29 maj - finn ett fel

2013-05-29 @ 21:14:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (2)
 
 
Ödets ironi - rått och ruggigt väder hemma imorse, = Amanda tänker att det är bäst att hoppa i gummistövlarna idag för det lär ju regna idag med.
Kommer in till Kalmar, = NEMEN OJSAN HÄR VAR DET VISST SOL. STEKANDE.
 
Ja och inte nog med att jag var Kalmar's enda invånare idag som glaffsade fram på stationen iförd gummistövlar i strålande solsken, så hoppade jag dessutom på fel buss. Detta kommer jag alltså på när jag är ute vid Södercentrum - skulle till giraffen. Hoppar av och undrar vad det är för fel på mig som upptäcker mitt misstag så sent, vad tänkte jag ens?! Helt förvirrad. Inser även att jag får stå och vänta på bussen i en kvart, och att jag sen måste byta buss inne på stationen OCH BLÄÄÄ blev jättearg på mig själv.
 
Så jag gick istället. I varmt morgonväder. I gummistövlar som floffade. FLOFF FLOFF. Och nu när jag sitter och skriver detta så inser jag att jag glömt att jag skulle till affären och handla bröd... Orkar inte med min preggohjärna. Börjar nästan tro på det där med att hjärnan krymper 7 % under graviditeten.

29 maj - skrattar högt inombords

2013-05-29 @ 20:58:31
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Kan inte ens minnas i vilket sammanhang jag första gången hörde Joddla Med Siv, men det måste ju vara antingen på nån fest, på festival eller alternativt genom min bror som alltid haft en förmåga att hitta sån här lustig musik. MEN ÄRLIGT, det är ju svängigt?! Blev jätteglad nu när jag kom ihåg de här gamla låtarna.
 
Amen kära vänner, nån som minns att vi lyssnat på det här tillsammans?
Bjuder på en brownie till den som friskar upp mitt minne hiho!
 
 
 
 
 

28 maj - dagens planer

2013-05-28 @ 09:29:03
Kommentarer (0)
- Fördriva tid på en statlig aktivitet för AF har bestämt det

-Boka klipptid. Eventuellt hoppa in och sätta mig i en stol dirr.

- Gå till Apoteket och inhandla de förbannade järntabletterna som kommer pajja min mage ännu mer, samt inhandla andra läkemedel för att råda bot på just detta. Kräks på katrinplommon.

- Åka till mamma och passa brevlådan ifall jag får hem hyreskontraktet idag. Skriva på detta och skicka tillbaka i vändande post.

- Kika i handelsträdgården om jag orkar, när jag ändå är i Dalen. Vill ha blommor till min balkong nu!

- Åka hem och SOVA.



Ja det är en såndär pust-och-stånk-dag idag. Ville helst av allt stanna hemma och ägna mig åt vilande aktiviteter och drömma lite om vår nya lägenhet, men det får man väl göra en annan gång!

27 maj - en bättre dag ur mitt liv

2013-05-27 @ 22:29:16
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Åkte idag in till stan för att hänga lite med mitt kvinnofolk! Mötte upp Sofie för lite hederlig kinamat, och vi hade i princip bara hunnit sätta oss ner och börja äta när min telefon ringde. Och det var om vår framtida lägenhet! FATTAAAA, äntligen får vi flytta! TJOHO! Så jäkla gött. Skriver på kontraktet nu i veckan och så är det inflyttning 1 augusti, perfekt innan bebisen kommer. Så en trea kommer den här lilla familjen bo i till hösten, längtar!
 
Sen efter det glada samtalet så gick vi på stan en sväng och kikade lite innan vi åkte hem till Johanna som bjöd på lite fika, och så snackade vi en stund innan jag dessvärre var tvungen att dra hem. Hade planerat in att laga räkpasta idag, och eftersom tågen går så sällan så hade det blivit en väldigt sen middag om jag åkt hem senare.. Annat blir det ju nu när vi flyttar, mycket bättre förbindelser och närmre stan!
 

Hade dagen till ära klätt upp mig i gummistövlar, poserar här inne på Gina med kanonkulan! Sofie prövade skitsnygga jeans som jag ju tyvärr bara får nöja mig med att kolla på, pga växande mage och osäker vikt framöver. Sörjde en skvätt och gick vidare i mitt liv.
 

Johannas hembakade fikabjudning! Såg ju inte förrän efteråt vilken kass bild det blev, jag menar WHAT'S UP med oskärpan haha?!?

26 maj - tips

2013-05-26 @ 21:23:55
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Fick en idé av min fina kusin.
 
Keso. Med russin.
 
 
Fatta hur gott det är?! Hade ju tyvärr inte russin hemma så fick ta katrinplommon istället, funkade lika bra! Börjar ju däremot bli riktigt jävla less på dedär jävla katrinplommonen nu, men vad gör man liksom?
 
 

26 maj - mors dag

2013-05-26 @ 20:39:19
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)


Såhär vackert väder har det alltså varit idag. Regnigt. Kul dock att mina leggings är så ljusa att det ser ut som att jag inte har några byxor alls på mig om man ser mig på långt håll, HAHA.
 
Åkte in lite extra tidigt till stan idag för jag ville en sväng på stan - hade spanat in en långklänning på Gina som jag ville ha och ett par preggo-jeansshorts till sommaren så det fick följa med hem. Kikade på lite bebiskläder också och hittade det gulligaste setet med body & byxor jag nånsin skådat i grön/vitt med tillhörande grodmössa. GRODMÖSSA! Men det fanns bara en kvar i storlek 68 och det är typ lagom när bebisen är ett halvår eller nåt, så jag köpte inget. Ångrar det dock nu när jag kom hem. Fanns i andra färger också men då blir det ju helt plötsligt så stereotypt - rosa nyckelpigor och blåa skalbaggar AAH SÅ NYTÄNKANDE! Även att vi vet att det förmodligen är en tjej så känns det ju inte så kul att köpa flickiga grejer om det nu skulle bli en pojke.
 
Sen blev det lite mors dags-firande ute hos farmor med släkten. Hamnade i telefon med en annan släkting som tipsade om en lägenhet till oss, samt att vi kunde få ärva ännu mer bebiskläder så jag vågar inte ens tänka på hur mycket vi kommer ha nu! Så himla roligt. Tänker dock på grodmössan. Vill ha en sån själv till och med.

26 maj - den sneda magen

2013-05-26 @ 09:36:00
2. Gravid
Kommentarer (0)
 
Såhär ser det alltså ut majoriteten av de gångerna jag legat på sidan och rullar över på rygg. Har lagt upp en sån här bild tidigare men då var det inte ens i närheten av så synligt som här. Känns lite som att ha en alien i magen ibland - det sprattlas och lever sitt eget liv och det är inget man går och tänker på, men egentligen är det ju värsta grejen. Så jävla science!
 
Var ju lite orolig där ett tag att man inte fick sova på höger sida eller på rygg, pga den stora kroppspulsådern som kunde komma i kläm så man blir yr eller stryper syret till barnet (hemska tanke) - men barnmorskan upplyste oss om på föräldrakursen att så länge man inte själv mår dåligt av det så såg hon ingen anledning till varför man inte ska kunna sova på rygg. Känns ju rätt logiskt egentligen när man tänker efter.. Det är ju min kropp som tar stryk medan bebbson flyter omkring i nån badring där inne och dricker paraplydrinkar i nio månader. Tror man oroar sig för mycket, men hur kan man inte?!
 
Känner såååå himla tydligt när man ligger på sidan och har sidan av magen mot madrassen när bebbson sparkar - det blir lite samma effekt som när man hoppar på en såndär stor studsmatta som de har på campingar på sommaren.
Magen rakt upp/fritt hängande i stående position = bebis studsar på campingstudsmatta.
Magen mot madrassen = bebis hoppar på marken BREDVID campingstudsmattan.
I detta sammanhanget ska då madrassen jämföras med marken. Hårt och stumt. Och bebis hoppar på. Det gör nästan ont, obehagligt är det i varje fall så nu är det ju jättebra att jag vågar sova på rygg för då slipper jag känna av det så mycket. Då sparkar hen neråt ryggen istället, men det känner ju inte jag av. Men det kan nog mina stackars trögarbetande tarmar må bra av - lite bebismassage. Helvete vad de arbetar långsamt. Katrinplommon är en bestående diet.
 

25 maj - uråldrig kärleksförklaring på toapapper

2013-05-25 @ 20:43:41
7. Lite bättre
Kommentarer (0)


Kollade lite gamla bilder och hittade den här "lappen" från hösten 2011, eller snarare biten toalettpapper som jag skrev på till mannen. Fisken ska alltså illustrera en gädda, för mannen har kallat mig det sen i början när vi blev tillsammans. Pga att jag tydligen ser ut som en gädda med spetsiga tänder och vidöppen mun när jag sover. Brukar signera mina lappar till honom med en illustrerad gädda.
 
Roligt med detta är att vi var och letade efter nåt i garderoben för några månader sen, och plötsligt hittade mannen den här lappen igen. Så kul att man sparar en bit gammalt toalettpapper bara för nån skrivit på det, haha men jag tyckte det var gulligt!

25 maj - liten lista

2013-05-25 @ 20:31:23
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Hur såg du ut för ett år sedan?
Då såg jag ut såhär, lite lagom puttinuttig, osminkad och med massa smycken på tåget. Förmodligen på väg till Folkuniversitetet.
 
 
Vilken tid är din väckarklockan inställd på?
Det där är så olika - idag var den inte inställd alls. Men senast så stod den på 06:30.
 
Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Absolut, haha men det är ju tydligen så det funkar i denna stan. Men vet ju vilka mina nära och kära är och vad övriga tycker och tänker rör mig inte. De kan passa på att böja sig ner och kyssa mitt preggo-ass om de ändå står bakom ryggen på mig och snackar ;)

 
 
Är du blyg inför det motsatta könet?
Blyg och blyg... Pratar vi om själva könet? Skulle nog snarare bli lite, eh.. ställd? Särskilt om det handlar om ett främmande kön.
 
När var senast någon stötte på dig?
Måste varit Zhantos när han kom in och ville ha mat. Han har en förmåga att flörta när det handlar om käk..
 
 
Vad heter Aladdins lilla västklädda apa?
HAHA vad heter han nu igen?! Tänkte skriva Apu men det är ju han i Simpsons. Heter han Abo? NÄÄE är det verkligen möjligt?! HAHAHHA, "abow bruschan"
 
Vad var det senaste du åt?
Currykyckling med överkokt ris med en något slemmig konsistens. Det gör ju däremot inget när det ändå ska blandas i magen, hiho. Gjorde en snabb tomatsallad också så lär rapa rödlök hela kvällen bara för det
 
Det senaste någon sa till dig?
"Hej älskling! Hur är det?" från mannen i samma stund som jag skulle svara på den här frågan. Vi brukar säga så till varandra när vi suttit vid varsin dator länge utan att prata med varandra. Försäkra sig om att den andre lever, typ.
 
 
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos din partner?
Humor. Skulle förmodligen dö av tristess annars. Alternativ egenskap: lite dum - så att jag åtminstone har nåt att skratta åt.
Observera att min man har humorn. Skrattar åt honom ändå.
 
Vad ska du göra nu?
JAG VET INTE?!??!?!?! Har djävulusiskt tråkigt. Vårt vilda barn går bananas på min högersida, vet inte riktigt vad hen håller på med men det kommer rytmiska buffar som verkligen syns utåt med några sekunders mellanrum. Får väl ställa mig and doing the gung-pose igen. Eller smörja in min stackars navel som väl aldrig kommer bli sig lik igen, ser ut som ett blåmärke i piercing-fliken. Helosan <3

25 maj - kommit in i bebistänket

2013-05-25 @ 18:04:00
2. Gravid
Kommentarer (0)
Det som är så bra med att ha släkt med yngre barn är att det är så lätt att ärva grejer. Hittills har vi inte köpt något alls själva, men det beror väl förmodligen på att det känts så tidigt. Nu däremot har jag börjat känna ett behov av att vilja "bona" och förbereda mig, även att vi i nuläget faktiskt har två kassar med bebiskläder i blandade storlekar som vi fått ärva från mannens bror med familj, vi har även fått en säng och andra småsaker som står kvar hos dem för vi inte har plats själva ännu. Kände jättestarkt idag för att åka in till stan och kika på bebiskläder och köpa något nytt till lille plutten, det är ju roligt att ha nåt man köpt själv också menar jag! Tror jag tar det imorgon.
 
För övrigt har jag idag fått svårt att andas och då har jag inte ens gjort nåt, men det är väl det ökade trycket mot lungorna som börjar märkas. Känner ju nu hur bebisen hamnar högre upp när jag sitter framåtlutad vid datorn till exempel. Känner till och med nu när jag suttit rakt upp och vilat att det känns trögt att andas, haha sjukt det där men jag jagar inte upp mig. Fattar ju vad det beror på liksom. Och så länge jag kan andas utan att det känns obehagligt eller börjar kännas konstigt måste det ju vara lugnt? Fattar inte att jag är i v 25+4 idag, hur snabbt går inte tiden?! Tänk om bebisen vill komma ut redan i v 38, då är det bara 13 veckor kvar och det är ju ingenting om man tänker tillbaka på hur lång tid jag varit gravid hittills... Så spännande! Nu ska jag röra på fläsket och ställa mig och göra currykyckling (JAA, jag gör det jätteofta men det är så förbannat gott ju).
 

Kul att jag alltid har samma kläder på mig när jag tar dehär bilderna... Trams-mannen i bakgrunden påminner om ett litet barn som ska vara med överallt så fort en kamera åker fram, haha!

25 maj - förlovningspresent från mamma

2013-05-25 @ 15:31:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
 
Igår fick vi blombud! Jag själv stod i telefon när det knackade på dörren så det var C som fick öppna, och kom sen in i köket med en skitstor ampelblomma. Kollade på kortet och så var det från lilla mamma! Nu har vi dock ett problem - vart sjutton ska vi hänga den?! Finns inga möjligheter att hänga den nånstans på balkongen i nuläget, vi har ingen tvättgrej som sticker ut från huset och vi kan inte borra upp nåt själva eftersom det är i betong. Det är tre meter upp till grannens balkong så det är också uteslutet.
 
Men mamma kom med en smart idé om att vi kan köpa en hög och smal kruka av något slag och sätta den i så grenarna kan hänga ner, och jag har faktiskt sett jättebilliga krukor i zink på Bauhaus så jag ska ta en sväng förbi där någon dag och se om jag hittar nån bra som passar. Så länge får den pryda balkongbordet! Nu blev jag riktigt sugen på att få ut mina petunior i balkonglådorna, men de är inte ens i närheten av att kunna sättas ut från sina små plastlådor i köksfönstret så får väl snällt vänta ett tag till...
(alternativt köpa färdiga plantor och plantera så länge och sen köpa fler krukor att plantera mina egna små skott i sen när de är tillräckligt stora)
 
Men blev jätteglad över att hon köpte en blomma som varar länge, snittblommor är ju jättevackert och sådär men de håller ju knappt en vecka. Denna kan jag titta på hela sommaren och glädjas åt!

25 maj - grattis Zhantos!

2013-05-25 @ 00:36:38
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Några dagar gammal
 
2 veckor
 
 
 
 
 
 


Fina fluffet. Slänger upp en bildbomb på världens knäppaste katt med anledning av hans ettårsdag som han har nu i dagarna! Eller redan haft snarare, så grattis i efterskott Zhantos!
 
Det är så kul att följa sin katt från liten försvarslös kattunge till självständig ungkatt - han lurade oss på vägen genom att vi trodde han var en hona, han har drivit mig till vansinne med sin otroligt bråkiga personlighet under sin tonår innan han slutligen sansade sig nån gång i höstas efter att vi skaffade Figge och därmed fick den brodern han behövde i sitt liv.

ÅÅHH blir lite blödig nu, tycker om min katt så mycket :'D Ska gosa med hans flaskborst-svans och försöka locka fram ett litet spinn, men det är ju lättare sagt än gjort...

24 maj - besök hos barnmorskan

2013-05-24 @ 19:57:01
2. Gravid
Kommentarer (0)
Sömnig snygging på tåget imorse
 
Idag drog jag upp mannen tidigt ur sängen för vi hade nämligen besök hos barnmorskan idag! Allt gick bra, vi pratade lite om hur det var på föräldrakursen i måndags och även hur det kommer se ut längre fram. Vi mätte magen som var 24 cm från blygdbenet till livmoderns överkant (fattar ju inte hur hon känner vart den kanten sitter, haha men hon har väl klämt på många magar) och det var en ytterst normal längd så allt växer på bra! Vi försökte lyssna på lite hjärtljud också men som vanligt med vår vilda unge så ligger den ju aldrig still, så hon fick aldrig upp något hjärtljud. Däremot hörde vi flödet i navelsträngen och det pulserade på bra så det var inga konstigheter. Barnmorskan trodde bebisen låg med ryggen neråt mot min rygg, för varje gång hon kom med instrumentet över magen så sparkade bebisen rakt ut på magen haha, och hjärtljudet hörs ju tydligast över ryggen på barnet så vi fick ge upp och lyssna på hjärtat nästa gång.
 
I övrigt så tog vi lite blodprover också, låg värdet under 120 så skulle jag behöva äta järntabletter - gissa vad det låg på? 117. TYPISKT. Jaja hellre piller än blodpudding. Fick reda på min nuvarande vikt också, som jag längtat efter detta med spänning! Senast låg jag på 53 kg, nu är jag uppe på 59 kg vilket känns helt okej, eller fantastiskt snarare att det bara är 6 kg hittills på ett halvår! Det är ju ingenting? Men mot slutet sen lägger man väl nästan på sig ett kilo i veckan beroende på hur mycket vatten man samlar på sig och sådär, men det är ju så det är och inget man borde känna ångest inför. Det är ju för barnets bästa! Och det mesta blir man ju av med under amningen sen så jag känner ingen oro. Tvärtom - det är lite spännande att gå upp i vikt för såhär mycket har jag aldrig vägt innan, haha! Embracing the fat så att säga!
 
 
 

23 maj - 3 nojjor

2013-05-23 @ 23:09:12
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
- Att mina tänder ska gå åt skogen. Alltid blivit skiträdd för att jag ska ha ett hål eller liknande varje gång jag känner av minsta ilning eller att något känns konstigt. Blir ju inte bättre av att man by fact lättare får hål i tänderna när man är preggo. Har nu känt en konstig ilande känsla i en tand sen igår, JAG VET det är bara två dagar men jag är dödsrädd nu. Hua. Hatar tandläkaren.
 
- Att någon ska kidnappa mina katter när de är ute. Kanske verkar skitfånigt, men jag kan verkligen bli orolig när de är ute i flera timmar i sträck utan att komma hem när man ropar. Speciellt Figge. Zhantos är chill för han kommer hem oftare och visar sig, Figge kan vara försvunnen en hel dag och då blir jag skitnojjig och undrar om nån tagit honom. Ser honom fortfarande som den lilla kattungen han var när vi fick honom, fast att han är större än Zhantos nu.
 
- Att jag ska få alla hemska graviditetskomplikationer som hemorrojder, att naveln spricker, framfall, sfinkterruptur grad 3 vid förlossningen och även drabbas av inkontinens efteråt. Samt att min växande livmoder ska trycka undan alla mina organ så pass mycket att jag blir allvarligt sjuk. Eller att något allvarligt/livshotande händer vårt barn i magen och att det är pga mig.
 

Får sluta nojja. Blir ju lite dum i huvudet av det. För övrigt har ongen sovit i magen enda sen i förmiddags, inte känt av minsta lilla rörelse! Nu, såhär kl 23 på kvällen lagom tills man ska sova sätter hen igång med gymnastiken. Så får väl ställa mig i "gung-pose", dvs stå och gunga på knäna upp och ner och vrida lite på kroppen samtidigt så jag simulerar att jag är ute och går och kan lura bebisen att den ska ta det lugnt nu, HEHE.

23 maj - så kom dagen vi lovade varandra att aldrig flytta isär

2013-05-23 @ 21:58:26
7. Lite bättre
Kommentarer (1)
 
Igår hade jag och Christopher vår 3-årsdag. Jag var i hemlighet och handlade ringar, sköt upp ögonblicket hela kvällen pga nervositet tills jag till slut somnade av misstag framför Efterlyst. Vaknade imorse och kände att nu får det fan bära eller brista. Det var nyvaket, otroligt läskigt och jag svettades som en gnu inför bara tanken på att fråga en liten fråga. Han öppnade asken, flinade och jag nästan ropade "SÄG INGET ÄN!" för jag ville förklara mig lite först. När jag gjort det pussade han på mig, skrattade åt att jag satt helt svettig och darrade på läppen, och så sa han att jag fick fråga. Så då gjorde jag det. Och ni ser ju hur det gick!

21 maj - liten uppdatering på mina cravings

2013-05-21 @ 20:36:39
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Senast vi listade mina preggo-cravings så var det kött, glass fisk och varm o'boy. Well... Vi kan väl säga som såhär att det har ändrats en hel del.
 
Kött och fisk är jag i princip aldrig sugen på längre - åtminstone inte fisk. Även att jag tycker det är godare än det någonsin varit just nu under graviditeten så har det ändå släppt. (blev döremot helt sjukt sugen på matjessill idag så det har jag ätit!) Kött kan jag fortfarande bli sugen på, men inte sådär hejdlöst som tidigare. GLASS DÄREMOT, herregud min skapare! Detta har ju snarare bara stegrats. Och jag som alltid varit ett chokladmonster känner mig nästan aldrig lite sugen på choklad längre utan nu är det bara glass. Chokladglass, då. Och helst Ben & Jerry's. Chocolate Fudge Brownie... *dregel*  Därför är det ju tur egentligen att den är så förbannat dyr för då kan man hålla sig lättare från att köpa, både ur det ekonomiska och hälsosamma perspektivet.
 
Varm o'boy har jag faktiskt slutat dricka helt pga min mage nu, skittråkigt eftersom att det är något av det godaste jag vet... Men det står liksom mellan det eller att inte kunna göra the number two, och jag tror faktiskt att jag föredrar en fungerande mage alla veckans dagar istället haha! Nej fy det är besvärligt att vara preggo när det kommer till mat.
 
Nåt jag verkligen börjat sakna nu är jobbets laxsmörgåsar med pepparrot. Har ALDRIG gillat kallrökt lax förrän jag smakade deras smörgåsar, och första gången var den sådär, andra gången tänkte jag att jag kunde testa igen och efter det var jag fast. Därför suger det nu att man ska undvika kallrökt fisk under tiden som man är gravid.  Ska be mina anhöriga att åka förbi jobbet innan de hälsar på mig på BB sen och köpa med sig en macka, haha!
 
 

Förstå hur jobbigt det är att bara se den här bilden... Buhuhuuu
 

21 maj - haha, detta med mitt hår..

2013-05-21 @ 20:03:17
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Får nog lov att säga att jag aldrig sett så fruktansvärd ut i håret som jag gör just nu, haha det är nästan skrattretande att se sig i spegeln varje dag! Jag har ju sen i vintras velat bleka ner mitt hår till något som liknar min egen naturliga hårfärg mer, lite askigt blond. Först hade jag inte råd, sen ångrade jag mig, sen blev jag gravid - och så dök den där förbannade frågan upp ifall man får färga håret eller inte när man väntar barn?
 
Jag beslutade mig i varje fall för att satsa på att endast fylla i min utväxt med en brunare nyans och sen låta det vara tills bebis tittat ut och då ta upp detta projektet med att bli blond igen. Sagt och gjort - utväxten syntes ju fortfarande just då men det blev inte lika tydligt. Har ju liksom sett bättre ut med två bruna nyanser bredvid varandra än att längderna varit mörkbrunsvarta och utväxten helt askblond, haha! Även att inget är att föredra. Nu har det ju dock blekts ur massa av den "utväxtfärgen" jag la i, så nu går den mer åt det guldiga hållet - samtidigt som min egna hårfärg växt ut några centimeter till. Jag har alltså tre olika färger i håret nu: brunsvart i längderna, nästan en decimeter "fejkutväxt" i guldig ton, och så min egen utväxt på några centimeter. Behöver jag ens nämna hur detta ser ut? Liknar en jävligt dålig tvärtom-ombre.
 

Låt oss göra ett avbrott och minnas fjortis-Amanda 2007. Blond. 15 år. Konstigt poserande i min dåvarande favorittisha. Ja man får skratta!
 
Jag var ju rödhårig ett tag också under 2009. Här äter jag godis på stationen - älskar min hårfärg på denna bilden men tyvärr var det bara på bild den var såhär snygg för i verkligheten var det mycket mörkare och jag tröttnade efter bara två månader och blev svarthårig igen lagom till midsommar...

Här har vi en annan bild på det röda. Som sagt - coolt på bild men såg ju inte ut sådär på riktigt.
 
Men nu skiter jag i detta med blondprojektet så länge. Nu har jag mindre än halva graviditeten kvar, och om bebisen skulle få för sig att vilja ploppa ut redan i v 38 (dvs i mitten av augusti någon gång) så är det ju inte så långt kvar, och då tycker jag att jag lika gärna kan vänta med att färga håret tills dess. Det finns ju inte några riktiga studier på hur hårfärg påverkar fostret i magen.. En sak att utsätta sig själv för det, men skulle aldrig klara av att leva med att man skadat sitt eget barn för man själv var fåfäng. Sen är det ju klart att det finns ekologiska hårfärger och sånt där när man går till frisör, men samtidigt så kostar väl det därefter också. Så äh, jag skiter i det!
 
Så nu vet alla varför jag ser ut som ett helvete i håret denna sommaren, HAHA! Men ska unna mig en klippning denna eller nästa vecka ialla fall och kapa av det rejält så hinner det mörka växa ut ännu mer. Bara bra egentligen om det kan försvinna så mycket som möjligt innan jag börjar bleka det, inte det lättaste att gå från såhär mörk till askigt blond så det lär ju ta några månader innan hela processen är klar, men fan så skönt det ska bli efter det! Slippa hålla på massa med håret. Bara kunna slänga i som en toning ibland när man vill liva upp färgen lite och orkar man sen inte eller inte har råd så gör ju inte det nåt. Längtar!
 

19 maj - shoppingtips

2013-05-19 @ 12:42:02
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (2)
Nu tänker jag tipsa om nåt skitbra!
 
Members.com är nåt jag hittade till via en annan blogg - och egentligen är det en shoppingklubb som erbjuder kläder, skor och andra märkesprodukter till sjuuukt reducerade priser. Uppåt 80 % på vissa grejer! Varje kampanj varar i några dagar, ca 4-5, och under denna tiden har man möjlighet att fynda riktigt bra grejer många gånger - det gäller alltså välkända märken som Nike, Jeffrey Campbell och Ida Sjöstedt. Ibland har de kampanj på Nelly Shoes också, och deras skor brukar ju inte vara så fasligt dyra heller så ni kan ju tänka er själva vad priset hamnar på om det då är 50 % på den kampanjen...

Kampanjer de har igång just nu är bl.a Sugarfree Shoes -55%, MIST Stockholm -30%, Nike -50% och Adidas Originals -40%. Och detta är ett litet urval, tog bara de största nu haha.
 
Medlemskapet är helt gratis - men det tar flera dagar att bli accepterad och har man då fått nys om en kampanj man verkligen är nyfiken på så kanske den hinner försvinna innan man får sitt inlogg. Därför har de en himla bra win-win grej, nämligen att man kan bli inbjuden av en som redan är medlem och då får man sitt inlogg fortare! Kommer inte ihåg hur snabbt det gick för mig att bli acceptad men tror inte det var längre än när man registrerar sig nån annanstans. Dessutom får både den som inbjuder och du som ny medlem 50 kr var att handla för! Och bjuder du i din tur in någon, så får du 50 kr för den personen också. Så ni förstår ju att det är lönsamt att bjuda in sina vänner, för båda parter!
 
Så ja, vill någon stötta detta preggot i jakten på något snyggt inför sommaren och kanske även är intresserad själv av detta, så bjuder jag gärna in de som vill! Släng hit er e-mail bara så fixar jag biffen HÖHÖ.

(sålt min själ till nätshopping-satan nu)

18 maj - kommunalt

2013-05-18 @ 13:45:00
5. Bilder
Kommentarer (0)
 
 
 

17 maj - lista på saker jag ska göra imorgon

2013-05-17 @ 22:28:26
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
- Ringa om lägenhetsvisning. Har fått erbjudande om två st, fick tag i den ena idag men den andra la på i mitt öra när jag presenterat mig och berättade vem jag sökte haha. Kan ju varit fel på hens telefon med. Gör nytt försök imorgon!
 
- Dammsuga lägenheten. Tidigare har det varit pga kattsand överallt som man får dammsuga jämt, nu är det allt skräp som Zhantos drar in i sin håriga päls som är problemet istället.
 
- Ringa till farmor och fråga om receptet på den där sjukt goda soppan med kräftor och morötter, så jag kan göra det tills imorgon. Blev hysteriskt sugen på det nu ikväll!
 

 
HAHAHA förresten - drömde sjukaste drömmen inatt?! Drömde att min katt Figge egentligen var en alien-maffiaboss, som hade rymt från sin planet för att gömma sig på jorden istället, och därför gjort om sig till katt för att smälta in. Och så var vi hos min mamma med mannens släktingar, när huset plötsligt invaderas av Figge's alien-befolkning som hade avslöjat honom och kommit för att hämta honom! Hela himlen var typ full av små gröna aliens som kom i sina små farkoster och så utbröt värsta kriget om Figge, HAHHAHA det var en såååå seriös dröm men dog ju av skratt när jag vaknade imorse och berättade för Christopher. Skrattat hela dagen åt det där...
 

Vad säger ni? Llivsfarlig alien-maffiaboss va? HAHA

17 maj - njuter lite

2013-05-17 @ 15:02:37
Kommentarer (0)



16 maj - 3 snabba tips till andra gravida kvinnor

2013-05-16 @ 23:43:41
2. Gravid
Kommentarer (0)
1) Lär dig tidigt att blanda in mycket vätska + katrinplommon, övermogna päron av sorten Conference, tretton kiwi om dagen, fibrer och typ curry i din kost. Anledningen till detta stavas graviditetsförstoppning, och är något ytterst oangenämt som jag tror vi alla helst vill undvika. Gravid eller ej, liksom. Förstå känslan av att ej kunna göra nummer två, NÄ JUSTE så ät dina katrinplommon även om du tycker de smakar gammalt! (till slut älskar man dem - det kommer dock ej din partner som du sover med göra pga gaserna som uppstår är inte av denna värld)
 
2) Är du osäker på nåt rörande graviditeten - ring 1177 eller din barnmorska. Gör för fan inte som jag, dvs googla dina symptom som alla leder till något forum typ Familjeliv.se där du läser en 4 år gammal tråd där alla turas om att berätta det ena värre än det andra. Därför är det bättre att fråga nån som kan så slipper du ligga och brottas sömnlös om nätterna med tankar som "är det farligt för mitt barn att jag åt en bit rå korv som inte varit fryst?" eller "stryps cirkulationen till mina egna organ om jag råkar somna på ryggen och barnet ligger och trycker på dem?"

3) Har ju redan haft uppe detta, men fan SKIT I MAMMAKLÄDERNA för det har jag gjort. Det enda jag kan rekommendera är att investera i ett (eller ja, flera..) par schyssta preggo-byxor som inte sitter för tajt vid magen för då är det obehagligt. Resten går faktiskt att köpa i större storlekar och det är alltså vad jag kör på nu. Hade gärna investerat i mammakläder om det fanns nåt snyggt, men tydligen är det ju ödets ironi att allt som är snyggt = snordyrt, och det känns liksom inte så värt när det bara ska användas ett tag.
 


Från mig till er. Varsågoda. Nu kan ni bli gravida utan att känna sinnesförvirrning.

16 maj - sommar

2013-05-16 @ 23:15:34
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Tror ej ni förstår hur varmt det varit idag. Tror inte heller ni förstår hur mycket snygga långklänningar jag hittat på Gina?! Mannen var på generöst humör så jag försökte få honom att köpa en klänning till mig men den tyckte han var ful (ovanligt då, allt jag sätter på mig är tydligen fult - varför är alla män såna?) så jag får gå och köpa den själv nästa vecka när pengarna kommer. Dyr glass kunde han däremot unna sin gravida flickvän, det var jag värd :))))
 
Körlektionen gick helt okej också, värst var dock när läraren sa "jaa jag tog mig friheten att kolla lite på din teori...." med sammanbiten min, och jag ville skratta rakt ut för jag började på den IGÅR och det gick ju käpprätt åt fanders. Kanske dags att börja. Det tyckte han också.
 
Och kvällen har spenderats framför Eurovision med honungsmelon, för mannen har varit hos sin bror och kollat på hockeyn. Har insett att jag blir grymt paranoid när jag är ensam hemma, men det är nog för fyllo-grannen varit och ryckt i vår dörr så många gånger av misstag tidigare. Drar för gardinerna, tänder upp och vågar inte ens gå ut med soporna utan att låsa balkongdörren, ytterdörren och ta med mig mobilen. Ska nu borsta tänderna och krypa ner i snarklådiz så ska jag ligga där och vänta med täcket uppdraget till näsan tills mannen kommer hem. Lär ju inte kunna somna innan dess haha. NATTI

16 maj - drömjävlar

2013-05-16 @ 12:26:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Alltså förstår ni hur JOBBIGT det är att drömma i princip varje natt om att jag kissar?! Det är som att vakna upp ur en mardröm när man måste kasta sig om i sängen och känna efter så man inte gjort ner sig, herregud vad skulle jag göra då?! Kan det ens hända?? Det är ju så sjukt verkliga drömmar med, där jag alltid i nåt sammanhang blir kissnödig = jag sätter mig och kissar någonstans i drömmen. Och så vaknar man mitt i detta med panik och tror det händer på riktigt, fast det har det ju aldrig gjort tack och lov. Så blir det att kuta upp på toaletten istället.
 
Fattar inte, jag har aldrig haft detta problemet tidigare i mitt liv, så det måste ju bero på graviditeten. Hemskt är det, haha!
 


Nu ska jag fixa till mig lite lätt och sen dra till stan för att ha körlektion. Wish me luck hörrni! Har för mig att vi skulle träna lite mer på stadskörning idag och det är rätt kul för då får jag öva på växlingarna och sådär som nog är det som jag har haft mest problem med. Men det går framåt ialla fall! Eftersom jag kört mest i stadstrafik hittills så går väl det bäst nu, men när jag kör med pappa så har det blivit långkörare ut till t.ex Läckeby och Påryd på motorväg och det har jag ju inte tränat på så mycket så där blir det lite svårare att hålla växlingarna mjuka. Pappas bil är lite svårare att köra med än den på körskolan också, så blir lite ryckigare när jag kör med honom - men det har vi snart tränat bort! Känns så oerhört skönt att veta att jag kommer ha det här klart innan bebisen kommer, friheten att kunna ta bilen och storhandla kommer vara magisk!

16 maj - goe' fluffet

2013-05-16 @ 12:05:37
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
 
Asså Zhantos är en sjukt go katt samtidigt som han kan vara så jädra opersonlig emellanåt. Det är inte ofta han hoppar upp såhär i knät och spinner och myser järnet, han är mer självständig. Men när han väl ligger såhär så är det typ det gosigaste jag vet pga att han är så HÅRIG!! Så fluffig och mys.

Nej men även att han inte är så mycket för att vara i knät och sådär så älskar han oss ändå. Ser man honom ute på gården och knackar på fönstret så hör han det och vänder sig mot vår lägenhet - står vi då i fönstret och vinkar åt honom så blir han jätteglad och springer hem för att hälsa. Man behöver inte ens ropa liksom. Men bara i några minuter är han inne, med svansen (som är stor som en dammvippa) full av skräp från buskarna käkar han lite, och sen går han igen. Så ser man hur han & Figge umgås med de andra katterna ute på gården - de jagar varandra och busar, de sitter och hänger i skuggan eller så ser man dem när de klättrar runt i grannarnas buskar eller på garagetaket. De har som en egen liten umgängeskrets och det är så kul på nåt sätt att se att de umgås och gör nästan samma saker som en annan, fast på annat sätt då. Älskar mina katter. De är som mina barn <3

15 maj - fika med Johanna & Sofie

2013-05-15 @ 21:00:33
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Det har blivit en ny grej för oss tre att alltid ses med jämna mellanrum och ta en fika - alltid på Fiesta och alltid vid samma bord. De senaste gångerna nu har vi dock varit lite sena då de stänger kl 18, men det är så skönt den där stunden man har där att njuta av deras skitgoda chokladbollar och snacka om allt möjligt. Det är ju inte så ofta man ses numera.
 
Igår var vi inte riktigt redo att skiljas åt när de stängde, så vi förflyttade oss till Espresso House istället. Utan att beställa nåt för tror vi alla befann oss i fikakoma. Blev mycket snack om tiderna förr, om gymnasiet, om människor man aldrig träffar längre och såklart lite bebissnack också. Bebbson låg ganska stilla under de där timmarna igår, men mot slutet så blev det lite gympa så då var tjejerna snabba med att känna på magen, haha! Så häftigt att man kan känna det från utsidan nu, det är fortfarande lite alienkänsla men jag vänjer mig mer och mer, det är inte obehagligt på samma sätt som tidigare.
 




Love you, girls. <3

15 maj - fotografera i RAW

2013-05-15 @ 20:49:11
5. Bilder
Kommentarer (0)
Insåg i slutet av förra veckan att jag saknat fotograferandet, och att jag måste försöka dra med mig kameran ut. Visst är det lite otympligt EGENTLIGEN med en systemkamera, men så ofta som man ser perfekta miljöer eller ögonblick ute som man önskar att man hade förevigat... Det är liksom inte värt att låta en fin kamera ligga hemma och damma. Jag släpar ju alltid runt på min axelväska som rymmer allt möjligt, så det är ju inte så svårt att faktiskt ta till vana att alltid ha den med.
 
Tror den största delen till mitt minskande intresse beror på att jag känt mig uttråkad i mitt fotograferande - jag vill börja med nåt nytt men inte riktigt vetat vad. Har länge känt att ett nytt objektiv, en ny lins eller åtminstone en extern blixt vore ett enkelt sätt att få mig tillbaka på banan igen, men det finns så mycket annat i livet som jag känner att jag prioriterar högre än kamerautrustning just nu (särskilt nu när man väntar tillökning).
 
Men sen slog det mig! Jag vill testa att fotografera i RAW-format. I princip alla kameror fotograferar i något som heter "JPEG", vilket ni säkert känner till. När man tar en bild, så fångas den i miljontals pixlar som utgör bilden - nackdelen då med att fotografera i JPEG är att när man tar en bild, så skalar kameran ner dessa partiklar i de ljusa och mörka partierna och gör att bilden inte blir korrekt återgiven vad gäller ljuset. Viktiga detaljer såsom moln på en himmel kan försvinna, eller "frätas ut" om det gäller ljusa partier, och på de skuggiga partierna kan detaljer försvinna och bli pixliga. Detta är i princip omöjligt (eller ialla fall skitsvårt) att försöka få fram i efterredigeringen, får man fram molnen i himlen blir resten av bilden fel i ljus, färg och kontrast. När man däremot fotograferar i RAW, så tar kameran bilden exakt så som den ser ut i verkligheten - den fångar med alla delar av ljuset och "trollar" fram detta när man sen går in och redigerar den i datorn. Man har helt enkelt lättare att efterbehandla bilden och få fram alla ljuspunkter och fortfarande få rätt färgåtergivning och kontrast.
 
Som jag fattat det ialla fall! Är ju knappast en expert på detta heller, och därför är det så kul att experimentera så man får lära sig!
Hade kameran med mig igår när jag var iväg, och nu när jag redigerat lite av bilderna så känner jag verkligen att jag missat nåt viktigt. Oslagbart att arbeta i RAW! Fotograferade bara i svartvitt också för det har jag inte gjort på länge, och ååh nu känns det sådär kul igen! Ska definitivt börja ha med mig kameran nu, så värt och så enkelt att få snyggare bilder.
 
 

15 maj - "jag är så lycklig i regnet!" som ingen nånsin sagt

2013-05-15 @ 10:38:55
Kommentarer (0)
Ialla fall ingen vettig person...

Näe hörrni, detta har varit en onödig förmiddag. Klev upp astidigt för att dra min trötta röv till Lernia - så satt vi där i en halvtimme och fick gå hem sen för ingen ur gruppen kom. Eller jo, vi var tre. Men det blir det ju inga grupper på. Ska väl i och för sig inte påstå att jag bryr mig särskilt egentligen, jag har ju jobb men är ändå tvungen att gå dit tydligen. Skitsystem.

Ja så nu hinner jag lagom hem till att göra mig lite go'lunch, planerar att steka mig en schnitzel med klyftisar till för det har jag varit sugen på sen igår. Lär vara klar med det lagom till reprisen av gårdagens mello börjar vid 11:45 (har ju självklart kollat upp detta i förväg, kan ju inte missa mellon!), mmmhmmm jag ska ha det så mysigt! Typ såhär mysigt:




13 maj - lätt att glömma, men den ska ju UT också

2013-05-13 @ 13:17:46
2. Gravid
Kommentarer (0)
Knappt reflekterat nåt alls inför min kommande förlossning - fram tills nu. Har läst alldeles för många förlossningshistorier nu och råkade dessutom snöa in på komplikationer som kan uppstå efter en förlossning. Herregud, nu är jag livrädd! Hur ska detta gå? Jag kommer nog dö.
 
Tur det är ett tag kvar då.
 

13 maj - nervositetssvettningar

2013-05-13 @ 11:48:41
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Förstår inte hur svårt det kan vara egentligen, men jag tycker det är sjukt jobbigt att prata med främmande människor i telefon. Kanske rimmar illa med att jag suttit och ringt folk i jobbet, men det är en annan sak för då har man den professionella hatten på sig och man blir ansiktet utåt för ett företag. Ska jag ringa privata samtal till folk jag inte känner eller myndighetsmänniskor så blir det helt annorlunda för då ringer jag ju för min egen räkning. Och då blir det jobbigt av nån anledning.
 
ANYWAY. Har ringt och tjatat om lägenheter idag till NBAB. Helt sjukt svettig och torr i munnen efteråt, haha men det är bara att vänja sig för det gäller att ligga i om man vill flytta. Bostäderna kommer liksom inte till en själv idag. Men det var nog ett bra samtal tror jag - han sa att vi får hålla kontakten och försöka hitta något som kan passa oss då, de skickar tydligen ut sina visningsförslag på lägenheter på torsdagar så nu får vi hålla tummarna att det händer nåt. Förra lägenheten vi kikade på gick ju tyvärr till någon annan.
 

Eftersom jag inte har nån passande bild till detta inlägget så får ni en från "fail-arkivet" där de mindre lyckade bilderna samlas. Denna föreställer alltså Figge bakifrån med hans okastrerade pung i fokus. Varsågoda allesammans!

13 maj - last year

2013-05-13 @ 10:19:27
7. Lite bättre
Kommentarer (0)
 
 


Du är allt.

12 maj - lite funderingar

2013-05-12 @ 16:11:21
2. Gravid
Kommentarer (0)
Vet icke om det är inbillning, men det KAN vara som så att mina fotleder börjat svullna nu. Knappt märkbart i och för sig. Hade knappast märkt nåt själv om det inte vore för fotlänken jag alltid har på mig som jag fick av mannen, tycker den spänner åt mycket mer än tidigare ibland så jag vet inte... Längtar ju inte precis tills man blir sådär svullen! Nåt jag däremot börjat längta till nu är lilla plutten. Hen bökar runt så otroligt mycket nu och gör sig påmind varje dag. Alla som inte varit gravida förstår ju att det är en speciell grej att känna sitt barn i magen och att man utvecklar ett band till den lille plutten tidigt - man FÖRSTÅR det men att uppleva det är en helt annan grej. Lovar.

Det känns så skönt på ett sätt att vi är så "unga" - som en vän sa så är det ju bara positivt pga man orkar mer, och när man sen börjar närma sig uppåt åren så är alla ungarna utflugna för länge sen och då kan man passa på att resa tillsammans med sin partner! Tycker det är ett fantastiskt tankesätt. Det känns så berikande att vi valt att göra detta, även om det kanske inte är så vanligt numera att man väljer att skaffa barn i denna åldern som jag och C befinner oss i så kan man ju tänka tillbaka en generation bakåt. Hur gamla var era föräldrar när de valde att skaffa barn?
 
Nuförtiden så ser samhället annorlunda ut och allt fler väljer att fokusera på sig själva, karriär och att "uppleva" så mycket som möjligt innan man väljer att slå sig till ro. Som att folk är rädda för att fastna i nåt de aldrig kommer ur, att familjelivet skulle vara något som låser dem för resten av livet. Det är konstigt hur tiderna förändras sådär! Men det är klart - alla är ju olika och man bör ju göra det man själv vill av sitt liv anser jag. Jag går ju inte runt och hate'ar på alla i min ålder som INTE har barn än, haha så därför tycker jag det är så konstigt när folk gör det mot de som väljer att bilda familj tidigt i livet. Ingen är väl konstigare än någon annan eller?

Oj, vad långt det blev! Och nu under tiden blev min mage stenhård bara på höger sida, = bebis har lagt sig tillrätta där på nåt jävla vänster och det var inte så skönt ska jag tala om haha! Spänneeeer. Den brukar ligga mest på höger sida faktiskt, haha det är ju rätt mycket plats kvar där inne fortfarande så jag får väl stå ut någon månad till tills den inte kan göra kullebyttor mer och börjar fixera sig.

Laga mat nu! Kram på er!
 

12 maj - åh heliga söndag, Guds vilodag

2013-05-12 @ 16:08:25
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Vi är så hurtiga i vår lilla familj på två personer. (Katterna räknas inte i detta exempel för de är ju faktiskt ute varje dag)

Däckade innan kl 19 igår vilket i och för sig inte är helt ovanligt sen jag blev gravid. Sov fram till kl 10:30 idag egentligen, med undantag för vissa uppstigningar tidigt på morgonkvisten innehållande kissavbrott samt släppa in katterna som höll på att gräva sig igenom fönsterrutan med ett gnisslande ljud (Figge).
 
Och det verkar inte bli många knop idag heller faktiskt. Har varit nere och tvättat. Stödhandlat till dagens middag som jag tänkte slänga upp här senare. (ledtråd: GRILLBEARNAISE AAAAHHH!!!)
Försökte spela Sims för första gången på evigheter, men det laggar så mycket numera att jag tappade intresset. TÄNKTE sitta ute och eventuellt få lite färg på den här blekfeta mammakroppen, men det har mest varit molnigt idag så det har inte blivit av.
 
 
 
 

10 maj - helg, igen?!

2013-05-10 @ 21:41:13
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Vad hände med statistiken idag? Den bara sjönk haha! Tycker det är lite roligt med min statistik numera, fått så himla många fler läsare sen jag blev gravid och började blogga om det. Framförallt är det många som klickar in flera gånger per dag, känns ju skitkul ju! Sen ska vi ju kanske inte hoppa i taket helt över detta för min statistik är ju relativt blygsam ändå... Men mot tidigare! Kul!
 
Ja och så var det visst helg igen. Senaste två veckorna har varit helt muppiga med alla klämdagar och skit - för mig har det känts som helg sen i onsdags, sen jobb idag och nu är det tydligen helg... igen?! Detta funkar inte asså, nu får det vara slut på röda dagar, klämdagar och konstiga ledigheter ett tag framöver. Behöver rutiner!



Sak som slog mig idag: snart är det varmt. Eller asså jättevarmt, dvs sommarvarmt... Och jag har inga kläder?! Har ju typ LEVT i shorts de senaste 6 somrarna, vad tusan ska jag göra denna sommaren? Har redan planerat att köpa långklänningar för det tycker jag är fint till gravidkula, men behöver ju annat att klä på mig när man typ rinner bort en stekig dag. Bryr mig ju knappast i vanliga fall hur jag ser ut egentligen men nu när man har en annorlunda kroppsform så vill jag klä den i i något som framhäver den bäst. På bild ser ni mina favvisshorts, ett minne blott. Åtminstone för detta året. Få suga på den där karamellen ett tag till... Återkommer.

9 maj - ont överallt idag

2013-05-09 @ 21:01:58
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Lista på kroppsdelar som ömmar på mig denna dag:

- min mage (uppblåst som en gnu)
- min vänstra ljumske (troligen nåt som har med uppmjukade leder/bäcken/ligament eller nåt liknande pga preggo)
- mitt öga (dock pga trött, sova?)
- min nacke (kanske stället som besvärar mig mest, sovit snett)
 
 
 
JA OKEJ det kanske inte är hela kroppen men det känns ju som det. Höll förövrigt på att avlida förut när jag gick till affären idag, herregud så kvavt det varit?! Riktig åskvärme. Köpte allt utom det jag skulle också, så fick ju gå en extra gång dessutom och behöva svettas. Men köpte skojig yoghurt med blåbärssmak och nya flingor så nu längtar jag till frukost imorn HEHE.
 
 

9 maj - dammade av kameran

2013-05-09 @ 20:41:05
5. Bilder
Kommentarer (1)






Dammade av kameran och gick ut för att fotografera lite på gården nu på kvällskvisten. Mina katter fick agera modeller - vilket de är rätt bra på. Sen kom grannkatten och ville vara med (sista bilden), haha tycker den ser så söt ut för den har riktigt stora glosögon om man ser den framifrån!

Slänger bara upp några nu för orkar inte sitta och småjustera alla som man nästan alltid behöver göra. Behöver strax sova med, upp tidigt imorgon!


8 maj - när bebis bökar runt...

2013-05-08 @ 20:20:21
2. Gravid
Kommentarer (0)
Överallt så läser och får man höra gravida kvinnor som inte kan poängtera nog om hur fantastiskt MYSIGT det är när deras barn börjar sparkas i magen!
 
Jag vet inte om det är nåt fel på mig, men jag kan nog inte riktigt hålla med om det där än, haha! I början var det en riktigt absurd känsla att känna hur det liksom rörde sig helt okontrollerat i magen. I och för sig - allt eftersom tiden gått nu från det att jag kände det första fladdret så har jag ju vant mig mer vid känslan. När bebisen inte är så våldsam och mest puffar runt lite kan jag ju tycka att det är mysigt, för då vet man att den är vaken och då känns det mysigt att klappa lite på magen och känna hur det bubblar till lite på andra sidan.
 
Men framåt kvällen - helvete vad obehagligt det kan bli då! Jag märker ju tydligt hur den blir starkare och starkare, nu börjar jag ju faktiskt känna av riktiga sparkar. Och eftersom bebisen växer och får mindre utrymme också så blir det ju att man känner av fler rörelser än tidigare veckor. Så på kvällarna är ju den mest aktiva perioden för bebisen, och då är det ju tydligt att den har mest energi för då bökas det runt ordentligt där inne - nästan så man hoppar till automatiskt ibland för det känns så konstigt. Haha men man vänjer sig väl vid det också! Sen kommer man väl tycka att de rörelserna man känner nu är ingenting när man kan jämföra med de riktiga karatekid-sparkarna. Läste om en som fick en spricka i sitt revben pga sin bebis i magen. Väntar på den dagen.
 


Här har ni en jämförelsebild - gammal på mig i v. 13, dvs samma vecka som Blondinbella befinner sig i nu. Herregud vad den kvinnan blivit stor direkt! Men sen ligger ju hennes livmoder annorlunda med så det är ju därför tydligen.

8 maj - vecka 23+1

2013-05-08 @ 19:41:35
2. Gravid
Kommentarer (1)
Lyckas aldrig tajma den officiella veckobytar-dagen för lilla magen, haha men vad gör det? Tycker det är lite förvirrande att räkna veckorna ibland - har ju gått 23 fulla veckor och en dag, men vissa räknar alltså det som vecka 24 har jag märkt? Vad är det om? KRÅNGEL. Vi kör som vi alltid har gjort!
 
 

Och så den obligatoriska ful-bilden på slutet! Och ja jag smygfotar mig själv när mannen inte ser.
 
Ja hörrni, de stående kommentarerna numera från folk jag inte känner eller de jag inte träffat på länge är alltså "det var ingen stor mage!" eller "..men du är inte så långt gången va?", well... Magen är inte särskilt stor än men det syns ju nu att jag faktiskt ska ha barn. Sen har väl jag aldrig varit nåt jättefan av massa tajta kläder, och de få jag har kvar som passar är antingen för korta t-shirts eller dedär korta kjolarna som just nu slutar mitt på bulan = ingen smickrande figur. Har med andra ord lite svårt att framhäva min lille mage nu, så jag tror många upplever mig som mindre än jag är. Tar jag på mig t.ex en lös blus så har jag ju trollat bort magen i princip.
 
Men det kan ju vara ganska skönt att man inte blir som en boll direkt, den tiden lär ju komma förr eller senare ändå. Och med tanke på hur otymplig man kommer vara under den perioden så ska jag nog bara vara glad över att man slipper känna sig osmidig jättelångt i förväg, haha! Kan inte fatta att jag faktiskt gått halva tiden nu, känns ju helt otroligt? Och nu när det känns mer på riktigt har jag börjat tänka allt mer på förlossningen också. Bebis är ca 20 cm lång nu, vilket innebär att den snart är som en linjal. EN LINJAL! Och den ska bli typ dubbelt så stor mot vad den är nu. Och då snackar vi bara längd - det är ju en bredd på lille sparven också... Och så ska den ut - UT UR MIN FIFFI. Herregud mina vänner, förstå hur galen den dagen kommer vara.
 

7 maj - sommarvärme

2013-05-07 @ 21:43:59
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
HEJ!!! Är så glad idag haha. Fantastiskt väder ute, HELT lagom utan att det är äckligt varmt. Nu njuter fan jag.
Har spenderat dagen med pappa - mest för att jag skulle övningsköra lite men sen är det ju så kul att umgås bara! Blir ju inte så ofta nu längre tyvärr.. Tycker ju om att umgås med mina päron.
 
Så ja, jag har kört bil idag. Sen har vi varit lite överallt och uträttat diverse ärenden, sen lagade vi moussaka och skrattade åt katterna. Och kollat Youtube-klipp om Danmark och Köpenhamn som turistmål, längtar verkligen dit men det får vänta tills jag och mannen har tid och pengar.
 


HAHA, fick bara ful-bilder på Hubbe och Glenn idag :'D
 
Nu är jag hemma och väntar på att mannen ska dyka upp. Suger i mig det sista av dagens sommarvärme-doft som nu såhär på kvällen går över till att dofta fuktigt sommargräs istället, vill inte riktigt stänga balkongdörren än men skulle ju inte förvåna mig om myggen vaknat till liv och intar lägenheten... Vore ju tråkigt att bli väckt av ett sånt litet monster inatt.

7 maj - handlar med gamle pappa

2013-05-07 @ 14:45:53
Kommentarer (0)



6 maj - hur allt bara ändras

2013-05-06 @ 21:59:07
Kommentarer (0)
Tänker ibland på hur livet hade sett ut om jag inte valt att skaffa barn. Vad hade jag haft för prioriteringar i mitt liv? Hade vi letat lägenhet lika intensivt? Hade jag levt mitt liv som vanligt? Det är spännande det där. Jag har aldrig ångrat att vi valde att köra på - däremot kan jag känna frustration över att jag är uppe i en förvandling jag aldrig upplevt tidigare och att jag inte har kontrollen jag är van vid att ha. Graviditeten är något som bara händer utan att jag gör något. Jag vet vad som väntar i september, men ändå inte.

Det är så roligt och spännande, men samtidigt lite läskigt. Men ändå så fascinerande! Fatta hur otrolig kroppen är som utvecklar en helt ny människa INUTI en annan människa. Sen en dag efter 9 månader vet den nya människan plötsligt att den ska ut, och allt detta händer utan att man ens gör nåt. Det är nån form av högre grej som bara sker - lite som när man djupanalyserar livets mening och inser att vissa saker är det inte meningen att man ska förstå. Det bara händer.

Och så går man här och väntar, plötsligt inser jag hur mycket jag växt redan. Hur mycket jag kommer fortsätta växa som människa. Jag har ett helt annat tankesätt som startade från den stunden jag fick plusset på stickan. Jag tror det är oundvikligt att inte förändras på nåt sätt när man första gången får reda på att man är gravid - oavsett om det var önskat eller inte, och hur man än väljer att göra. Det förändrar en.

Jag är både rädd och förväntansfull. Rädd för vad som komma skall, rädd för vad som sker med mig utan att jag gör nåt... Förväntansfull för jag vet att det kommer berika mitt liv. Glad för jag vet att vi skapar en familj, att jag gör detta med han jag älskar mest i hela världen. Att vi binds samman. Det känns så otroligt mäktigt när man stannar upp och tänker på det.

Nu buffar bebis, haha också det en känsla i en helt egen liga... Tror det är nattetajm.

5 maj - oro

2013-05-05 @ 20:05:31
2. Gravid
Kommentarer (0)
Åhh jag känner mig så orolig hela tiden! Trots att jag varit gravid i flera månader nu så känns det bara som ett litet tag, jag vet inte om det beror på att jag faktiskt inte är så stor runt magen och inte upplevt mig själv som gravid förrän fram tills nyligen? Och det är väl med denna ökade medvetenhet om vad som faktiskt är på gång, så blir det mer verkligt = jag oroar mig mer för att allt är som det ska med bebisen. Eller så är det hormoner och mammainstinkten som kickat in. Jag vette fan.
 
Det är så tråkigt att jag går runt och oroar mig med, inget har ju känts fel hittills! Vad jag vet ialla fall, inte som att man vet det heller... Men jag mår ju kanonbra, jag har god aptit och äter mig mätt trots att magen står i fyra hörn i flera timmar efteråt, jag har inget illamående och jag har aldrig känt någon konstig smärta förutom i naveln men det känns ju rätt så naturligt. Jag har aldrig haft någon blödning och jag känner bebisens rörelser varje dag. ÄNDÅ OROAR JAG MIG?!
 
Och trots att jag känner själv att magen växer så blir jag orolig för att den inte växer tillräckligt snabbt. Vet ju att alla är olika med det där - det beror ju helt på hur moderkakan ligger, hur starka magmuskler man hade sen tidigare och om man varit gravid innan och fött barn, men vafan... Kan ju inte låta bli att känna mig liten.
 
Och så allt annat, typ mat. Tar bebisen den näringen den behöver? Äter jag tillräckligt med grönsaker? Kan jag äta en glass om dagen med gott samvete så länge jag äter ordentliga och varierande måltider? Hur mycket kan jag röra på mig och ta i utan att nåt ska gå galet? Hur känns det när nåt gått galet? Hur känns det när man ska varva ner - för alla säger ju att "du får känna efter själv"? Är det farligt att vara överdrivet mätt i flera timmar? Kan jag fortsätta klättra upp på köksbänken varje gång jag behöver nå nåt i skafferiet så länge det inte gör ont? SO MANY FRÅGOR GODDAMNIT.
 


Aja. Nåt annat jag varit orolig över i nästan en vecka nu är mina planteringar. Inte hänt ett skit, det enda är att ena petunia-sorten blivit till nåt slags luddigt vitt mögelaktigt... MEN. SKÅDA! Hittade denna lilla gröna fjongen på ca 4 mm idag när jag betraktade mina burkar, den hade även sällskap av två andra små skott så det tar sig nog ändå! Ialla fall i petunia-burken. I den andra planterade jag ju mannens konstiga jävla alienblommor och där är det fortfarande brunt och fult.
 

4 maj - plus & minus

2013-05-04 @ 20:29:36
2. Gravid
Kommentarer (0)
Vad jag uppskattar just nu med graviditeten:
 

- att alla tycker det är så roligt och intresserar sig!

- att jag mår så bra fortfarande som jag gör, grymt tacksam över detta för tror jag hade blivit galen annars

- man får extra omtanke från andra, till exempel att man inte ska bära tungt och att man ska ta det lugnt (höhö RIMMET HÖRRNI)

- de flesta av mina toppar och tröjor passar fortfarande

- att man får chans att driva lite med sig själv i denna nya situation, skoja om när man kommer vagga fram och hur stor och pluffsig man kommer vara med allt vatten i kroppen framåt slutet, samt att jag även måste pusta och stånka som Mia Skäringer gör när hon spelar gravid i "Solsidan"

- att jag fortfarande är relativt nätt och smidig i kroppen trots att det gått mer än halva tiden nu, och att jag känner mig pigg och orkar göra saker även att man märker viss skillnad mot förut. Blir ju trött snabbare men det är ändå inte så att jag blir begränsad.


Vad jag inte uppskattar med graviditeten nu:

- den obehagliga mättnadskänslan som dyker upp nästan direkt efter att man har ätit, och om man äter mindre så blir man hungrig nästan direkt igen

- att jag inte kan ha några av mina gamla jeans längre, och att även vissa leggings börjar sitta för tajt runt midjan. När kläderna stramar åt med andra ord!

- att jag har blivit helt sjukt nojjig, vilket jag inte varit tidigare. Oroar mig jättemycket för om bebisen växer som den ska och sådär, och hur den påverkas när jag är igång, och vad som är farligt och inte fraligt att äta. Hade gärna sluppit oron, tur jag har tid hos barnmorskan nu denna månaden så hon kan lugna ner mig lite!

 

Lånad bild från Frida från igår på jobbet, "ÅÅHH jag måste få ta en bild på din mage!"
Kan fortfarande inte vara seriös på bild när andra ska fotografera mig, troligtvis inget som jag kommer växa ifrån heller.
 

Och saker jag gärna vill införskaffa inom en snar framtid:

- Nya bh'ar. Enligt tips från mammabloggar är det alltså en bra idé att införskaffa amningsbh:ar redan innan bebbson ploppar ut, vilket jag känner att man kanske ska ta och göra redan nu. Kan fortfarande ha de jag har, men det är gränsfall - får ju nästan andningsproblem numera efter att jag ätit så en bysthållare med större omfång kring min växande valkropp hade ju inte varit helt fel. Helst nu.

- En barnvagn. Daah. Var tal om att vi skulle köpa en begagnad i jättefint skick av bekanta, men de bestämde sig för att behålla sin så nu har vi börjat leta så smått efter annat. Känner att nytt eller begagnat inte spelar så stor roll faktiskt, många tar ju så väl hand om sina barnvagnar idag att man kan fynda fräscha begagnade vagnar till helt rimliga priser. Å andra sidan ska man väl skaffa fler barn i framtiden så då kan det ju vara bra att göra en riktig investering i en ny vagn som man sedan har. Svårt det där. Känns dock som ett projekt någon månad framåt i tiden, men det ska ju funderas i god tid!

- Snygga mammakläder. Frida sa att hon skulle börja med en karriär som mammaklädesdesigner, det tycker jag verkligen att hon ska med tanke på H&M's fula tant-mammakläder som verkligen inte får en att längta till höggraviditetens svettiga dagar. Får nöja mig med tre storlekar för stora kläder från vanliga avdelningen tills den dagen kommer.
 
- En permobil. Tror ni kan gissa varför. Vem skulle inte vilja ha en permobil EGENTLIGEN? Ärligt nu.

4 maj - kärlek

2013-05-04 @ 19:53:30
7. Lite bättre
Kommentarer (2)


 

3 maj - jöbb

2013-05-03 @ 20:34:19
Kommentarer (0)
Hej vänner!
Känt mig som superwoman idag. Gjort årets, och även säsongens, första arbetspass på fiket idag - det var så jävla härligt! Tog inte lång stund innan jag var tillbaka i flowet. Sen är det ju vissa småsaker man glömt, som vart tusan det var grytlapparna låg och vissa priser men i övrigt var det som vanligt. Njöt verkligen hela dagen. Ska bli så jäkla kul att få jobba där hela sommaren nu, även att det kommer vara svettigt, stressigt samt det faktum att jag kommer vara höggravid! Tänker jobba in i det sista verkligen, och det gör absolut ingenting för jag trivs så himla bra där.

Nu har jag bakat kakor och ska chilla lite, känns som måndag fast det är fredag?! Har varit en riktigt skum vecka på det sättet. Jobb imorgon med så ska tidigt i säng med bebis - känns som att hen kommer sprattla lagom mycket senare ikväll... Inte känt av nåt alls knappt under dagen, den har väl sovit när jag har varit igång och rört mig haha! Får väl se om det blir kvällsgymnastik för bebis sen. Mamman ska vila!




Den ömma modern och den galne fadern. Jag & sambon, alltså. Hej!

2 maj - lé böll

2013-05-02 @ 11:31:00
2. Gravid
Kommentarer (1)


Tjosan! Här är jag och den lille bollen, som inte är så liten längre. Bilden togs igår, så v 22+1 alltså. Satan vad snabbt det går nu, jag hinner knappt med själv! Bara en tidsfråga innan jag växt i mina preggobyxor som jag köpte tidigare. Naveln har börjat ömma igen, har även märkt att den har börjat puta ut så en utåtnavel är ju nåt jag lär ha framåt slutet ialla fall! Nåt annat som gör ont är ju titzen också, herretid... I början var det fan hemskt, men sen gick det över - för att komma tillbaka alldeles nyligen.
Den här fjärde förkylningen som jag är inne på nu under detta året måste ju bara bero på graviditeten också och att man har ett sänkt immunförsvar, jag har aldrig i hela mitt liv varit såhär sjuk så ofta! Men senaste förkylningen gick ju över rätt snabbt ändå så jag får hoppas att denna inte blir så långdragen.
 
Mannen har ett par sjukt snygga Humörjeans som han köpte för typ två år sen, jag har varit på och testat dessa tidigare (typ förra året) men då var de ju alldeles för stora. Testade dem igen nu häromdagen bara på skoj, eftersom jag vet att jag gått på mig runt om - och de passade! Halleluja. Har alltså tagit mig friheten att se dessa byxor som mina nu så länge jag kan ha dem. Så skönt att ha på sig annat än leggings hela jävla tiden, haha har verkligen överskridit min gräns för vad som är okej att matcha till leggings. Har aldrig varit förtjust i kombon leggings + kort tröja så man ser hela röven, men ja... Det har jag alltså numera. Typ jätteofta. Läs: varje dag. SÅ JA. JEANS <3333

2 maj - kalas

2013-05-02 @ 11:04:20
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Efter valborgsfirandet i tisdags så stannade vi kvar över natten hos mannens familj - det vankades nämligen 3-årskalas för Christophers ena brorson igår! Det bjöds på grillade hamburgare som var sjuuukt gott, kommer aldrig tröttna på att äta grillat! Inte denna sommaren ialla fall med mina konstanta gravidcravings på kött och grillat, haha. Det är ju det tråkiga med att man har balkong, man får ju bara ha elgrill och det är ju inte så stor nytta med kan jag tycka. Det är ju kolgrillat som ger smaken! Till efterätt bjöds det såklart på tårta, och sen åkte jag och mannen hem till våra håriga vilddjur.
 


RSS 2.0