18 mars - orkidékvinnan

2014-03-18 @ 22:21:26
1. I'm drunk, I suppose
Har aldrig i hela mitt liv haft en riktig hobby. När jag var yngre testade jag på alltifrån ridning till dans, men grejen med mig är att jag tröttnar så förbannat fort. Jag kan gå in i nåt TOTALT och verkligen fördjupa mig i det, men ganska snabbt så svalnar det. Det är lite tråkigt, jag önskar att jag hade haft lite mer tålamod.

Nu har jag iallafall insett att jag vill bli nästa Bo Rappne, mina växter har börjat intressera mig enormt mycket när jag faktiskt insett att jag hade fel sorts växter till förra lägenheten där alla blommor dog så fort de ställdes i fönstret. Numera så överlever de, jag minns att vattna dem och jag vet hur de ska skötas - och den som fascinerar mig mest är brudorkidén som vi fick i inflyttningspresent av mannens familj förra året.

Och nu kommer delen där ni kommer inse att jag har varit mammaledig för länge.... Det är en sån spännande blomma ändå. Den växer så långsamt att jag varje dag går flera gånger och kikar på den för att se hur det går med knopparna. Inspekterar rötterna och barken, ser den bra och fräsch ut? Klämmer på bladen för att se så de inte är mjuka (bästa sättet att se ifall en orkidé mår bra eller inte, hårda blad tyder på frisk blomma!), och så spanar jag in stjälkarna och söker efter nya skott och blad. Just nu har den varit vilande i flera månader och har precis nu slagit ut tre stora ljusgula blommor med lite rosa inuti, och tillfredsställelsen i detta är liksom blom-porr i den allra högsta grad, haha! SÅ kul att se den utvecklas.

Mitt stora projekt just nu är att få tag i en likadan som jag fick av C för två år sen som jag tyvärr råkade döda nästan direkt pga felvattning och översolad. Den får blommor med mörklila fläckar på vit botten, SKITHÄFTIG och jag måste ha en sån igen. Så hittar nån en sån så vill jag fan ha den heha.




Kommentarer
Postat av: ellia

"...och tillfredsställelsen i detta är liksom blom-porr i den allra högsta grad, haha!"

AHAHAHAHHA asså jag döööööör.
XD

Svar: HAHAHA amen det är faktiskt det! XD Man går varje dag och bygger upp den här förväntan över att snart, SNAAAART slår blomman ut - och så en morgon så kommer man upp och ser att det äntligen har skett och man ba MWWIIIHIHUIII *pet pet* och stirrar sig sen blind på den tills blomjäveln vissnar ner och allt börjar om igen xD
Amanda

2014-03-20 @ 04:39:19
URL: http://www.itsmellslikeemo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0