29 november - vaccinationsbiverkningar

2013-11-29 @ 20:58:58
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Igår var lilla familjen på BVC för 3-månadersbesöket, samt den första vaccinationen! Jag förundras lite över hur liten Joline är fortfarande - eller alltså, jämför man med hur liten och pluttig hon var som nyfödd så är det ju klart att man tycker hon är stor nu! Men jämfört med många jämnåriga så tycker jag hon ser jätteliten ut? Nu vid exakt 3 månaders ålder så väger hon 4,9 kg och är 59 cm lång - inget som är onormalt i sig egentligen eftersom hon följer sin egen kurva och det är inget som sköterskan på BVC påpekat heller. Hon är lång och slank helt enkelt!
 
Efter vägning och mätning var det dags för sprutorna, en i varje ben så det kom in en sköterska till så jag fick stå i mitten och hålla Joline i händerna medan de stack samtidigt. Självklart blev hon ju jätteledsen och det var verkligen hjärtskärande, men det gick över på någon minut bara och hon log och jollrade som vanligt när vi gick ut. Sen sov hon typ hela kvällen igår, åt litegrann bara och ick lite feber men hon somnade som vanligt och har sovit bra inatt - vaknade första gången vid 05 och nästa gång vid 09.
 
 
 
Sen klev jag upp och skulle göra mig iordning för hade tänkt att hon och jag skulle åka ut till Hansa idag och byta ett par skor, men då fick hon feber så blev till att stanna hemma istället. Så dagen har bestått av lite gråt och gnäll, hon fick en liten rumpis-Alvedon så febern gick ner, och sen har hon mest sovit hela dagen. Till Peter Jöback's julskiva, haha! Ätit lite men faktiskt inte alls så mycket som hon brukar, hon är tydligt påverkad av detta märker man och jag hoppas verkligen hon mår bättre imorgon!

26 november - lilla älskling

2013-11-26 @ 18:39:56
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Jag älskar fan att vara mamma. Det händer något nytt varje dag, det är en sån sjukt spännande resa att gå igenom med Joline. Att se hur hon utvecklas varje dag, hur hon lär sig nya saker... Så givande! Och för att inte tala om hur mycket Joline lär mig varje dag, jag upptäcker sidor av mig själv som jag inte trodde fanns. Bandet är så galet starkt.
 
Som igår på Ikea, jag gick och värmde hennes flaska medan mamma passade henne - hör plötsligt hur hon skriker sitt lilla hungerskrik och jag blev nästan chockad över att jag hörde direkt att det var hon! Innan jag skaffade barn har man ju inte hört skillnad på när ungar skriker, alla ungar har ju låtit likadant har man tyckt. Bara en sån sak! Att jag hör skillnad på min bebis bland andra bebisar! Coolt!
 
Häftigast är nog ändå hur man ändrat inställning. Jag kan ju inte påstå att jag var särskilt intresserad av barn innan jag själv blev gravid, detta har ju ändrats helt nu. Ser jag en bebis på stan blir jag så jäkla glad över att jag har en egen att gosa med - för mysig, det är hon verkligen! Förstår verkligen nu vad folk menar med att man ska ta vara på bebistiden, att den är så mysig, och att den försvinner så fort - Joline är redan 3 månader och det har hänt så jäkla mycket! Och jag är också helt säker på att jag vill ha fler barn. Känner det så sjukt starkt, jag kan inte tänka mig att aldrig få uppleva detta igen (även att man kan "låna" andras barn hehe). Även om det inte är aktuellt än på ett par år så är det en känsla jag är helt säker på.
 
 
 
 
Är så stolt över hur stor Joline har blivit. Häromdagen så fick vi det första riktiga skrattet - det var så roligt, Christopher blev helt tårögd och jag kände mig bara så jäkla stolt! Hon är så stark i nacken, håller upp huvudet utan något större stöd nu när man bär runt henne. Hon ler stort när man kommer in i rummet, hon ler ännu större när man busar och kittlas, och hon jollrar på om allt möjligt när man pratar med henne. Sen att hon faktiskt är så jäkla lugn och harmonisk liten bebis känns ju nästan för bra för att vara sant! Hon har haft lite problem med gaser som i princip alla bebisar har i början - men det har handlat om enstaka gånger som hon verkligen skrikit otröstligt och länge. Kan räkna på ena handens fingrar hur många tillfällen det har varit. Knappt fem gånger på tre månader är ju inte dåligt! Och nu tycker jag att det i princip har försvunnit. Enda gången hon skriker numera är när hon är hungrig, faktiskt. Är det magen så bökar hon runt mer, men bär man runt henne då så är det som att hon glömmer bort det och hon hänger bara med på armen eller i bärselen. Somnar oftast. Känns verkligen som att vi har haft tur!

25 november - mormormys för Joline!

2013-11-25 @ 10:10:42
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Pratade med mamma i helgen som föreslog att vi skulle ha en heldag med att gå på stan, åka ut till Hansa och eventuellt Öland också och bara gå i affärer och glo. Himla mysigt tyckte jag, så nu sitter vi och väntar på att hon ska dyka upp.

Har kokat upp vatten och tagit fram flaskor och pulver för att jag INTE ska glömma Jolines mat denna gången... Var i Kalmar i lördags hos Frida, och tro fan att jag glömde allt hemma?! Tur att det finns färdigblandad mjölkersättning på tetra för bara en tia styck som man kan köpa om det kniper när man är ute, så man slipper köpa en hel förpackning pulver för närmre 100 kr.

Nu kommer modern! Tjingtjong!




Någon däckade visst...

24 november - gourmetsöndag

2013-11-24 @ 20:31:18
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Gårdagens chorizo + pommes. Mm. Det är verkligen nåt att sätta på listan över topp 3-bästa söndagsmiddagarna!

Nej. Skämt åsido - det brukar bli rätt bra mat här hemma ändå trots att vi har en liten 5-kilosmäniska som vill bli underhållen/buren majoriteten av dygnets timmar. Man lär sig göra flera saker samtidigt helt enkelt! Nu har hon ju äntligen växt i sin bärsele, vilket underlättar fantastiskt mycket och ger en möjligheten att faktiskt kunna GÖRA saker i hemmet. Om man har lust. Ibland. Vilket man vid närmare eftertanke inte har så ofta....

Nåväl. Idag började julskyltningen nere på stan här i Nybro, så vi var nere en sväng och andades marschaller, munkar, glögg och lotter. Sen avslutades allt med fyrverkerier, vilket vi inte såg ett skit av som vi först tänkte eftersom vi kom på att det kanske inte var ett lämpligt spektakel att dra med en tremånadersbebis på. Vi väntade ine på Willys tills det nästan var över. Sen flydde vi över torget och hemåt medan pappersbitar och andra raketrester regnade ner i håret på mig. Det var en mysig liten kväll.

Andra roliga aktiviteter vi ägnat oss åt idag är att skriva tråkiga vuxenpapper till Försäkringskassan, cyklat ner till centrum som ett spjut med ett brev 10 minuter innan lådan tömdes, beräknat min föräldrapenning och hur länge jag kommer kunna vara hemma samt duschat. Sen fick jag helt plötsligt min mens tillbaka efter nästan exakt ett år sen senaste gången (skiljde två dagar), den har jag inte saknat men man kan ju inte få allt här i världen!
 
 

22 november - svar på fråga om vår barnvagn

2013-11-22 @ 23:48:13
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (2)
Fick en läsarfråga angående vår barnvagn! Och eftersom jag funderade på att göra ett inlägg med en liten recension om just detta bara för någon dag sen, så passade det ju ypperligt att svara på nu!
 
 
Josefine:
"Hej! Nu när du har haft vagnen ett tag, vad tycker du om den? Har du provat den i skog/terrängmiljö? Hur är "gunget"? Väljer mellan att köpa en super nitro eller en variant med fasta hjul."
 
 
Detta med vagn är ju rätt svårt egentligen, då alla har olika behov och alla vagnar är olika utformade beroende på detta. Vi har ju Emmaljungas Super Nitro som är en cityvagn, vilket märks väldigt tydligt när man kör den då den inte har så mycket "gung", den passar bättre i stan. Vi har inte använt den ute i skog och mark ännu, dels för att det inte finns så mycket skog som passar att gå i med en vagn, men även för att vi rör oss mer i stan och kör mest på asfalt.
De svängbara framhjulen är anledningen till att man upplever vår vagn som mer "stum", kör man upp den på bakhjulen när man kör över nåt mindre gupp i stan så märks det knappt på Joline när hon ligger i vagnen jämfört med om man bara kör rakt över då hon kan skumpa till rejält om man kör lite oförsiktigt.
 
Däremot är Super Nitron en DRÖM att köra på plant underlag, som t.ex asfalt, i butiker och dylikt - den är så lätt att manövrera och att svänga runt trånga hyllor med. Dessutom är den ju bara lite mer än en halvmeter bred, vilket också bidrar till att den är enkel att ta sig runt med. Att åka buss och tåg är superenkelt för den tar i princip ingen plats, fäller man in handtaget så kan man parkera den i en liten vrå utan att den knappt märks. Nu har ju inte vi någon bil än, och de få gånger vi åkt bil så har det varit i minimodeller med minibagage, så på den punkten kan jag inte ge någon direkt åsikt. Knöligt i mindre bil - säkert enklare i en större bil!
 
Så kort sammanfattat, så skulle jag nog välja en vagn med fyra fasta hjul om man planerar att vara mycket ute i skogen och gå. Super Nitron passar  jättebra i stan och på jämnt underlag och på platser där det är trångt, mycket folk eller av någon annan anledning lite plats - inte fullt lika bra på ojämnt underlag då det genast börjar skumpa lite mer och det är inte alls samma gung då som det är i en vagn med fyra fasta hjul. Detta är inget som stör oss då vi ytterst sällan rör oss i skogen eller ute i terrängen, men det märks om man kör på t.ex kullersten. Planerar man att vara ute mycket i skogen och dylikt så skulle jag rekommendera en vagn med fyra fasta hjul istället för Super Nitron.
 
Nu har ju vi bara testat liggkorgen hittills och Joline väger ca 5 kg nu (3 mån gammal), det är möjligt att den känns annorlunda när hon väger mer och vi byter till sittdelen som ju är den delen som är själva vagnen egentligen. Liggkorgen är ju ett tillägg man kan köpa till om man vill använda den till nyfödda, och den ska passa alla Emmaljungas vagnar. Jag har upplevt att hon inte skumpar runt lika mycket nu som hon gjorde precis i början när hon var en liten trekilos-sparv, så det kan ju ha att göra med barnets vikt också hur mycket eller lite det skumpar på ojämn mark.
 
Vi är iallafall jättenöjda med vagnen, trots att gunget är sådär så känns den rejäl, hjulen är stora, designen är skitsnygg och sufletten är stor med en "solkeps" som man kan fälla ut om solen står lågt eller om starka lampor lyser i taket inne i affärer, t.ex. Varukorgen är stor och man får lätt plats med en stor matkasse + annat småplock runt omkring.
 
 
 
 
 

21 november - lille stumpan

2013-11-21 @ 06:01:02
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Nu har den lilla människan somnat om! Joline är så duktig på nätterna nu, oftast vaknar hon bara en gång, ibland två. Det är så skönt att hon somnar om nästan direkt efter att hon har ätit med, men tror det har att göra med att hon sover bredvid mig i sängen, att hon känner sig trygg och sådär. Var så emot att ha henne i sängen från början eftersom jag var rädd att vi skulle rulla över henne, men hon ligger på min sida och det har fungerat bra! Ska bara se till att vänja av henne vid detta så att hon får sova i egen säng så snart som möjligt sen när hon blivit lite större, vår säng är ju inte jättestor och man behöver lite vuxenspace också tycker jag. Det började egentligen med att det skulle vara enklare för mig att amma och somna om på nätterna, nu har jag ju i och för sig slutat att amma men hon får sova kvar här några månader till som sagt.

Så sjukt att det redan gått 3 månader snart sen hon föddes... Fattar inte att det gått så snabbt! Det är så roligt att se hur hon växer och utvecklas, hur hon kommunicerar med oss på sitt sätt och hur hon bemöter en när man pratar eller busar. Att det redan är inbyggt liksom! Innan Joline kom så hade jag knappt sett ett sånt litet barn, så jag är ju helt fascinerad av hur hon utvecklas rent mentalt. Hur roligt hon har börjat tycka att det är när man kittlas, t.ex - hon har ännu inte lyckats skratta riktigt men däremot ler hon ju det största hon kan samtidigt som hon gör små ljud, det är ju bara för bedårande!

Nu har hon också så pass utvecklad syn att hon ser när nån kommer in i ett rum, hon ser även ljuset och rörelserna från tv'n och nu när hon är tillräckligt stor och stadig för att kunna använda sin babysitter är det ultimat att kunna parkera henne i den framför Emmerdale, Holby City (eller nån annan värdelös serie som ingen annan än en tremånaders kan uppskatta) en kort stund medan man bäddar, gör lunch eller plockar upp. Ska man göra nåt annat som tar längre tid så får hon följa med på magen i bärselen, i den somnar hon nästan jämt när hon sitter. Även när man dammsuger.

Så just nu känns det som att man kan få rätt mycket gjort ändå om man vill, jag känner mig inte lika låst i tv-soffan om vi säger så.

Nej nu ska jag försöka somna om var tanken, innan damen vaknar nästa gång. Ville bara kika in och berätta hur det går osv, jag ska försöka ta mig mer tid att blogga nu framöver!










16 november - körkort!

2013-11-16 @ 18:11:57
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Äntligen körkort, mina vänner! Fan vad skönt de känns. Uppkörningen gick faktiskt bra, några småtabbar gjorde jag så vågade inte riktigt hoppas på att hon skulle godkänna mig - men det gjorde hon! Mamma hade även lovat att om jag klarade det skulle jag få låna bilen över helgen, så direkt efter åkte jag ut till Dalen och hämtade den, sen hem till Nybro för att hämta Christopher och lillbrallis - sen passade vi på att åka till Smedby och hämta adventsljusstakar när vi ändå hade bil.

Sen råkade vi åka hem mitt i eftermiddagsruset, då det även hunnit bli mörkt.... Det var svettigt. Och kanske inte nåt man bör ge sig in på samma dag som man fått kortet, HAHA men vi kom hem iallafall!

Imorn ska jag träffa Karate-Leif som kommit hem över helgen, ska även lämna tillbaka bilen. Lite tråkigt, men nu får jag ju köra iallafall! Jag lär inte skaffa en bil just nu anyways, det får vänta lite och det är ju billigare att åka tåg ändå i det långa loppet, men känns så jävla härligt att jag KAN låna en bil om jag skulle behöva. Skitbra till nästa år när jag ska börja söka jobb igen och man kan skriva det på sitt CV, nåt jag märkt alltid är meriterande även om det inte ens behövs i arbetet. Så nöjd med mig själv!




7 november - znark

2013-11-07 @ 04:52:38
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (2)
sta natten med stickade strumpor - check... Helt sjukt kallt här hemma numera.

Och behöver VERKLIGEN tvätta. Det var lite halvakut redan i förra veckan, men då var bokningssystemet i tvättstugan trasigt så vi tänkte skjuta lite till på det - bara för det fick vi en lapp i brevlådan nu i veckan där det står att man får hämta ut ett sånt där tvättlås på deras huvudkontor, GAAH. Får sätta motor på barnvagnen och en ståbräda till mig.



6 november - snapchat

2013-11-06 @ 03:37:22
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Läste på Twitter för några veckor sen hur vänner skaffat Snapchat. Har ju haft det men inte förstått det roliga i det, gav det dock en ny chans och JÄKEL vad roligt det var hahaha! Främst kanske för att jag har så störda vänner som skickar close ups på sina tänder, näsor och dubbelhakor när de sitter på jobbet.

Så nu vet ni vad jag gör av mina lediga stunder då avkomman sover. Skickar hak-bilder till polarna.

Lägg till mig då - "emofilten" as usual. Uppskattar allt utom naket.

6 november - zombie farm

2013-11-06 @ 03:29:54
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Har alltså börjat spela Zombie Farm igen... Satfläsk. Blev ju lite smått beroende senast, men det är ju för att de är så söta små zombiesar! Och de ropar efter hjärnor, HAHA.

Tråkigt att behöva börja om helt på nytt, hade värsta farmen på min gamla telefon, får försöka göra en lika spexig farm igen...

5 november - tisdagssöndag

2013-11-05 @ 20:35:33
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)




Vet inte om det beror på vädret, men det har känts som söndag sen i... söndags. Idag har vi gjort vuxensaker, som att posta viktiga brev. Sen kom Madde förbi en sväng och käkade lite! Bjöd på misslyckad currygryta för fick fylla ut den med kvarg istället för creme fraische, höhö. Imorn ska jag köra, vill ha det förbannade körkortet NU....

2 november - hallåja

2013-11-02 @ 22:56:32
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)












2 november - puss

2013-11-02 @ 22:51:55
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Jaha ni, life as småbarnsförälder flyter vidare! Och det blir ju fan bara roligare, herretid att få se det där lilla tandlösa leendet när man tänder sänglampan kl 03:20 då avkomman vill ha mat är ju nåt alldeles extra. Vem var det nu som skrev en bitter kommentar i våras om att det var oroande att jag skulle bli förälder "för jag har sagt innan att jag typ hatar barn"? Well I think I proved you wrong, my dearest friend! Min unge är något i särklass iallafall, så snäll och duktig liten tjej är hon! Fast det är väl för att hon är MIN hihohiha.

Nej nu tror jag den lilla människan har somnat här bredvid mig så tänkte göra detsamma. Kram på er!




RSS 2.0