sjukt besviken. Och jag vet att det bara handlar om lussebullar som jag kan äta resten av december också, men lucia är ju bara en gång om året. Stor mening med att stiga upp tidigt imorgon bara för lucia och knapra på ett torrt knäckebröd. Nej. Bara nej.
 
 
 
 
EDIT
 
Tror det är svårt att sätta sig in i hur det känns att vara i princip utan pengar i över en och en halv månad, snåla som fan med allt och bara köpa det viktigaste i matväg, och sen sitta och drömma på kvällarna om all mat man skulle vilja ha. Typ tacos, clementiner, falukorv i ugn, currykyckling med ris.... För vissa känns det så avlägset, men det finns faktiskt fattigdom i Sverige även att vi är ett rikt land. Jag är så tacksam varje dag över att jag har en sån givmild och generös familj. Ingen i min familj är höginkomsttagare, men de delar alltid med sig om jag behöver pengar - trots att det innebär att de själva får snåla in extra på något. Kan inte ens beskriva med ord hur tacksam jag är.
 
Jag är också tacksam över det lilla jag har i vardagen. Jag har kompisar som jobbat i sen de tog studenten och nu har jobbat upp över 100.000 :- som de sätter in på sina sparkonton. Jag har vänner som bor hemma hos sina föräldrar, och som bara får betala en mini-summa för att de gör det. Jag har vänner som också är arbetslösa precis som jag, men ändå har mer pengar än jag att röra mig med varje månad.
Och jag ska erkänna att det känns jobbigt när vänner bjuder med mig ut, frågar om jag inte kan hänga med på en utgång. Frågar om man ska fika. Eller när man går runt i klädaffärer och nyper i plagg man önskade att man kunde köpa, men som man vet kommer vara slut eller inte finnas i rätt storlek när man själv sparat ihop sina små slantar man har över. "Men en liten chokladboll kan du väl köpa?" kommer frågan när man står och ska handla fika. Visst, har jag pengar kvar av "nöjeskassan" - annars nej. Inte ens en liten chokladboll kan jag unna mig. För jag vet att de slantarna kommer jag ångra några veckor senare när jag står på Konsum och ska handla, och det fattas 15 kr som behöver gå till kattmat.
 
Jag vill inte verka bitter, men självklart är det jobbigt. Jag har haft det såhär i över ett och ett halvt år nu. Vissa månader är det värre än andra, då min budget är så tajt att varenda krona räknas. Allt räknas noga ut i samma stund som pengarna sitter på mitt konto, "hur många hundra ska dit, vad ska jag lägga dem på". Men jag har ju valt att ha det såhär. Inte frivilligt kanske, men det är ju såhär jag lever. Jag har valt att bo med min pojkvän pga vissa skäl. Jag har valt att skaffa katter. Jag har valt att lägga 1500 :- i månaden på mat till hemmet, än 1000:- matkassa och 500:- fika till mig själv. För mitt liv tillsammans med C är så mycket viktigare än allt det där i slutänden. Jag vet ju att min tid kommer, jag vet att jag inte kommer vara arbetslös för alltid även om det har gått jävligt lång tid nu, och jag vet att det kommer komma en dag då jag kan skämma bort mig själv med att fika på stan och ha råd att lägga 299:- på en dösnygg tröja med gott samvete.
 
Tills dess är det ju bara att leva vidare. Jag klandrar ingen för att de frågar med mig på saker, jag förstår ju att det är svårt att greppa för många hur tajt man faktiskt lever rent ekonomiskt. "Jag skulle aldrig klara av att leva sådär så länge som du gjort!", har jag fått höra många gånger. Och vad säger det egentligen om dagens samhälle? Det är ett sånt enormt köpbehov idag så att när nån kommer och inte kan leva upp till det, då är det plötsligt "ofattbart". Det är väl ändå det sociala samspelet, umgänget, som är det viktiga i såna sammanhang? Inte vad man ska välja för smak på latten eller om man tar en chokladboll med kokos eller pärlsocker på.
 
 
Ni som orkat läsa igenom hela denna wall of text, så gratulerar jag. Troligen förstår ni säkert att detta med uteblivna lussebullar till luciamorgonen faktiskt är nåt som berör mig på riktigt. Det är de små sakerna i vardagen man gläds åt. I detta fallet att jag för första gången på veckor har råd att gå till affären och handla ordentligt och fylla upp kylskåpet. Och genomföra nåt som jag längtat efter i två veckor. Det spelar roll för mig.
 
 
 
Besviken.

12 december - hej hej!

2012-12-12 @ 16:18:17
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Såhär välklädd i snygga jeans, spets, kavaj och nudelackade naglar är jag när jag ska på intervju. Ganska komiskt ändå när han som intervjuade mig idag berättade att han tyckte jag verkade vara väldigt mogen för min ålder.... Så lägger jag upp detta..... HAHA. Döseriös.
 
Nej men jag tycker det är viktigt att man skiljer en del på vem man är på jobbet och privat. Även att man inte tar med jobbet hem, och vice versa.
 
 
Tänk om jag har jobb imorgon?

12 december - veckans bästa tweets <3

2012-12-12 @ 15:34:52
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Skrattade högt och länge åt dessa Tweets tidigare i veckan. Kan ge er en bild av nivån min humor befinner sig.
 
 

12 december - tolv ?

2012-12-12 @ 15:26:42
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)

Arbetsförmedlingen kl 07:45 i tisdags
 
Var ju på arbetsintervju i tisdags. Jag var redan inställd på att jag troligen inte skulle gå vidare därefter, visst kändes det jättebra och killen jag pratade med var jättetrevlig också - intervjun flöt på bra helt enkelt, men eftersom man nu blivit sån att man aldrig vågar förvänta sig stordåd trots att saker känns bra så gjorde jag inte det denna gången heller.
 
Tji fick jag! Ialla fall hittills. Var på den tredje och sista intervjun idag, och imorgon får jag veta om jag blir anställd. Vi får hoppas på det bästa helt enkelt!
 
Detta är även anledningen till att jag inte bloggade igår. Hoppas ni överlevde. Nu vet ni ialla fall!

10 december - Oj! Vilken överraskning!

2012-12-10 @ 21:11:46
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Tack kära Ebba (länk!) för du länkade den här skiten på din blogg så att jag inte kan tänka på nåt annat ikväll. HAHAHA asså jag orkar inteeee. Kommer tänka på denna varje gång det händer nåt oväntat, exempelvis scenario ett: katten skiter på mattan - "OJ VILKEN ÖVERRASKNING" med efterbliven röst. Scenario 2: Byter soppåse - "TITTA VILKEN BAMBIPÅSE FULL MED TUNNBRÖD" ....
 
HAHA jag kan inte stänga av xDDD

10 december - tre ting

2012-12-10 @ 19:33:59
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Tre saker som gör mig nervös just nu:
 
  • Min intervju imorgon. Eller intervju... Är det ens det? Vad ska jag säga? Vad kommer de fråga? Behöver jag förbereda mig? Jag vet faktiskt ingenting, mer än adressen dit jag ska, "..och resten löser sig" sa hon jag pratade med i telefonen.

  • Snöandet. På radion idag sa de att det skulle komma ca 40 cm mer snö, men jag hörde ju inte under vilken tidsaspekt det handlade om. Kommer det inatt? Är det den totala mängden innan jul? Välkomnar snön med öppna armar men inte just inatt/imorgon då jag vet att både tåg och bussar ballar ur totalt pga det, = förseningar. Och det sista jag vill är att komma försent till intervjun imorgon!

  • Mitt CV. Insåg ju nu ikväll att jag troligen kommer behöva ha med mig mitt CV igen tills imorgon då de troligen inte har kvar det. Har ju hellre ett extra exemplar än att stå där som ett fån utan nåt alls. Grejen är ju den att jag inte har nån skrivare här, och då intervjun är imorgon kl 09:00 så blir det väldigt tajt om tid på morgonen att hinna till Kalmar och AF, skriva ut ett nytt exemplar och sen ta sig till intervjun i god tid. Detta i samverkan med väder och kollektivtrafik.
    Tack och lov löste sig detta nu ikväll då pappa kunde skriva ut mina papper hos sig ikväll och sen köra mig imorgon bitti när jag kommit in till stan. Är ändå orolig.
 
Håll alla tummar ni har nu för att detta går bra för mig imorgon, okej ? Säg såhär: "ja!"

10 december - dagen i bilder

2012-12-10 @ 19:10:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Detta är alltså vad jag har gjort idag! Känns som att jag putsat och styrt och donat hela dagen, men nu när jag tänker efter så är det ju inte så jävla mycket egentligen. Snacka om att lura sig själv. JAJA. Jag har iallafall städat ur skafferiet, diskat det enorma diskberget jag pratade om igår och slutligen hämtat upp det sista julpyntet från förrådet.
 
MEN STOPPA PRESSARNA!
LÅT KRIGSLARMET LJUDA!!!!!
 
Jag har pajjat mitt finaste julpynt. En skitstor tomtelykta som jag fick förra året av mamma. Jag måste vara klant nummer ett alltså, den var ju hel när jag tog med den från farmor och den var hel när jag plockade upp det andra. Så det är ju antingen påväg ner till förrådet, eller på vägen upp idag som jag måste slagit i påsen så den sprack. Lyktan asså. Det hade väl varit höjden av klantighet - spräcka en plastpåse genom att slå den i okänt hårt objekt. Så idag har jag sörjt. Karlssons Klister ska snarast inhandlas så jag kan laga min kära tomtelykta.
 
Fattas väl bara att den blir skitful sen när man tänder ett ljus i den och ljusskenet gör att sprickorna syns. Kommer nog gråta då.

9 december - storplaneraren

2012-12-09 @ 20:41:37
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)

HAHA skratta inte nu men jag älskar ju mat. Självklart har jag redan planerat in allt som jag ska baka och införskaffa inför julen. Lussekatterna blir av redan på onsdag då jag tycker det är obligatoriskt med en go' lussemjau till luciamorgonen på tv'n liksom.
 
Helt sjukt hur julpepp jag är detta året?! Har aldrig varit sånhär förr, hahaha! Nej men det är ju trots allt andra advent och imorgon är det bara två veckor till julafton, det går ju sinnessjukt snabbt så gäller att vara tidig med planeringen! Ska åka till mamma några dagar innan julafton och verkligen få in den totala stämningen, och baka baka baka! WOHOO JULAFTON JAG VÄNTAR PÅ DIG *vevar med armarna som en iddi*

9 december - gissa vad jag ska göra nu?

2012-12-09 @ 19:54:32
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 

Kände att det var ett tag sen nu. Det faktum att det hunnit bildas ett enormt diskberg i köket sen två dagar tillbaka, det kan vi ignorera en stund va? Tack. 
 
Brb / ta hand om mina simmars behov istället för mina egna

december - Zhantos i snön II

2012-12-09 @ 15:42:00
5. Bilder
Kommentarer (0)
 
 
 
Tycker det här med att fotografera i snö är rätt svårt egentligen, tur då man får lite övning nu när snön verkar ligga kvar ganska länge detta året!
 
Gick bättre idag. Skulle ju däremot behöva en extern blixt för att jag ska känna mig helt nöjd. Dessutom försvann katten helt plötsligt, och ja alltså fråga inte mig vad som hände för jag fattade ingenting. Ena stunden satt han i busken och tryckte i evigheter, tänkte "jag går en bit så kommer han kanske efter". Gick till en annan buske i max 2 minuter och tog några bilder, kommer tillbaka - katt borta. Började tänka på mystiska decembermysterium likt de klassiska julkalendrarna där saker och djur plötsligt försvinner, kunde verkligen inte hitta katten. Gick runt hela området och ropade och letade som en idiot. Sen kom mannen ut och hjälpte till, tog kanske 5 minuter och sen satt katten plötsligt i samma buske där han försvann. Jävla bromance-bundisar de har blivit alltså.
 

8 december - Zhantos i snön

2012-12-08 @ 15:49:00
5. Bilder
Kommentarer (0)
 

Tog äntligen med mig Zhantos
ut idag och fotograferade lite. Tyvärr kom jag på det lite för sent på dagen, det börjar ju skymma redan runt kl 15:00 såhär på vintern så bilderna blev inte snygga. Kattstackaren har ju inte varit ute så mycket heller, så han var ju rädd för minsta ljud och kunde absolut inte vara still - vilket resulterade i oskarpa bilder. Behöver verkligen ett nytt objektiv, men det är också sånt som får skjutas upp till bättre tider.
 
Tror jag ska göra ett nytt försök imorgon igen, gå ut redan på förmiddagen då kanske och även klä på mig mer! Herregud vad kallt det är ute ändå, trots att jag munderade mig med raggsockor och vantar så var ju både tår och fingrar stelfrusna bara efter en kvart. Gör nytt försök imorgon!
 

7 december - önskelistan del 3

2012-12-07 @ 21:49:46
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Jag vet att jag har snackat om detta sjukt länge, men det är faktiskt inte förrän nu som jag känner mig redo att gå igenom processen. Jag vill bli blond igen. Dock är detta inget jag någonsin skulle våga mig på att ta itu med hemma, därför behöver jag ett bidrag från herren med jättestort vitt skägg.
 
Blir det inte julklapp så får det bli när jag har ett jobb. Blond ska jag bli igen ialla fall haha.

7 december - produktiv dag

2012-12-07 @ 19:22:56
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Idag har jag städat hela dagen! Såhär ser jag ut då. Inga konstigheter eller? Städningen inträffade också tack vare mina kattjävlar, som helt plötsligt bestämde sig för att kötta sönder en boll gjord av skumgummi. Den låg sedan i miljoners miljoner små partiklar över hela vår lurviga matta på morgonen när vi vaknade. Såg ut som att nån hade kört över bollen med gräsklippare. Fick sitta och plocka bort vartenda litet ludd by hand innan jag kunde dammsuga mattan. Kanske var lika bra i och för sig - känner jag mig själv rätt så hade det nog tagit ytterligare några dagar innan jag orkat dra fram dammsugaren om inte detta hade hänt, så nåt gott förde det väl med sig.
 
På tal om nåt helt annat så har jag ont i vänstra handleden - har faktiskt inte den blekaste aning om varför. Försöker minnas vilken hand jag tog emot mig med när jag vurpade på stan förra helgen om det kanske kan vara det, vet nämligen att jag fick lite ont precis efteråt i handleden. Men det var ju nästan en vecka sen och jag började ju inte känna nåt förrän igår, så känns tveksamt om det verkligen kan vara det ändå. Och tror dessutom att det var den andra handen jag tog emot mig med.... Det syns ju inget utanpå. Har säkert sovit på den, brukar sova konstigt på mina armar så att de kan ömma flera dagar efteråt. Hehe. Speciellt nu när man trängs med två katter, som envisas med att ligga på samma kudde och på bröstet på mig. Inte konstigt att man får ledproblem när man får sova i förvriden fosterställning.

6 december - önskelistan del 2

2012-12-06 @ 23:40:20
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
 
Tröjan hittar ni HÄR
Leggingsen hittar ni HÄR
Ryggsäcken hittar ni HÄR
Västen hittar ni HÄR
Skorna hittar ni HÄR
 
 

Detta mina vänner, är en rysligt snygg outfit. Önskar dock att det inte var så jävla modernt med nitar, svart, djurmönster, spets och skinn, haha tycker ju om att känna mig lite speciell! Men å andra sidan så hade det troligen varit svårt att få tag i de kläderna jag velat ha. Tråkigt som fan numera när man går ut och varenda brud ser likadan ut, men what to do liksom. Ödets ironi i att man kommer verka fett o-trendig sen när allt detta med nitar och skit blivit omodernt.
 
Minns när jag skuttade runt i min svarta tyll-kjol och knästrumpor varje dag i tonåren, kände mig naken utan nitbälte och tuperade håret som en idiot när det var partydags. Kände mig alltid som den där knäppa människan på bussen som folk iakttar i smyg för man hade konstiga kläder, HAHA med all rätt i och för sig men jag kan sakna det där lite bland, att få vara lite annorlunda.
 
 
Hur som helst, köp detta åt mig och jag blir en glad frukt som inte finns.

6 december - detta med drömmar

2012-12-06 @ 22:18:59
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Sa såhär till Madde igår: "Jag vill ta mitt bloggande ett steg längre." Madde svarade såhär: "Gör det då?"
 
Ett sånt självklart och enkelt svar, på något som verkar finnas så långt borta men som faktiskt inte är helt omöjligt.
 
 
Något som verkligen stör mig är att man tillåter sig själv att begränsa sina möjligheter, man fastnar så himla lätt i tankebanor kring saker man skulle vilja göra men aldrig tar tag i. Alla gör ju så. Men jag har tröttnat nåt så oerhört på det - alla börjar ju någonstans. Alla har ju drömmar. Och jag tror att alla drömmar går att förverkliga, bara man ger sig själv chansen och ser möjligheter istället för hinder.
 
Därför har jag bestämt mig för att ta tag i mina drömmar och se till att de slår in. Lyckas det inte så har jag åtminstone försökt.
 
Bort med negativiteten! Ni kör vi, barn!
 
 
 

6 december - fryser!

2012-12-06 @ 19:17:05
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Skulle följa med mami idag när hon skulle på möte, men människan dök aldrig upp så vi gick på stan istället. Åkte ut till Hansa och Ikea och gick runt och julmyste bland julgranskulor, krukor och doftljus. Till er som undrar vartifrån jag fått min kärlek till juldekorationer, så är det alltså mammas fel. Vi är precis likadana på den punkten.
 
Just det ja, hör och häpna - när jag satt på tåget till Kalmar så ringde mobilen, och fick ju nästan en chock när jag svarade... Det var de från Eniro som jag var på intervju hos igår! Och de vill träffa mig igen! Blev sinnessjukt lycklig, och chockad som sagt eftersom det verkligen inte kändes som jag skulle gå vidare. Men tydligen! Så på tisdag ska jag på en ny intervju eller vad man ska säga, haha jag vet inte riktigt vad jag ska göra faktiskt men det blir spännande.
 
 
Sitter nu här hemma och fryser som sjutton, har liksom mössa och tjocktröja på mig inomhus haha... Ska snart gå och ta en dusch, FÖR MAMMA KÖPTE DEODORANT ÅT MIG IDAG HAHAHA. Beklagade mig över att min deo är slut och jag fått gå runt i typ tre dagar och varva duschande, med att dränka mig i deospray som INTE är samma sak! Spelar ingen roll om man bara går uppför trappan eller springer till tåget, minsta lilla aning av fukt så har deosprayen gjort sitt liksom, och man lämnas åt sitt öde. Har dessa dagar upptäckt dofter från mig själv jag inte ens trodde var möjligt att man kunde utsöndra. Mamma ba "Nejmen GUD, så kan vi ju inte ha det! Så ska du ju på intervju på tisdag också, NÄE DU - det måste du ju ha!". Så löste sig problemet hahahaha! Aldrig varit så tacksam över en deodorant i hela mitt liv. Känner mig som en luffare, traumatiska dagar så att säga haha...

6 december - möter upp mami i Kalmar

2012-12-06 @ 10:50:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
När jag tänker på att kramas med min mamma och borra in huvudet i hennes axel som doftar duschcreme, parfym och hårspray så blir jag helt tårögd för jag älskar henne så mycket. <3
 

En av de bästa sakerna jag vet är att träffa min mamma. Att bara vara hon och jag, att få prata med henne om allt, att gå på stan tillsammans, att gosa ner oss under en filt i soffan hemma framför tv'n, att sova över och vakna på morgonen i mitt flickrum. Saknar verkligen allt det där när man inte bor hemma längre, man uppskattar saker på ett annat sätt. Kan inte ens tänka mig att det kommer komma en dag då hon inte finns mer. Hur ska jag någonsin kunna klara mig utan min mamma...? <3

5 december - 50 saker ni troligen inte visste om mig

2012-12-06 @ 00:41:38
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
1. Är rysligt beroende av min mobil
2. Mina fem favoritappar är i denna ordning: Twitter, Instagram, Facebook, Shoot Bubble och Pou
3. Säger alltid "ÅÅÅH, så söt, den vill jag ha!" åt ALLA djur som är gulliga.
4. Mitt favoritband när jag var liten var Spice Girls - klädde ut mig till dem och dansade till inspelade musikvideos framför tv'n när jag var typ 5 år
5. Höst och "vintrig vinter" är mina favoritårstider.
6. Struntade helt i gympalektionerna i tvåan av gymnasiet för jag orkade inte.
7. Brydde mig aldrig om att plugga upp det betyget heller
8. Min farmor och pappa hade sparat ihop 15.000 kr till mitt körkort under mitt liv när jag fyllde 18. Det året jag fyllde myndig brände jag upp allt på cigaretter, alkohol och lösgodis på en sommar...
9. ...har dock 42 kr kvar på det sparkontot. (minns att jag tänkte "bäst jag sparar dem ifall jag behöver cigg nån gång när jag inte har pengar" HAHA DAFUQ)
10. Jag träffade Lars Winnerbäck på mitt sommarjobb detta året.




11. Jag har alltid velat lära mig något instrument men har aldrig haft tålamodet
12. Skulle vilja sjunga i ett band men har verkligen ingen sångröst
13. Dansade barndans när jag var liten
14. Det var min lillebror som myntade mitt smeknamn "emofilten" från allra första början
15. Tror på andar och är övertygad om att min farfar stod i mitt rum en natt, flera år efter hans bortgång
16. Sover alltid med en lampa tänd när jag sover ensam, pga ovanstående incident
17. Har ett cirka 3 cm långt födelsemärke i höger armveck, format som Öland, Sverige, ett moln eller en blixt beroende på vilket håll man kollar på den
18. Älskar att baka och har alltid gjort
19. Var däremot sämst på att laga mat förr, men när jag träffade Christopher så lärde han upp mig och nu är det jag som är mästerkocken här hemma
20. Mitt bestående favoritband är Kent




21. Mina fyra framtänder i underkäken sitter helt huller om buller, bara för jag inte ville ha tandställning när jag var yngre, och sen blev jag för gammal och hade inte råd
22. Jag är överkänslig mot koffein
23. Jag kunde inte äta apelsin eller clementin när jag var liten, för kunde inte svälja det vita runt fruktköttet. Hade en jättesnäll dagisfröken som lät mig äta äpple istället, hade en jätteelak dagisfröken som tvingade mig att äta apelsin fast jag aldrig ville och det slutade med att jag alltid spottade ut det.
24. Tycker än idag inte om apelsiner, om jag inte skalar bort allt vitt så det bara finns fruktkött. Clementin har jag lärt mig att äta.
25. Var sen med alla "tonårsgrejer" jämfört med mina kompisar, men jag har inte känt att jag missat nåt
26. Jag har aldrig testat droger och skulle aldrig vilja
27. På min egen 18-årsfest blev jag döfull på tre cider, däckade på toaletten 22:30 och låg där en timme innan min bästa kompis pappa körde hem mig 23:30. Festen fortsatte utan mig till kl 02. Minns ytterst få saker från den kvällen...
28. ... träffar fortfarande idag folk som för mig är första gången jag möter, som man skakar hand med och de ba "vi har träffats innan... Din 18-årsfest?" AWKWAAARD
29. Kom över 90 personer på min 18-årsfest. Jag bjöd kanske 40-50 st?
30. Önskar mig mest av allt en svart mops, som jag ska döpa till Bo.





31. Har genom mitt liv haft sammanlagt 9 katter, min första egna katt fick jag när jag var 3 år och jag döpte den till Ellinor efter en katt i barnboken "Jaguaren" som förövrigt var min favoritbok när jag var liten kiddo.
32. Från högstadiet till gymnasiet så hade jag så sjukt lätt för att rodna, och det värsta jag visste (VET, händer ju fortfarande!) är när folk ska kommentera det, duuh som att man inte märker att hela fejjan blossar eller, och nu vänder alla sig om och kollar bara för att du sa det? BLÄ
33. Jag är väldigt ödmjuk, artig och tycker inte om att kritisera
34. Sätter alltid igång kranen och låter den stå och spola under tiden som jag är på toaletten, oavsett vilket behov jag uträttar. Kan såklart kissa utan vattenkranen igång, men inbillar mig att det inte känns lika skönt och befriande
35. Älskar hood-tröjor från herravdelningen i klädbutiker
36. Har självlockigt hår som jag knappt stylar - jag plattar luggen och lite på sidorna, och låter resten självtorka. Sen får det vara för jag är så fruktansvärt lat.
37. Får ofta frågan av nya människor vad jag använder för fransböjare för att mina ögonfransar är så uppåtböjda - ironin i det hela är att jag aldrig ens testat en sån och än mindre äger en fransböjare. Mascara does the magic for me!
38. Har otroligt dåligt minne gällande saker jag ska göra - tankspridd helt enkelt. Har däremot jättelätt för att minnas människor, ansikten och namn - behöver bara se dem / höra / se ett namn en gång så fastnar de i flera månader framåt. Till exempel: ser jag en random som kommenterar en status på Facebook, och jag ser den personen på stan flera veckor efteråt så kan jag direkt minnas vad personen heter i förnamn och efternamn.
39. Har haft två hamstrar. Den första åt grannens katt upp. Detta fick jag inte reda på förrän flera år efteråt, för pappa vågade inte berätta sanningen för mig
40. Älskar ljus och ljusslyktor, och köper nästan varje månad på mig något nytt



Önskar mig btw den sista ugglan i denna serien i julklapp, den största för 99 kr TACKFINT


41. Har flyttat nio gånger i mitt liv.
42. Jag tror på Gud, men har en egen uppfattning om det och tycker det är så religion ska vara.
43.Har aldrig brutit något ben, och har aldrig slagit ut några tänder
44. Den dagen jag skaffar barn så ska min dotter heta antingen Astrid eller Lilly (ej bestämt om det ska vara mellannamn eller tilltalsnamn) efter min farmor, något som känns lite stressande då de äldre släktingarna ploppar ut ungar till höger och vänster och alla håller min farmor väldigt kär, och vill alla att deras barn ska heta nåt av hennes namn känns det som, haha
45. Jag lägger hellre pengar på god mat och vardagslyx än att bränna hundralappar på en utekväll
46. Skulle aldrig kunna lägga dyra pengar på kläder man kan hitta mycket billigare på H&M, men när det gäller skor finns det inga regler!
47. Har piercing i naveln som jag gjorde i åttan, och en i läppen som jag gjorde i ettan av gymnasiet. Hade en i ögonbrynet som jag gav mig själv i 18-årspresent, men den fuckade ur redan efter två veckor då jag var på fest och en snubbe lyckades skalla mig rakt på den, så den läkte aldrig efter det.
48. En kompis piercade snakebite på mig, men det blev infekterat bara efter två dagar. Infektionen försvann inte och det började ploppa upp sår på hakan och kinden, gick till läkaren och det visade sig vara svinkoppor. Svinkoppor i fejjan var mindre kul! Tur att de var så små att de läkte bort.
49. Sprang in i en lastbil när jag var 6 år och min dåvarande bästis skulle flytta - vi jagade varandra helt enkelt och jag sprang utan att kolla framåt. Ett misstag jag aldrig gör om igen. Fick ett avlångt märke över hela pannan och fick gå in och lägga mig och vila, och missade när min bästis åkte iväg med flyttlasset.
50. Är så lättskrämd att jag blir arg när nån skräms - blev så arg på min bror för några år sen att jag rusade efter honom med närmsta tillhygge (en hårborste) som jag sulade rakt i pannan på honom. Han har fortfarande en broskförhårdnad i pannan om man känner där.
 

Klassisk bild på farmor, mig och Isak under våra guldår tillsammans

5 december - ironin i arbetssökandet

2012-12-05 @ 20:39:59
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Angående intervjun idag. Som jag skrev tidigare - min magkänsla säger att det inte blev nåt med detta jobbet heller. Bara så irriterande när man vet själv att man kan fixa detta jobbet bara man får en chans, men att man märker på deras uttryck att de tvekar, och då troligtvis pga mina bristande erfarenheter. Känner mig ibland som nån med gravt Down's Syndrom som ska söka jobb som raketbyggare på NASA, tänk er situationen så förstår ni säkert. Bara det att jag varken lider av kromosomfel eller andra begåvningsavvikelser i skallen, har däremot ett jävlar anamma och sjukt driv. De skulle drömma om att ha mig i sitt företag!
 
Inte för att måla upp nån helt skev verkligenhetsbild av mig själv nu som den lysande stjärnan i ett företag som kommer klättra uppåt i karriärstegen... Men jag känner ändå att jag inte kommer nöja mig förrän jag känner att jag uppnått något högre. Kanske låter ironiskt med tanke på att jag just nu sitter i en halvt insnöad etta på 27 kvadrat tillsammans med min sambo och två katter, jag lever på knappt 3000 spänn i månaden och har inte haft ett "ordentligt" jobb på 1½ år sen jag slutade skolan, förutom sommarjobbet i somras. Pinsamt om jag nu aldrig kommer ut i arbetslivet... Då kommer hyenorna föreställande 75 % av Kalmars befolkning som äääälskar att gotta sig i andras motgångar, sitta och skratta högt. Troligen i månskenet. Glappkäftna' och fula.
 
Nej, men i sanningens namn så är det väl klart det är jobbigt att vara arbetslös. Har insett att min huvudvärk, magproblemen och mitt illamående som dyker upp allt oftare numera troligen beror på att jag går runt och oroar mig så mycket - det är jobb, pengar, ångesten i när mina katter beter sig underligt och jag genast får upp tankar om att de måste besöka en veterinär fast jag oftast överreagerar... Mycket att ora sig för liksom. För klart jag oroar mig och känner en ständigt ökad press på att jag inte kan gå runt såhär mycket längre.
 
Men det är där mitt positiva tänkande stiger in i bilden (VINKLA ÖRONEN RÄTT NU, ARBETSGIVARE, för nu drar jag mina kompetenser!!) - jag har den fantastiska gåvan att kunna se de små sakerna i livet och ändå kunna hålla min inställning positiv. Jag ger inte hjärnspökena plats till att existera, för jag vet ju mina positiva sidor. Jag vet vad jag kan påverka, vad som är utanför min handlingsförmåga och jag vet vad som är rätt och fel. Det är därför jag blir så förundrad när det gång på gång ropas upp nya namn som får en chans i arbetslivet, och jag fortfarande sitter kvar här i ett obemannat händelsernas väntrum. Det är ju knappast så att jag har tre tänder, heter Gollum och har träben liksom?
 
Men men, det är bara att söka vidare. Får väl hoppas att mina katter inte dött i diarréattacker pga lågbudgetmat tills dess, och att jag slipper sälja alla möbler till högstbjudande för att ha råd med 500 gram Coop Xtra-pasta för 6,90 kr på Konsum här i bygden. Får även hoppas att jag inte bränt hål på alla mina tröjor i armhålorna tills dess också då min deodorant är slut. Happy life of arbetslöshet <3

5 december - jobbintervju & mys med Madde

2012-12-05 @ 20:10:08
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Drog till Larmtorget idag strax efter tolv för att presentera mig för Eniro som stod och rekryterade nya anställda i ett tält. Man kan ju alltid hoppas, men min spontana magkänsla säger att det inte gick bra. Har gjort bättre intervjuer i mitt liv och inte fått jobbet då, så that's why.
 
Efteråt stack jag till Baronen ialla fall och mötte upp Madde, saknad tjej dedär! Vi hann både med lite lätt fönstershopping, lunch/fika och en frisöbokning innan jag åkte hem till Blomstermåla, mannen och vår lilla bunker i det helt galna julvädret. Bara jag som hoppas att det blir lika kaos som i Stockholm, haha..?
 
 
 

4 december - hej vinterland

2012-12-04 @ 21:36:13
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)

 
Två dagar sedan, VS ikväll.
 
Är knappt lycklig över snön eller?! Förlåt men jag älskar snö när det kommer mycket, ligger kvar länge och snöar ofta. Skulle älskat att bo i Norrland! Tyvärr är ju nackdelen att kollektivtrafiken blir helt kaotisk med inställda tåg och försenade bussar, men man blir ju van.
 
Igår åkte vi till Christopher's bror med familj, hade lite chillkväll framför tv'n och idag har vi rivit en vägg. Eller aa, fejk-tegel och gipsplatta. Och det var mannen som rev. Mina talanger kom till användning mot slutet då det var städdags, hahaha. Men det var skoj! Tycker om att lära mig manliga saker, jag vet inte varför men det är väl den där känslan av att man är kvinna och därför inte kan alla såna där praktiska saker som män oftast gör, såsom att byta proppar, koppla in diverse elektronikprylar, allt kring datorer, tv-apparater, rör och ledningar.... ska lära mig och bli manligaste kvinnan!

2 december - "..det var hundra mexikanare, jag och ryssen"

2012-12-02 @ 21:54:51
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Tonfiskbaguette på 4Kök - jag hade ju redan huggit in på den så det är därför den ser lite massakerad ut
 
 
Hej! Härlig vinterdag som sjutton, snöat som tusan hela dagen så nu är det verkligen vinter på riktigt. Hela stan kryllade av folk då det var julskyltning, men vi lyckades hitta oss ett bord på 4Kök och Frida bjöd mig på en macka och så satt vi där och snackade och skrattade. Sen gick vi en sväng på stan, och jag lyckades halka på en isfläck precis utanför TGR i slowmotion och landade på gatan. Började skratta som fan, så typiskt just idag när det rörde sig skitmycket folk ute i stan hahaha... Aja, sånt som händer! Hoppas ni skrattade gott åt mig, ni som såg! Sen gick vi hem till Frida och chillade lite innan jag åkte hemåt.
 
Har nyss kollat klart på gårdagens avsnitt av "Så mycket bättre", och jag kan ju inte låta bli att vara avundsjuk på Maja Ivarsson från The Sounds. Hon lever typ min dröm, plus att hon har världens häftigaste stil, är råsnygg och har en sån skönt kaxig och nonchalant attityd samtidigt som hon är väldigt ödmjuk. Jag vill också vara med i ett band. Nu helst. Jag kan absolut inte sjunga, men det finns så många i branschen som inte kan det och ändå blivit sjukt kända - hör av er haha.

2 december - leka med Frida idag

2012-12-02 @ 14:01:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)

Älskar denna bilden på Frida. Tog den på hennes studentbal i Växjö, det var så jävla varmt den dagen och hon var så himla fin.

Och idag ses vi äntligen igen! Åh det är så sällan vi ses numera, så det ska bli jättekul. Senast var för flera veckor sen liksom. Och långdejt blir det också, IIIIHP! <3
 

2 december - HAHA nej vänta

2012-12-02 @ 02:19:09
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Alltså kan inte gå och lägga mig än, HAHA snubblade över denna gamla barndomsfavoritlåten typ och jag är helt ärlig när jag säger att jag inte hört denna sen när den typ var inne. Dvs runt år 2000.

Måste ju tillägga även att den fick ju en helt annan innebörd nu när man fattar texten, "WAN TU SHREE" haha döööör!
 
 

2 december - önskelistan del 1

2012-12-02 @ 02:07:53
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
 
Var länge sen jag bloggade om Jeffrey Campbell-skor nu. Hehe. Men det är väl egentligen för att jag inte har råd att köpa nåt alls så blir man bara deprimerad om man fönstershoppar liksom.
 
Men aa. Dessa får ni gärna komma förbi med en dag om ni känner er manade. Helst dem till vänster med spännen osv på. Henrykole.se är dit du ska vända dig om du är en djävul, har lika bra smak som mig och har råd att köpa dem.

 
(ber om ursäkt för eventuella stavfel osv men sitter uppe alldeles för länge numera vilket resulterar i att jag blir så trött att ögonen går i kors. Ser typ inget nu så ska sova, hej!)

2 december - passion of lovers

2012-12-02 @ 01:04:54
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)

Vi är ett du och jag, du och jag mot världen
Det finns ingen annan du har den vackraste själen
Och jag mumlar förlåt älskling jag vet jag är så dum ibland
Min kropp upphävs flyter samman glider ur ditt grepp som sand

Jag älskar när du håller hårt i mig för då känns allt bra
Har så svårt att medge men jag vet att det är som du sa
Hatar att du har rätt men du låter det passera
Älskar dig passionerat orkar inte bråka mera

Se på mig säger du och lyfter min haka
Kyss säger du jag sluter fred och vill smaka
Du flinar putar med läppen ser ut som en strut
Jag ler blygt ser upp och skäms för jag vet att jag gråter så fult


1 december - julbord

2012-12-01 @ 22:32:12
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Min fina mami och Mats var så snälla och bjöd oss på julbord denna lördag, på Zorbas av alla ställen i Kalmar haha men man måste ju testa tyckte vi. Och tja...

Det dög alltså, men tror inte de hade fullständig koll på ett tradtionellt svenskt julbord haha! Missförstå mig inte nu - det var gott osv, men det var en salig blandning med de klassiska maträtterna på ett julbord men med lite utstickande inslag. Till exempel skivad falukorv i sky... Jag vet inte om andra äter det men vi hade aldrig sett det haha, och pizzasallad fanns framplockat om man var sugen på det, köttbullarna var ENORMA (typ som biffar), och på efterrättsbordet samsades den klassiska ris á la Malta'n med både småkakor, ostkaka, smågodis, pepparkakor, grillchips och glögg. Men ta det för allt i världen inte som något negativt - det smakade bra och såna där roliga små inslag uppskattar jag. Det känns charmigt!
 
 

1 december - kärlek

2012-12-01 @ 08:20:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 

RSS 2.0