31 mars - hallelujah!

2014-03-31 @ 09:32:27
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
De senaste veckorna har barnet fått för sig att vakna senast 07:15 varje dag. Helst tidigare. Och idag vaknar jag EFTER NIO och hon sover än? Eller ja, hon vaknade nu självklart haha. Klättrar på mig här det första hon gör när hon slår upp ögonen. Men visst är det konstigt? Men jag tackar och bockar för jag känner mig extremt utvilad idag.

Det är så skönt att vi har rutiner fram till lunchtid numera, jobbar fortfarande på att få dagarna mer lika framåt eftermiddagen för hennes skull men morgonen känns viktigast ändå. Det första vi gör när vi vaknar är att hon får en flaska ersättning, sen är vi vakna lite mer än en timme innan hon somnar igen och sover i ca en timme till innan hon vaknar framåt lunch - och då blir det gröt! Sen vaken ca två timmar innan hon sover igen, sen är kvällarna fortfarande lite oregelbundna tidsmässigt både vad gäller mat och sömn, och det är förmodligen därför som hon är lite mer gnällig och ibland har svårt att somna för att hon sovit för mycket/för lite.... Svårt dedär. Men vi jobbar på det!




28 mars - ett steg framåt, två steg bakåt

2014-03-28 @ 10:19:26
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Ödets ironi att precis när man tror att det blir lite ljusare, så dyker något annat upp som en käftsmäll. Så är det bara att traska runt sjön istället för att ta båten över. (den sjönk, typ så)

Jaja nog om det. MÅÅSTEEEEE verkligen posta inbjudningarna till dopet idag. Och ringa morfar. Utöver det ska jag inte göra ett skit för jag har varit iväg så mycket hela denna veckan faktiskt - gått upp tidigt med Joline (hon vaknar som senast kl 07:15 numera, vet inte vad som har hänt), inte haft tid att powernappa på dagen som jag egentligen behövt just nu, kommit hem sent osv så jag behöver verkligen vila idag. Ska tända ljus ikväll och kolla på Let's Dance. Längtar!




27 mars - pyssligt

2014-03-27 @ 09:40:45
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Enda sen jag upptäckte återbruka-gruppen på Facebook har min hjärna gått på högvarv. Det riktigt kliar i fingrarna men det är så svårt att komma på vad man vill göra - jag vill pyssla men vet inte med vad eller hur!

Min snälla mamma har iallafall spenderat några hundralappar på mig de senaste dagarna, vi köpte gamla fönster till oss båda som ska upp på väggen vid nåt tillfälle när jag klurat ut hur jag ska ha dem. Jag har fått nya köksblommor + krukor, varav den ena likadan som den som katten rev ner och slog sönder för några veckor sen, och så fyndade vi en jättemaffig orkidé i rea-korgen på handelsträdgården för endast 49 kr. Den hade lite ledsna blad för den hade stått lite i drag, men den är i full blomning med både nya knoppar och skott på väg så jag vill tro att den tar sig.

Sen har vi varit på Ikea och där hittade vi lite allt möjligt, bl.a en ascool tapet som jag kände att jag bara måste ha till köket nu, så denna månaden överväger jag att skita i att köpa hem allt sorts snask som det brukar bli och istället lägga pengarna på tapet och klister så vi äntligen kan fixa till köket som jag just nu avskyr.




Tantblommor i köket. De blir asfina sen, just nu ser de lite glesa och tråkiga ut!

25 mars - gud förbjude det KÖNSNEUTRALA

2014-03-25 @ 22:41:04
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)



Jag kan verkligen inte låta bli att flippa över detta, för det är verkligen det tramsigaste jag sett.

Tandkräm. För män.
Låt detta sjunka in och så tar vi ett moment of silence innan vi fortsätter...

....
..

.....


Så. Jag vet inte vart jag ska börja ens, det är så tydligt att feminismen tar allt större plats och att de patriarkala strukturerna hotas av den - ack, så fruktade och omdebatterade - KÖNSNEUTRALISERINGEN! Det är skrämmande många som sätter kaffet i halsen, ilsknar till eller flyr i vild panik så fort de hör någon yttra sig om feminism, hen och genus "UTRYM BYGGNADEN, DE TAR IFRÅN OSS VÅRA KÖN!" och det enda de ser framför sig är arga kvinnor med orakade armhålor som de helst av allt hade velat låsa in i en mörk grotta någonstans för fy vale om nån ska komma och säga att männen är privilegrade i samhället.

Jag kan inte komma på en enda anledning till varför Pepsodent White Now MEN skulle lämpa sig bättre för just MÄN. Har de motorolja i kaffet som gör deras tänder svårare att få rena som endast denna tandkräm råder bot på? Innebär smaken "Super Pure" att den smakar fräscht av rakvatten, måste man lukta armhåla ur käften nu också? Ska förpackningen med sina stereotypiska murriga färger ge mannen det självförtroendet han behöver innan han traskar iväg till jobbet, ge känslan av att han verkligen är THE MAN för att han har en alldeles EGEN tandkräm för att den - just det - är till för MÄN?

Varför är folk så rädda för att hålla saker neutralt? Måste allt handla om könstillhörigheter och manligt ELLER kvinnligt? Allt som avviker från dagens könsnormer är tydligen homosexuellt eller sjukt, allt ska bara anspela på genus och man måste vara antingen eller! Inte ens tandkräm får längre bara vara "tandkräm", vad händer härnäst? Manligt toalettpapper - "nu extra starkt slip-papper för riktigt hårdnackade karlar!" eller att frisören drar fram en eldriven häcksax när hen ska klippa håret på en man "pga håret är så HÅÅÅRT och LÅÅNGT och MAAANLIGT!!!"

Orkar verkligen inte. Den som säger att feminismen inte behövs i Sverige, att vi inte lever på 1800-talet längre där mannen var ute och slet och kvinnan lagade mat och städade och hade noll rösträtt, ni har så jävla fel. Det är på grund av såna här löjliga saker som manlig tandkräm som gör det så tydligt att det ÄR ojämställt i Sverige idag. Det handlar inte bara om olika lön, att de flesta chefsjobben tillhör män, att vi uppfostrar pojkar till att låta dem hållas när de trakasserar flickor redan i förskolan pga "det är deras sätt att visa att de tycker om er" och att våra döttrar lär sig att det är DE som måste akta sig med smink, kläder och tider som de rör sig ute på dygnet med tanke på våldtäktsrisken. Det handlar även om tandkrämen du ser i hyllan. Det finns överallt. Och har man väl börjat inse det, så ser man det så tydligt till slut att man inte kan bli annat än arg - och där har ni anledningen till att "feminister är så arga".

Feminist 4-ever tacohej.

24 mars - stolt som tuppen

2014-03-24 @ 11:31:51
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)



Jag är så stolt över vår fina tjej! Hon har ett enormt intresse för att lära sig, det märks verkligen på krypandet nu hur hon kämpar varje dag för att kunna bli bättre och bättre. Hon utforskar hela tiden hur hon kan röra sig, ibland går det avigt och bara så sent som imorse så rullade hon lite för snabbt åt sidan och hann inte ta emot sig med händerna så den lille pannan fick sig en liten duns. Men hon är så lätt att trösta - det går över lika snabbt som det hänt, och sen vill hon ner igen och fortsätta.

Hennes humör är ju också helt outstanding. Jag ska inte påstå att jag träffat särskilt många bebisar så jag antar att jag inte har så mycket att jämföra med, men jag tycker verkligen att hon är en solstråle. Det är inte mycket som gör henne missnöjd, och börjar hon böka så är hon antingen hungrig eller trött. That's it. Får hon käk så går det över och så somnar hon antingen direkt efter eller så leker hon vidare. Är hon trött så slänger man upp henne på axeln och buffar/går runt och gungar, så däckar hon inom en kvart.

När vi är iväg är hon också otroligt lätt. Eftersom vi inte har bil så blir det ju oftast kommunalt, vilket går toppen. Hon sitter tyst i vagnen och kikar runt, jag pratar lite med henne men oftast är hon i sin egen värld och är lite allvarsam, enda gången hon inte känner för att ge något gensvar när man kommunicerar för hon är så koncentrerad på allt runt omkring. Kommer det en främling och ögonflirtar med henne så blir hon skitglad och charmar brallorna av vem som helst. Som i helgen så vinkade den kvinnliga tågvärden åt Joline och pratade med henne, hon bara sken upp det största hon kunde och drog upp händerna i ansiktet och skrattade högt! Så himla roligt att se.

Joline har sån himla tur också som har både mig och C hemma på heltid. Det känns som att hon får ett lika starkt band till oss båda, och jag tror det stärker oss som familj också. Dessutom är det ju enklare i och med att vi kan hjälpas åt och turas om med allt.

Just nu är hon inne i en mammig/pappig-period, då hon sover oroligt, vaknar många gånger på kvällen med mardrömmar innan hon somnar för natten, och hon har svårt att komma till ro och sova när hon börjar bli trött. Men jag tror det är tänderna som spökar, det kunde ju hålla på ett bra tag innan de väl poppar fram läste jag ju så det är den enda orsaken jag kan komma på. Så det blir mest små mikrovilor mitt på dagen när hon annars brukar sova nån timme, hon sover bättre om man har henne i famnen eller på magen men det är ju inte alltid man har tid för det heller riktigt... Men det är ju ändå bättre att hon får sova på oss om det får henne att känna sig tryggare, hon blir ju piggare och därmed gladare när hon är utvilad också så alla vinner ju på det.

Vissa kanske anser att man skämmer bort henne och "lär" henne att bara kunna sova på oss, men man får inte glömma bort att hon faktiskt fortfarande är en bebis. Om hon behöver närheten just nu så är det viktigare. Hon är så gosig ändå så jag har henne mer än gärna på magen och glor på serier en timme mitt på dagen om det behövs, haha!

23 mars - "I made this"

2014-03-23 @ 08:18:50
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)









Låt oss ta ett litet moment och ba FÖRUNDRAS över den här fantastiska lilla människan som härstammar ifrån mig och sambon. Det är ju inte klokt. Världens finaste barn.

Idag är det söndag, jag hade hoppats på att ovan nämna skulle bli trött och somna om efter morgonflaskan vid kl 08. Men istället har hon den närmsta halvtimmen roat sig med att klättta på mig i sängen och dra mig i håret och kinderna, förtjust skrattandes när jag säger nej och AAAAJJ. Så jag antar att vi får gå upp nu. Dis mama need some kaffe. Sen ska vi städa!

20 mars - golvmoppen

2014-03-21 @ 00:02:09
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Plötsligt så bara hände det. Ungen har de senaste två veckorna börjat göra allt fler försök till att krypa - eller ja, hon står på alla fyra och gungar fram och tillbaka innan hon frustrerat börjar göra ilskna oljud. Det har blivit rätt tydligt att hjärnan utvecklas liiite snabbare än kroppens förmåga till att lyda, vilket ju vem som helst kan förstå är irriterande till slut. Men nu, efter intensivt övande, börjar det arta sig. Jag kan härmed stolt meddela att barnet börjat kräla sig framåt för att nå det hon vill (vilket tyvärr är på både gott och ont).

Och genast kommer ju de här hönsfasonerna in i bilden, tack och lov är det ännu inte på den nivån att hon kryper över hela golvet i ett rum men det känns endast som en tidsfråga innan jag kommer få börja barnsäkra vårt hem. Detta betyder alltså att jag kommer behöva dammsuga varje dag, skaffa en kattlåda med lock (alternativt bygga in den i ett skåp?), gömma toaborsten och sätta hänglås på kökslådorna samt ställa bort allt ömtåligt i väntan på säkrare tider. Jesus Amalia.

Så sent som idag bara fick jag avbryta mitt duschande tre gånger och stiga ut för att omplacera ungen då hon ålat sig fram till golvbrunnen och var där och petade med sina små fingrar (TÄNK OM DE FASTNAR?!?!?!), och sista gången var det smärtsamt nära att hon smakade på toalettstolen - det var då jag kände att det är nu mitt nya liv börjar som Stressad Hönsmamma med högt blodtryck och gråa hår.

Sen stod jag och diskade när det plötsligt blev väldigt tyst. Det tar på krafterna att lära sig att hantera sin kropp. Shit vilket arbete egentligen.










18 mars - orkidékvinnan

2014-03-18 @ 22:21:26
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Har aldrig i hela mitt liv haft en riktig hobby. När jag var yngre testade jag på alltifrån ridning till dans, men grejen med mig är att jag tröttnar så förbannat fort. Jag kan gå in i nåt TOTALT och verkligen fördjupa mig i det, men ganska snabbt så svalnar det. Det är lite tråkigt, jag önskar att jag hade haft lite mer tålamod.

Nu har jag iallafall insett att jag vill bli nästa Bo Rappne, mina växter har börjat intressera mig enormt mycket när jag faktiskt insett att jag hade fel sorts växter till förra lägenheten där alla blommor dog så fort de ställdes i fönstret. Numera så överlever de, jag minns att vattna dem och jag vet hur de ska skötas - och den som fascinerar mig mest är brudorkidén som vi fick i inflyttningspresent av mannens familj förra året.

Och nu kommer delen där ni kommer inse att jag har varit mammaledig för länge.... Det är en sån spännande blomma ändå. Den växer så långsamt att jag varje dag går flera gånger och kikar på den för att se hur det går med knopparna. Inspekterar rötterna och barken, ser den bra och fräsch ut? Klämmer på bladen för att se så de inte är mjuka (bästa sättet att se ifall en orkidé mår bra eller inte, hårda blad tyder på frisk blomma!), och så spanar jag in stjälkarna och söker efter nya skott och blad. Just nu har den varit vilande i flera månader och har precis nu slagit ut tre stora ljusgula blommor med lite rosa inuti, och tillfredsställelsen i detta är liksom blom-porr i den allra högsta grad, haha! SÅ kul att se den utvecklas.

Mitt stora projekt just nu är att få tag i en likadan som jag fick av C för två år sen som jag tyvärr råkade döda nästan direkt pga felvattning och översolad. Den får blommor med mörklila fläckar på vit botten, SKITHÄFTIG och jag måste ha en sån igen. Så hittar nån en sån så vill jag fan ha den heha.




13 mars - vardagslyx

2014-03-13 @ 09:46:29
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (1)
Nu när man har barn så lär man sig att uppskatta de små sakerna i livet. Förutom de uppenbara sakerna som att man inte själv får välja när man ska stiga upp på morgonen eller vilken tid man får få och lägga sig, om man får äta klart sin middag när den fortfarande är varm, eller kunna gå och duscha när man känner för det, så finns det miljoner småsaker man aldrig tänkte på innan som man numera uppskattar så sjukt.

Så idag är det en "jag-dag". Dvs idag ska allt handla om MIG. Det är verkligen viktigt för mig att få vara ensam, och komma hemifrån ibland för att kunna funka (vilket jag insett det senaste halvåret). Så i eftermiddag ska jag träffa Sofie i Kalmar, men innan dess ska jag hälsa på farmor och få lite middag tänkte jag. Nu blir det ensamfrukost!




11 mars - fullt ös

2014-03-11 @ 10:43:11
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
I söndags kom lillebror hit för att stanna några dagar. Kan ju konstatera att han bidrog med förnyad energi hos oss alla tror jag, trots att han hade datorn med sig för att lana med mannen på kvällarna haha!

Igår var det SJUKT väder, alltså verkligen varmt! Vill ju inte hoppas för mycket men det vore ju toppen om det var permanent vår nu och ingen spontan-snö i april. Man vet ju aldrig med Sverige! Vi var ute och gick iallafall, först bara en längre promenad men sen hade Christophers kompis tipsat om en lägenhet i Madesjö som vi blev lite nyfikna på så vi gick dit och kikade. Verkligen en drömlägenhet för min del - en trea i markplan med egen uppfart och en liten gräsplätt/trädgård på baksidan, även lägre hyra än vi har idag. Och det är ju perfekt egentligen för jag längtar ju efter hus, men det gör inte mannen och då blir det ju för mycket jobb. Så därför vore det ju toppen med lägenhet med hyra, man slipper oroa sig för att betala underhåll på huset och det är en lagom liten trädgård för mig att leva ut i haha!

MEN, som Tony Irving skulle sagt, det ligger lite för långt från centrum för oss just nu. Visst, det är inte JÄTTELÅNGT, tar några minuter längre att gå än vad vi har nu, men det hade ju varit smidigast med bil och det har vi ju ingen för tillfället. Vi får väl vänta och se, folk flyttar ju till och från hela tiden!

Nu ska jag lägga ifrån mig den lilla plutten som somnat på min axel, och sen gå och käka frulle. Laters!




10 mars - kärlek

2014-03-10 @ 05:20:32
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Att se sig själv i sitt barn är pretty damn amazing. Joline är mest lik Christopher tycker jag och jag tror hon kommer fortsätta ha mest drag från honom, men det känns ganska glasklart redan nu att hon har mina ögon. Vilket gör mig till en stolt mammahest eftersom mina ögon är det jag är mest nöjd över med mig själv, och som jag även fått mest komplimanger för från andra. Fina tjejen!

Det är så mycket man undrar nu. Hur kommer hon vara som person? Redan nu är hon otroligt glad, social och charmig, kommer det hålla i sig? Kommer hon vara som mig - ha rätt hög volym, skratta och prata högt, vara sprallig och lite knasig? Eller kommer hon bli lugn, fokuserad och hålla sig lite i bakgrunden? Hur kommer hennes röst låta? Vem kommer hon bli? SÅ MÅNGA FRÅGOR AAAH.




9 mars - oförskämt bra väder

2014-03-09 @ 11:21:33
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (2)
Sol. SOL! Makes me a happy säl. Bud på att åka in till Kalmar en dag nu i veckan utan barn och njuta av lite ensamhet, typ strosa runt på HM och sen ut på gatorna och andas lite stadsluft. Hade gärna åkt till Växjö igen och hälsat på Frida lite också, men det vill inte plånboken - tur dock att jag slipper vänta, för idag kommer hon faktiskt hit. SÅ JÄVLA SAKNAD, tre månader är alldeles för lång tid! Det står hårfärg på schemat idag, för hennes del alltså så jag ska assistera. Får försöka komma iväg till Växjö snart ändå, det känns ju trots allt som min andra stad trots att jag bara varit där ett fåtal gånger.

Nej nu ska jag skutta in i le dusch och försöka mig på att se lite respektabel ut i denna dag. Bör man inviga vårskorna eller fryser jag tårna av mig då? Nee? Eller? Va?




4 mars - tänder?

2014-03-04 @ 09:42:05
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Herregud. Hittills har vi väl varit bortskämda med att dottern är världens snällaste unge som i princip aldrig skriker och är extremt lätt-tröstad, så hela den här karusellen om att hon börjar få TÄNDER nu får en ju nästan att slita av sig lite hår på skallen. Eller ja, det måste vara tänderna för jag kan verkligen inte komma på nån annan anledning till varför hon är så gnällig med NOLL tålamod. När hon är trött är det värst för då blir hon ju extra kinkig över allt.

Läste lite om tandsprickning; "...ca en månad innan den första tanden kan barnet vara orolig och ha ont..." EN MÅNAD?! Jesus låt det gå fort! Vi har iallafall införskaffat en bitring med vätska i som vi har i kylen som svalkar när hon tuggar på den, och snälla Madde köpte också bitringar i 6-månaderspresent förra veckan till henne så det är väl bara att bita ihop (hehe..) och lida igenom detta! Det är ju trots allt jobbigast för henne, sen mycket nytt att smaka på, magen vänjer sig vid andra konsistenser, hon är mitt i en utvecklingsperiod... Det är mycket nu för lilla tjejen!










4 mars - fettisdag

2014-03-04 @ 09:31:38
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Hör ju på namnet att det är okej att frossa idag.

VILKET JAG DÄRFÖR SKA GÖRA.






Finns ju faktiskt inget som säger att det MÅSTE vara semlor man gottar sig i idag.

2 mars - vardagsrum

2014-03-02 @ 22:00:03
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)









Får jag lov att leka lite *iNsPiRaTiOn-BlOgGeR* och visa upp mitt vardagsrum som jag är rätt nöjd med nu? På dessa bilderna har jag dock inte tagit med "De Två Tomma Väggarna" som är bakom soffan och den bredvid, pga de är bara helt vita och fula och vi har inte riktigt klurat ut vad vi ska göra med dem. Eller alltså, ena ska det upp en fondtapet/färg på i nåt grå/svart/vitt-mönster av nåt slag om jag får välja och ovanför soffan är väl planen att slänga upp antingen en stor tavla eller flera små, ELLER hyllor med småplock i men så långt har vi ej kommit. Rom byggdes ju inte på en dag!


1 mars - barnet sitter!

2014-03-01 @ 08:53:52
1. I'm drunk, I suppose
Kommentarer (0)
Ja herregud, det händer nya grejer varje dag med den lilla människan. Världens duktigaste tjej SATT själv utan stöd för första gången tidigare i veckan, 5 dagar innan 6-månadersdagen! Nu behöver vi bara öva på balansen så att hon kan sitta en längre stund utan leksak som distraherar haha. Hon känns så tidig med det mesta, hon är väldigt stadig i kroppen och står helst av allt i knät på en, det har hon gjort sen hon bara var någon månad. Så får hon bara koll på balansen så är det nog bara en tidsfråga innan hon börjar resa sig och gå mot möblerna här hemma. Men det lär nog dröja några månader till, nu är det krypandet det övas på - hon är ju som sagt väldigt stark i kroppen så styrkan för att ta sig fram finns men hon har inte riktigt fattat hur man ska göra än. Men det kommer när det kommer!

Otroligt ohändelserika dagar numera förutom allt som händer med Joline, då. Det är promenader, myskvällar, åker in till Kalmar ibland några timmar oxh träffar folk. Väldigt avkopplande och okomplicerat. Nu är det dags för en liten flaska till donnan, sen får vi se vart denna dagen tar oss!







RSS 2.0