28 januari - veckan börjar bra!

2013-01-28 @ 20:26:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Toppenstart på veckan måste jag säga! Efter i torsdags då jag gjorde min första back på jobbet så har jag funderat över helgen, och jag insåg att jag faktiskt var lite rädd för att sätta mig vid telefonen och ringa idag. Tog dock upp det på morgonmötet när vi satte upp våra individuella mål för dagen, så jag fick lite pepptalk från mina kollegor och min chef. Kändes skönt att snacka om det direkt och jag behövde höra det igen - det är inte min sista back, alla kommer gå back på kunder och det är något de har med i beräkningarna. Vi har dessutom fått fler värdekunder nu så man har lite att röra sig med, så det kändes bättre.
 
Så sen satte jag mig vid telefonen och började ringa, och jag kan stolt meddela att jag avslutat tre kunder idag varav vinst på två stycken och samma värde på den tredje så det känns grymt skönt! Sen fick jag flera återkontakter till senare i veckan. Behövde verkligen denna dagen med lite bra avslut för att kunna lägga den där jädra backen bakom mig. Reflekterade även lite inför hur jag ska gå tillväga nästa gång jag ska ringa en liknande kund som den, så nu vet jag vad jag ska trycka lite extra på till nästa gång.
 
Efter jobbet mötte jag upp mannen, och sen gick vi och kollade på en lägenhet mitt i stan. En etta, drömläge ovanför Aima för 4.600 :-/mån. Den var jättefin och jag tyckte verkligen om den, men det var nog framförallt för att man jämför med det vi redan har - 27 kvadrat är ju lite skillnad mot 41 kvadrat som denna var som vi tittade på. Men vi vill ju gärna ha ett sovrum och sådär, så vi hoppar denna lägenheten så får vi söka vidare efter något som passar oss bättre.
 

Måste ju få plats med hela lilla familyn! (+ Zhantosgosen)

26 januari - fin dag

2013-01-26 @ 21:45:20
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Den första lediga dagen sen innan jag började jobba som jag faktiskt kände att jag hade energi att göra nåt annat än bara ligga i sängen. Varit helt död i två helger nu, men idag var jag uppe i tid ändå för att åka till stan och fika med Madde. Mysepysigt som vanligt på Kullzénska, sen vandrade vi runt ute i snålblåsten och glodde i affärer innan hon drog hem och jag satte mig för att vänta på mannen. Sen drog han och jag till Ikea, så nu har jag äntligen införskaffat mig nya ljus! Kan äntligen känna lugnet liksom.
 
Imorgon har jag städdag - och jag vet att jag sagt det oförskämt mycket nu, men det är lika bra att få det gjort nu när man har energin till det. Förutom ljusen som lugnar ikväll kör jag även Kent i lurarna för de är fan bäst. De spelade Kent inne på Arnold's i stan idag, Madde sa att hon tycker de låter så deppiga och då sa jag nåt i stil med att "jag skulle kunna tatuera in alla deras låttexter över hela kroppen utan att ångra mig en sekund", och det är ju lite sjukt egentligen men jag tycker verkligen de är bäst. "Ett tidsfördriv som aldrig dör".
 

Köpte bästo-armbandz på Glitter med Madde idag, haha vi är söta! Det blåa var det enda med silvrigt hjärta och ingen av oss ville ha guld så då blev det så. Måste ju matcha min klocka, HAHA. Och de hade ju faktiskt 20 % på alla saker med hjärtan på.

24 januari - min första back

2013-01-24 @ 19:06:39
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Ni får ursäkta att det blir väldigt mycket jobbsnack här i bloggen just nu, men det är faktiskt det enda jag gör numera föutom att sova och äta. Enformigt, men så är det! Det blir lite variation längre fram, det lovar jag er hehe... Men det är väl säkert flera som är nyfikna på hur det går för mig på nya jobbet eftersom de flesta vet hur efterlängtat detta var för mig, så jag kör på!
 
Idag kickade vi igång samtalen till befintliga kunder. Vi har fram tills nästa fredag på oss att avsluta åtta kunder var, och det är ju verkligen mjukstart då de som är uppe på fullt ska ha åtta avslutade kunder PER DAG. Så hela förmiddagen var jag grymt nervös inför det faktum att jag skulle ringa ett företag med ett värde hos oss (dock det minsta möjliga, men ändå) - vad händer om hen inte vill ha nåt? Hur bemöter jag alla hans invändningar? Hur ska jag klara av att behålla denna kunden, helst höja hans värde, och samtidigt följa strukturen i vårt säljsamtal? GAH. Sen ryckte jag upp mig och ringde, de första svarade inte men sen fick jag tala med en väldigt envis man som verkligen inte ville vara med längre. Men jag argumenterade som fan och fick till slut honom att gå med på att få sin rapport om antal kunder vi har genererat till honom via oss, så jag skickade brev till honom idag och så får jag återkomma nästa vecka och se hur han ska ha det.
 
Sen gick jag back på en, vilket kändes surt nu i efterhand när jag insåg vad jag kunde sagt till henne istället och argumenterat mera, och inte acceptera hennes nekanden. Men det är bara att köra vidare. Vår tillfälliga säljchef idag (från ett annat team, då vår chef var ledig) lyckades pränta in i våra huvuden att det inte göööör nåt om man förlorar en kund, för det kommer vi alla att göra snart ändå och särskilt i början. Att vi ska se det som övning och att det är nu vi lär oss, utbildningen är ju inte alls som verkligheten och man behöver möta problemen själv för att klura ut hur man ska lösa dem nästa gång. Och det känns bra. Det var nån som sa att det viktigaste är att våga misslyckas, och det känns som att jag äntligen lyckats ta åt mig utav det och bara köra på. Så det ska jag göra nu!
 
Imorgon ska vi dock ha utbildning hela dagen i ett datorsystem, för den systemutbildningen vi gick var minst sagt kass - eller, snarare utbildaren var kass. Sen att själva systemet är krångligt i sig själv, men jag lärde mig mer på de korta minuterna folk har fått visa mig hur man gör än vad jag gjorde under en hel dag på utbildningen. Så det tyckte säljcheferna att så kunde vi inte ha det, och ordnade därför en ny utbildning till oss och det känns toppen. Nu kanske man kan registrera en kund själv utan att behöva be andra om hjälp, haha!

23 januari - första samtalen på jobbet

2013-01-23 @ 19:18:57
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Igår lyfte vi luren och det var med nervösa fingrar jag knappade in mitt första telefonnummer. Idag har vi ringt hela dagen för att få in nya kunder och vi har även fått tilldelat oss några företag var, med kunder som redan finns hos oss idag och som ska förlängas. Backar de så får man ringa in nya till samma värde för att hålla budgeten. Helst ska man ju höja dem också, haha kan bli knepigt men nu har vi övat hela dagen på invändningar så det kommer nog gå bra. Det är tufft, men riktigt kul när man kommer igång! Blir lite adrenalin i hela grejen av att ringa ett företag, jag blir ju skitnervös inför varje samtal eftersom man inte är riktigt slipad än. Och så vet man inte vad det är för nån som svarar - fick en idag vars företag varit inaktivt i 6 år och så slängde hon argt på luren. Hehe. Men det är ju det som gör jobbet roligt! Människorna.
 
Har precis avnjutit soppa och smörgåsar, är nu DÖ-SLUT så funderar högst allvarligt på att gå och lägga mig nu trots att klockan bara är lite efter 19.00 ... Har pratat med både pappa och farmor idag med, och de hade förslag på en lägenhet till mig och C som vi kunde få ta över relativt snart genom kontakter. Drömläge ovanför Aima i Kalmar, en 1:a i och för sig men den ligger på 44 kvadrat och det är ju LITE mer än det vi trängs på idag (27 kvadrat...). Hyran var inte alls så farlig heller - 4.600 kr/mån och delar man den på två är det ju månadshyran vi har idag. Men som sagt, minst en 2:a vill vi ju ha egentligen och med tanke på att det finns större lägenheter ute i Berga och Funkabo i Kalmar för nästan samma summor som denna så tvekar vi lite. Vi bestämde oss åtminstone för att kolla på den innan vi bestämmer oss, så vi får väl se!
 
 

20 januari - skulle ju ha städat idag

2013-01-20 @ 18:29:49
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Men gjorde jag det? HAHA. Nej.
 
Är ärligt talat riktigt besviken på mig själv för att jag inte tagit tag i det denna helgen när jag faktiskt hade tid, men jag har mina anledningar för att vara trött, om än onaturligt trött haha... Antar att jag får ta lite varje dag om jag ska finna motivationen till det. Har ialla fall badat ikväll! Det var roligt för katterna följde med in på toaletten och satt och glodde på mig. Sen när jag stängt av vattnet så hoppade Zhantos upp på badkarskanten och satt sen och viftade med tassen i vattnet, HAHA han var verkligen sugen på att hoppa i samtidigt som instinkten ändå höll han kvar på kanten. Figge låg i handfatet och såg rädd ut. Sen klev jag upp och såg ut som en skållad kräfta.
 
Lagat korvstroganoff har jag gjort också, vilket blev sjuuukt gott denna gången. Och så har jag bestämt mig för att baka en kladdkaka ikväll för första gången på evigheter. Tyckte jag förtjänade det efter en hel dag i sängen. Nu är dessutom "sovmornarna" på jobbet slut, ska i fortsättningen befinna mig på kontoret kl 07:45. Vilket betyder att jag måste åka med bussen 06:40 från Blomstermåla. Vilket i sin tur betyder att mitt alarm kommer ringa prick 05 varje dag i resten av mitt liv så länge jag jobbar där eller tills vi flyttar till Kalmar. Menmen, är ju ändå så jävla trött på kvällarna att jag däckar utan problem vid kl 21 så det ska väl inte bli några större problem.
 
Har börjat söka runt på lägenheter nu på allvar så vi kommer ifrån denna hålan, prio ett är väl Kalmar men om det blir Lindsdal eller Smedby gör faktiskt inte mig så mycket heller. Allt är liksom bättre än Blomstermåla när man jobbar. Hittade en 3:a i Berga centrum som jag hoppas man har en chans på, i och för sig går de väl mycket på hur länge man varit sökande men man kan ju alltid hoppas. Får väl ta ett snack med farmor med för hon har ju kontakter inom fastighetsbranschen, och hon är ju enormt företagssam av sig så hon kan nog snoka upp nåt relativt snabbt om jag ber snällt, haha. Om nån sitter på en trea i Kalmar och vill byta den till en etta ute på vischan så får ni gärna höra av er, HEHE.
 



HAHAHHAHAHHA skrattade högt åt denna!!

19 januari - hjärta

2013-01-19 @ 21:00:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
"Andas in och andas ut
Orkar jag så orkar du
Det fanns inget som kunde röra oss"



19 januari - äntligen HÄÄÄÄLG

2013-01-19 @ 20:43:07
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Asså fytusan mina vänner, helgen har aldrig känts såhär efterlängtad! Gjorde värsta brakfrukosten till mig och mannen imorse, med yoghurt, knäckebröd, juice, o'boy och ägg... Herregud vad gott det var. Sen somnade vi om och sov nästan hela dagen, HAHA. Slut tjej.
 
Nejmen veckorna nu på jobbet har varit riktigt tröttsamma. Mycket att plugga in - med produkter, uppbyggnad av säljsamtal, datorprogram och löne-och provisionssystem, nya människor, mycket att anteckna... Man blir helt grötig i hela huvudet. Men fokuserar nu på att få ordning på mitt samtal och sen satsa på att lära mig en eller två av grundprodukterna till att börja med. Känns skönt att vi ska börja ringa till nya kunder, på så sätt har vi ju inget att förlora egentligen så det är ju bara att kötta på så satan och ringa, ringa, ringa. Ska bli dökul!
 
Ska nog faktiskt lägga mig i ett bad nu och chilla lite, sen ska jag äta chips och kolla på Efterlyst och True Blood.
 
 


Instagrampic's från idag - Zhantos i sin vanliga sovposition på min kudde på morgonen, och kvällens middag: ugnsbakad fisk med matlagningsgrädde, fetaost och paprika! Sjukt gott var det.
 
 

15 januari - tillbaka på banan

2013-01-15 @ 18:46:05
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Hej kompisar! Länge sen nu men jag behövde en liten paus. Så kan det bli ibland!
 
Är nu inne på andra utbildningsveckan på jobbet, och känslorna jag känner just nu är livrädd, smått sinnesförvirrad men taggad. Förra veckan körde vi produktutbildning mån-ons, torsdag körde vi egenutbildning på datorn och i fredags åkte vi buss upp till Stockholm med gänget för att gå på Eniro's årliga kickoff. Helvete vad dåligt jag mådde på vägen upp - blir ju åksjuk som fan i buss så de sex timmarna gick endast ut på att inte spy i bussen vilket jag undvek. Men jag varken sov eller åt förrän på eftermiddagen när vi väl kom fram, så resten av kvällen mådde jag relativt dåligt pga det sen. Men det var skitkul - konferens på dagen (vilket i och för sig var lite snarkvarning för oss nykomlingar som inte fattade särskilt mycket av företagsstatistiken osv), och på kvällen blev det middag med fest. Vilket var urtrevligt, med hög musik, prisutdelningar och nya människor. Jag och min rumskompis drog dock hem redan kl 23, jag var nykter och hon hade bara tagit något glas vin och ingen av oss kände att vi var där för att supa skallen av oss liksom, haha.
Bussresan hem dagen efter gick helt smärtfritt, tror stor del berodde på att jag var uppe i god tid och åt en stadig frukost och fick mer sömn än kvällen innan.
 
 

Kickoff - förrätt, scenen och folk, hotellrummet & hotellfrukosten dagen efter
(ja jag är en tråkig människa som äter knäckebröd när det serveras hotellfrukost)
 
 
Denna veckan har vi börjat med säljutbildningen, och redan efter dag två så känner jag att jag börjar få mer grepp om hur samtalet ska utformas. Vi har kört mycket rollspel mot varandra som ett riktigt säljsamtal, som vi sen fått spela in och sen lyssna på tillsammans i grupp. Det är ju nästan det värsta - när man är så jävla kass i början och så ska man behöva SPELA IN DET dessutom! Och som att förnedringen inte var färdig där så ska man behöva lyssna på skiten också, haha asså herregud vad jag har skämts både idag och igår. Nu fattar man ju vilken dialekt man har egentligen. Det svåraste hittills för mig har varit att ta reda på "kundens" behov, dvs ställa de rätta frågorna för att få ut så mycket info som möjligt för att jag ska kunna ge dem en så bra lösning som möjligt. Fan vad dåligt det går för mig på den punkten, men det är väl för att alla frågorna inte kommer naturligt än. Man hakar upp sig så mycket på vad man ska säga att man glömmer att lyssna på motspelaren, och sen när det är dags att ställa nästa fråga så har man ju inget att spinna vidare på för man inte har lyssnat. HAHA. Sjukt tufft jobb alltså, tro det eller ej. Kände nästan för att sätta mig nånstans och gråta av frustration idag för att jag inte sätter det direkt, men ryckte upp mig och pratade lite med kollegorna så blev det bättre direkt. Man hjälper varandra helt enkelt, och det känns skitbra.
 
Nu ska jag faktiskt sätta mig och skriva ett säljsamtal som vi gått igenom det idag, bara för att få lite repetition och få det samlat på ett ställe. Sen checkar jag ut för ikväll med True Blood innan jag somnar. Detta går bra!

5 januari - how to survive

2013-01-05 @ 23:14:35
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Jag ska vara ärlig och säga att jag inte är i toppskick just nu. Jag samlar all energi jag har till att prestera till 100 % på mitt nya jobb som jag börjar på på måndag - det är alldeles för viktigt för mig, jag kan verkligen inte låta mig bli ofokuserad på grund av detta. Trots att det känns som att nåt äter upp min hjärna. Men det får inte påverka något. Jag behöver detta. Jag kommer prestera. Jag kommer fortsätta köra i 140 km/h trots att jag nått mållinjen.
 
Att veta vad man själv vill, men att göra tvärtom för att "det är bäst så" ...
 
Men kan man inte ta sig över ån, måste man gå runt den. Vilket jag ska gå och göra nu.
 

5 januari - njuter av mina sista dagar som arbetslös

2013-01-05 @ 14:54:46
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Eller ja, rent tekniskt sett så är jag ju inte arbetslös längre då jag skrivit på kontrakt osv... Men detta är min sista lediga helg innan jag börjar jobba!
 
Borde egentligen läsa på så mycket som möjligt innan utbildningen börjar, eftersom jag vill jobba upp det eventuella försprånget som de övriga nyanställda har då flera troligen har arbetat inom telesälj innan. Jag har ju ingen erfarenhet alls av just det, men samtidigt så har jag verkligen inget vidare läshuvud. Ska ta tag i det lite senare. Tror dock att det mesta kommer lösa sig av sig självt när jag väl kommit in i det, jag får ju gå utbildningen först i två veckor vad jag vet hittills, och jag lär mig snabbare och bättre när jag får utöva det rent praktiskt. Däremot inte sagt att jag inte skulle tjäna på att läsa lite innan jag börjar, haha. Ohwell.
 
Har precis kollat klart på det senaste avsnittet av Vampire Diaries, älskar själva historien men jag kan faktiskt inte undgå att märka hur dåligt gjord den ändå är. Tyvärr haha! Känns som att jättemycket utelämnas, karaktärerna vet plötsligt hemligheter de inte visste om i förra avsnittet och aa... Det känns inte så trovärdigt alltid. Sen att det handlar om relativt overkliga saker kanske säger sin sak, men om man jämför med Walking Dead som också är en sjukt overklig serie så är den ändå grymt bra gjord. Skillnader. Stör mig haha, men AJA. Älskar förövrigt Damon och Elena, trots att jag inte kan låta bli att tycka synd om Stefan just nu och känna att Elena borde gå tillbaka till honom.
 
För att utöka min töntstämpel ytterligare, så ska jag nu sätta igång med att kolla på True Blood. Såg bara de första två avsnitten när de sändes på tv och sen tappade jag bort mig. Tänkte ge det en chans nu och se om det är nåt att ha. Vilket det troligen är då jag älskar vampyrer, HAHA. #tönt
 
Min ginger-korv ligger bredvid och ser allmänt gosig ut. Figge's persnolighet har verkligen växt fram under de månaderna vi haft honom, helt underbar är han! Och ett perfekt komplement till Zhantos, de är verkligen oskiljaktiga nu. Han väcker mig på mornarna genom att bitas lite lätt i fingrarna och stånga mig i ansiktet så man blir helt blöt i hela fejjan av hans nos...

1 jauari - 2013

2013-01-01 @ 21:51:54
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Som alltid när det är nytt år så tar det alltid ett tag innan man vänjer sig vid ordet. 2012 låg så bra i munnen liksom, 2013 låter hårt och strävt? HAHA. Bara jag som tänker så?
 
Men god fortsättning på er!Hade ni en trevlig nyårsafton? Jag spenderade gårdagen med mannens familj, vilket verkligen var jättekul och trevligt, definitivt en av de bättre nyårsfirandena jag varit på! Så himla trevligt att vara i vuxet sällskap, äta god mat, ta ett glas vin och skratta åt ungarna (och de vuxna) när de dansade under discokulan som dök upp. Till middag serverades det kalkon med pressad potatis, syrlig brunsås och tranbär, och till efterrätt kladdkaka med grädde och physalis-frukt (eller syfilis som Christophers bror sa, HAHA). Kikade på raketer vid tolv, det var dock inte så himla mycket för vid 00:30 var det i princip tyst ute. Gubbsen försökte skicka upp såna där kinalyktor, men det blåste för mycket så tre kraschade in i grannens staket och veranda, och bara en flög iväg innan den dalade ner några hundra meter bort haha...
 
 
 
 
Tog faktiskt inga bilder typ så slänger upp två från de årliga fyrverkerierna i stan kl 17!

RSS 2.0