25 april - önskar att jag hade blivit rockstjärna

2014-04-25 @ 23:29:40
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Min mammaledighet börjar närma sig sitt slut. Tråkigt på ett sätt, men samtidigt otroligt roligt att få komma igång med livet på allvar nu! Jag har redan sommarjobb på mitt älskade fik, men redan nu så känner jag en liiiiten sten av oroligheter i magen inför hur det ska bli till hösten.

Något jag kännet starkt obehag inför är att gå tillbaka till Arbetsförmedlingen, de ska jag undvika i den allra största mån jag kan och verkligen lägga krut på att skaffa jobb själv. De hjälper en ändå inte på det sättet man behöver, man blir bara satt på värdelösa tidsfördriv och jag vägrar att avverka en tredje gång på Folkuniversitetet och känna att man bara trampar runt i samma spår. Jag har haft funderingar på om jag skulle söka in till sjuksköterskeprogrammet till nästa vår, jag har börjat känna att barnmorska är något jag verkligen skulle vilja jobba med - MEN det tar ju några år innan man är färdigutbildad till det. Närmre fem år, faktiskt. Och när jag kollade närmre på behörigheter så insåg jag också att jag saknar flera ämnen som jag i så fall måste plugga FÖRST innan jag ens kan söka in till sjuksköterskeprogrammet, och därmed så svor jag högt och gav upp den drömmen så länge. Jag har alldeles för lite tålamod för att uppfylla det just nu.

Så jag vet inte vad det blir av mig, men det blir nog folk av såna som jag också får vi väl hoppas.

18 april - pain

2014-04-18 @ 23:04:21
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Aaaahhh so much påskmat osv. Åt tills jag blev spymätt. Sen kom den otroliga tröttheten och sköljde över mig likt en misslyckad narkos, plus att bussarna hemåt gick balle-sent OCHHH väl hemma så tog barnet ett århundrade på sig att somna. Så min plan om att kasta mig i säng tidigt för att preppa mig inför morgondagens galej gick ju åt pipan. Som om det inte var nog, så går ju naturligtvis Forrest Gump på tv'n exakt i den stunden som barnet somnade.... Jaja. Får väl se den en annan dag. Nu snarklådan. Godnatt vänner.




18 april - händelserik påskhelg

2014-04-18 @ 12:47:45
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
På ett sätt kan jag sakna gymnasietiden med alla sociala band man knöt överallt man gick, jag menar det var fest tre dagar i veckan och det var noll bekymmer med något. Självklart är jag också glad numera på ett sätt att den tiden är förbi, det är ingen livsstil som passar mig idag och som jag inte ens skulle vilja leva, men man kan ju ändå blicka tillbaka ibland och tänka på hur man levde rövare.

Det som är så bra med att man numera har barn och ett så pass stilla liv att jag tror att till och med min farmor som fyller 80 år lever ett mer aktivt än mig många gånger, är att när man väl beger sig ut ur den trygga hemma-bubblan så känner man sig lite som 16 år igen - förhoppningarna är skyhöga och det är i nio fall av tio exakt så kul som man förväntade sig redan innan. Nu är det också så många av mina vänner som har flytt Kalmar, och som av en slump så är alla hemma nu över påsken vilket gör det lite extra roligt såklart!

Min kära gymnasie-vapendragare Johanna, även kallad Karate-Leif, är hemma från Göteborg och vi ska ju självklart passa på att ses då vi inte hann det senaste gången hon var nere. Och så blev jag inbjuden på galej imorn kväll med gamla kvinnofolket som jag känt sen högstadiet, jag träffar inte dem alltför ofta så därför ska det bli jättekul att dricka lite vin och leka charader haha - dessutom är Linn hemma från huvudstaden och Towe från USA, så ja jag är excited!




18 april - långfredag

2014-04-18 @ 11:23:42
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)



Så fantastiskt hur långfredagen verkligen lever upp till sitt namn. Har drömt konstiga mardrömmar inatt som jag endast minns utspelade sig i ett kök, något som liknade dementorerna ur Harry Potter tog stryptag på mig, och när jag vaknade upp helt stirrig så var det första jag fick syn på silhuetterna av mina kläder som jag hängt upp inför dopet och fick därför för mig i mitt halvvakna tillstånd att drömmen fortsatte i sovrummet. Så började ju såklart slå desperat på mannen som vaknade och beordrade honom "HÅLL OM MIG!" så jag kunde somna om.

Sen började ungen härja redan vid halv fem, lyfte över henne till mig till slut och det tog nog en halvtimme innan hon somnade om. Och sen var vi vakna vid åtta igen. Känns redan som att hela dagen har gått, och så är bara klockan halv tolv....

Jaja. Snart dags att fixa till sig lite och sen åka på påskmiddag till farmor. Hade en idé om att klä ut Joline till påskkärring idag med sjal på huvudet, förkläde och små rosiga, fräkniga kinder, men sjalen bara drog hon av sig och kom på sen att hon kanske är för liten och får allergiutslag om jag målar smink på kinderna även om det skulle vara minimalt så jag skippar det. Får nog vänta till nästa år, hon är ju så söt som hon är ändå. Vet att jag själv fick en allergisk reaktion på dagis när vi hade nån temadag vi skulle klä ut oss till nallar, då mamma målade en nalle-nos på mig och det sved som tusan minns jag och då var jag ändå äldre. Nej det struntar vi som sagt i detta året.

17 april - life as soffsittande hemmamänniska

2014-04-17 @ 09:57:12
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Innan jag blev gravid var jag en otroligt alert ung kvinna måste jag nog ändå påstå. Inte aktiv på ett träningsaktigt sätt (försökte ju men det är liksom inte kul), men jag var nästan alltid på språng. Även när jag blev gravid så fortsatte detta, ja jag ljuger nog inte när jag säger att det förmodligen eskalerade under graviditeten! För plötsligt var det så mycket som skulle vara klart inför den lilla bebisens ankomst, samtidigt som Arbetsförmedlingen var på mig och tvingade mig att gå i värdelösa aktiviteter så jobbade jag hela sommaren samt gjorde klart hela mitt körkort fram till uppkörningen, all höggravid. Sen kom Joline och det var då jag pustade ut.

SEN DESS HAR JAG LEGAT PÅ SOFFLOCKET?! Eller tja, mer eller mindre. Är så otroligt trött på det nu. Så här och nu ska jag ta tillbaka den delen av mitt gamla liv och börja åka iväääääg mer. Så. Nu vet ni.



Med en liten Jollan i magen. Och juice.

11 april - smörgåstårta och otäck liten olycka

2014-04-11 @ 22:04:18
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Idag kom Madde och Lucas på besök med hemgjord smörgåstårta, det var inte helt fel kan jag säga! Sjukt gott. Sen jäste vi i soffan fram till kvällen och halvkollade på en seg film haha.

OCHHH nu ikväll fick jag uppleva att barnet satte i halsen! Aldrig varit så rädd i hela mitt liv, skojar inte. Det var så jävla otäckt, är fortfarande helt darrig trots att det hände för nästan två timmar sen nu. Hade satt henne på golvet medan jag tände ljus, hon tuggade på näven som hon brukar (trodde jag), jag tog upp henne i famnen, satte oss i soffan och hon satt i mitt knä. Så hör jag plötsligt hur hon gör ett gurglande ljud, trodde först hon svalt luft för det fanns ju inget på golvet som hon kunde stoppat i munnen men jag fattade efter kanske tre sekunder att nåt faktiskt satt fast i halsen! Så jag bara tog henne under armen, sprang in till C i rummet bredvid och ropade att hon inte kunde andas, sen automatiskt slängde jag bara upp henne i knät och dunkade henne mellan skuldrorna några gånger tills en papperstuss flög ut på golvet ur munnen på henne och hon började skrika. Insåg då att vi busade med katterna här idag med ett kvitto som de förmodligen lekte iväg med och som jag totalt glömt, som hon då hittat och suttit och tuggat på...

Fyfasen så otäckt det var. Man ser verkligen hur snabbt det går, och att jag inte ens märkte det heller! Är skitnoga med att ha det rent på golvet med endast hennes leksaker, dammsuger typ tre gånger i veckan nu när hon lärt sig krypa för att det alltid ska vara rent och fritt från småsaker som hon kan stoppa i munnen. Det gick ju bra iallafall och jag fick upp det i princip direkt, tur att jag har kollat upp hur man ska göra om bebisar sätter i halsen, rekommenderar det starkt för man vet aldrig när olyckan är framme! Finns på 1177 med bilder till hur man ska gå tillväga på både bebisar och barn över ett år. Nu får lilla stumpan sova bredvid mig inatt för att lugna mina oroliga mammanerver!


10 april - torsdag?!

2014-04-10 @ 19:52:18
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Månaderna från det att Joline föddes i slutet av augusti fram till i julas gick så jääääkla långsamt. Sen efter nyår bara brakade det till och plötsligt är vi i mitten av april! APRIL?! Vart fasen tar tiden vägen? Nu är det plötsligt torsdag igen och imorgon är det fredag - igen. Nej jag är inte sinnesförvirrad, jag försöker bara öka min förståelse för tidens svarta magi. För nåt måste det fasen vara!




Så passar vi på att nämna mina fina tantblommor som spränger fram nya blommor hela tiden! Mvh / stolt trädgårdmästarinna

9 april - slapponsdag

2014-04-09 @ 22:32:23
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)















Alltså hur glad kan man vara?! Lilla solstrålen <3

Imorse var det däremot skeptiska miner som regerade när denna moder plockade fram dammsugaren innan klockan åtta. Joline och Simba satt bredvid varandra och glodde med stora ögon, och Zhantos var lååångt långt inne under badkaret och gömde sig i samma stund som jag öppnade städskåpet. Förstår inte hur han kan vara så rädd för dammsugaren, men det är hans största rädsla i livet tydligen. En brummande låda med svans - otroligt otäckt!

Och eftersom jag var så himla smart att börja städa det första jag gjorde idag, så hade jag heeela dagen på mig att göra inget alls. Så idag har vi legat på soffan och kollat gamla avsnitt av Top Model. Varvat det med att åla runt på golvet med barnet. Åt skitgod ugnsfalukorv. Nattade barnet, och nu ska jag sova. Hur kan man vara såhär trött utan egentlig ansträngning?

7 april - nöjd

2014-04-07 @ 22:36:31
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)



Var på sjukt dåligt humör imorse när jag steg upp, men ju längre dagen gick desto bättre blev det. Somnar nu nöjd. Imorgon ska vi till Dalen och snacka med prästen inför Joline's dop! Och jag kan ju nämna också att idag RESTE SIG ungen upp till stående med tv-bänken som stöd. Hon är 7 månader och en vecka exakt idag, vill inte påstå att jag är expert men känns inte det jävligt tidigt? Hon har ju nyss lärt sig krypa! BEBIS. STAHP.

Nu snarklåda. Adjö.

5 april - bästa

2014-04-05 @ 22:09:00
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Jag är så oändligt tacksam varje dag över att vi fick en sån fin tjej. Hon är i en ljuvlig ålder nu, hennes personlighet börjar verkligen träda fram och med risk för att låta otroligt klyshig - det är underbart att se henne utvecklas. Hon är så busig och full i fan nu, det kan man inte tro men hon börjar faktiskt busa tillbaka nu, hon skrattar högt när man leker och konstigt nog så gillar hon tuffa tag och tycker det är allra roligast när man kommer på avstånd och närmar sig snabbt för att blåsa henne i nacken, haha ååh vad hon skrattar och skriker högt.I torsdags insåg hon äntligen att man kan använda armarna när man ska krypa, så plötsligt var det ju mycket enklare att ta sig framåt. Nu har man ett sjå med att hålla koll på ungen när man pysslar med annat, igår kollade jag bort i bara några sekunder och under tiden hann hon krypa fram till katternas vattenskål, hälla ut hälften på golvet och sig själv, samt plaskade förnöjt med handen i skålen när jag kollade upp. Och nu måste vi plötsligt skaffa såna där pet-skydd till kontakterna för de var tydligen skitkul att peta på också! Är det nu de första gråa hårstråna dyker upp

1 april - livet ur ett annat perspektiv

2014-04-01 @ 21:52:18
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Jag ska verkligen inte klaga på mammaledigheten. Att få spendera sina dagar hemma med världens bästa lilla mini-människa är guld värt, men nu börjar jag faktiskt sakna mig själv lite. Saknar att jobba, åka hemifrån och få träffa andra människor än min familj. Älskar min familj men det börjar bli lite enformigt nu.

De dagarna jag kommer hemifrån utan barn är så underbara på ett sätt. Då tar jag först en lång dusch, sminkar mig noggrant och väljer omsorgsfullt ut kläder och byter plagg flera gånger innan jag känner mig nöjd. Matchar med ett par av mina fräschare vårskor. Dunkar musik i lurarna hela vägen ner till centralen med mitt livs soundtrack på repeat. Möter upp mina vänner på stan och för en stund känner jag mig som gamla Amanda igen.

Men så dröjer det ju inte länge förrän mamma-instinkten kickar in. Och när jag väl hoppar av tåget hemma i Nybro nästan kutar jag hemåt för jag saknar dem så. Väl hemma kommer frågestormen:

- Har barnet ätit bra?
- Har barnet bajsat idag?
- Vad har ni gjort idag?

Samt diverse utrop av ÅÅHHH eller GJORDE HON?! Plötsligt är mitt långa hår i vägen, jeansen skaver otroligt mycket när man sitter i soffan, och gud vad ögonen kliar av mascaran, "ja är det inte dags att sova snart?" gäspar jag och kollar på klockan som visar 21:30.

Så sitter man plötsligt där igen - med håret uppdragen i en slarvig knut som inte kommer knytas om förrän tre dagar senare när det är dags att tvätta håret igen, sminket tvättas av illa kvickt och de svarta, tajta snygg-jeansen byts snabbt ut mot garderobens mest begagnade leggings med hål i skrevet. Aaahh. Det är nog här jag trivs bäst ändå.




1 april - tiden går så fort

2014-04-01 @ 12:59:21
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)






Det känns som att det inte alls var många veckor sen som hon låg tyst och snällt i famnen och kikade runt. Nu ålar hon runt på golvet, och de senaste dagarna har hon lärt sig att sätta sig upp helt själv från att ligga på mage, innan var man tvungen att sätta henne upp själv och vara med henne så hon inte tappade balansen. Nu är hon så stadig att hon kan sitta jättelänge själv, och vinglar hon till så tar hon genast emot med händerna. Nu får man bara passa så hon inte ramlar rakt bakåt och slår i huvudet, så lite passande är det ju såklart.

Igår tog hon tag i handtaget till ugnen och var påväg att resa sig. Och hon klättrar varje morgon över oss numera, upp i ansiktet och på kuddarna där hon kan nå sängkarmen och sen reser hon sig upp mot den och försöker nå sakerna som står på hyllan där. Jag kan inte förstå vad som hände med vår lilla bebis, när blev hon så stor?

RSS 2.0