29 oktober - det här med hårfärgningar

2008-10-29 @ 20:04:25
1. I'm drunk, I suppose
Jag är ingen expert på det här med hårfärgningar. Men jag tänkte ialla fall dela med mig lite av det jag kan. Min mamma har lärt mig, och hon i sin tur har lärt sig av egen erfarenhet + av min moster som är frisör.

Om du har blekt håret blont och vill färga håret mörkbrunt (kastanjebrunt, chokladbrunt, etc.) eller svart
När man har bleker håret så försvinner hårstråets röda pigment som man har naturligt i sitt hår. Och vill du färga ditt blekta hår mörkare så måste man återfå det röda pigmentet i håret. Annars är risken garanterad att håret slår över i grönt (som dominerar den mörka färgen). Färgar du håret svart kan det även bli askgrått, om du har tur....
Och hur gör man för att återskapa det röda pigmentet i håret, och undvika missfärgningar?
Du köper en röd hårfärg, en riktigt röd. Ju rödare, desto bättre. När du har färgat håret rött är det fritt fram att färga det mörkt.


Om du har mörkt/svart hår och vill bleka det
Inget att rekommendera egentligen, eftersom blekning sliter dubbelt så mycket på håret som en annan färgning gör. Och ja, efter första färgningen kommer håret bli pissgul/brunt. Räkna aldrig med att det blir som du vill första färgningen, för det kommer det absolut inte bli. Så planerar du som svarthårig att bli ex. kritblond - var beredd på att du kommer får bleka håret flera gånger. Efter varje färgning försvinner lite av hårstråets pigment, och det blir lite ljusare för varje gång.
Det är viktigt att inte hålla på och bleka för intensivt heller, låt håret vila ett tag efter varje färgning! Och hur länge är ett tag då? Tjaa, jag är ju som sagt ingen expert, men minst en vecka skulle jag säga.  Skulle inte skada med två veckor. Det där har jag inte så stor koll på, faktiskt...
Har du däremot ljusbrunt till nordisk hårfärg (råttfärgat, allstå XD) lär det bli blont direkt. Du lär märka det efter första färgningen om det är som du vill ha det, är det inte det så låt håret vila ett tag och färga det sen en gång till :) Glöm inte att följa instruktionerna på förpackningen också!


Du har någon slags hårfärg och vill ha det intensivrött, blått, rosa eller nån annan galen färg
Blek innan. Du måste bleka håret innan, annars lär det inte funka. Tro mig, jag har testat. Luggen droppade rött vatten i 1½ vecka efteråt... Och då duschade jag varje dag!


Det var typ det. Är det något mer, så får ni fråga. Och glöm inte att alltid följa instruktionerna på förpackningen! Och jag garanterar ingenting. Så skyll inte på mig, för då är det ni som har gjort fel XD
OCH GLÖM INTE inpackning! Jätteviktigt för färgat hår, speciellt om du bleker det. Det sliter otroligt mycket på håret att färga, och hårets kvalité blir så himla mycket bättre av inpackning. Men jag är ju inte så bra på detta... Men man behöver ju inte leva som man lär, eller vad säger ni? ;)



Idag färgade jag iaf håret, vet inte om det märks så mycket... Men så blidde det ialla fall ;)

Kommentarer
Postat av: louise

blond hår till typ chokladbrunt/mörkbrunt/kastanj

??? :P

2008-10-29 @ 23:01:22
URL: http://rutigflikka.blogg.se/
Postat av: louise

vilket märke på hårfärgen hade du?

för du hade ju också blondt hår och färgade till brun :)

2008-10-29 @ 23:07:19
URL: http://rutigflikka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0