25 mars - gud förbjude det KÖNSNEUTRALA

2014-03-25 @ 22:41:04
1. I'm drunk, I suppose



Jag kan verkligen inte låta bli att flippa över detta, för det är verkligen det tramsigaste jag sett.

Tandkräm. För män.
Låt detta sjunka in och så tar vi ett moment of silence innan vi fortsätter...

....
..

.....


Så. Jag vet inte vart jag ska börja ens, det är så tydligt att feminismen tar allt större plats och att de patriarkala strukturerna hotas av den - ack, så fruktade och omdebatterade - KÖNSNEUTRALISERINGEN! Det är skrämmande många som sätter kaffet i halsen, ilsknar till eller flyr i vild panik så fort de hör någon yttra sig om feminism, hen och genus "UTRYM BYGGNADEN, DE TAR IFRÅN OSS VÅRA KÖN!" och det enda de ser framför sig är arga kvinnor med orakade armhålor som de helst av allt hade velat låsa in i en mörk grotta någonstans för fy vale om nån ska komma och säga att männen är privilegrade i samhället.

Jag kan inte komma på en enda anledning till varför Pepsodent White Now MEN skulle lämpa sig bättre för just MÄN. Har de motorolja i kaffet som gör deras tänder svårare att få rena som endast denna tandkräm råder bot på? Innebär smaken "Super Pure" att den smakar fräscht av rakvatten, måste man lukta armhåla ur käften nu också? Ska förpackningen med sina stereotypiska murriga färger ge mannen det självförtroendet han behöver innan han traskar iväg till jobbet, ge känslan av att han verkligen är THE MAN för att han har en alldeles EGEN tandkräm för att den - just det - är till för MÄN?

Varför är folk så rädda för att hålla saker neutralt? Måste allt handla om könstillhörigheter och manligt ELLER kvinnligt? Allt som avviker från dagens könsnormer är tydligen homosexuellt eller sjukt, allt ska bara anspela på genus och man måste vara antingen eller! Inte ens tandkräm får längre bara vara "tandkräm", vad händer härnäst? Manligt toalettpapper - "nu extra starkt slip-papper för riktigt hårdnackade karlar!" eller att frisören drar fram en eldriven häcksax när hen ska klippa håret på en man "pga håret är så HÅÅÅRT och LÅÅNGT och MAAANLIGT!!!"

Orkar verkligen inte. Den som säger att feminismen inte behövs i Sverige, att vi inte lever på 1800-talet längre där mannen var ute och slet och kvinnan lagade mat och städade och hade noll rösträtt, ni har så jävla fel. Det är på grund av såna här löjliga saker som manlig tandkräm som gör det så tydligt att det ÄR ojämställt i Sverige idag. Det handlar inte bara om olika lön, att de flesta chefsjobben tillhör män, att vi uppfostrar pojkar till att låta dem hållas när de trakasserar flickor redan i förskolan pga "det är deras sätt att visa att de tycker om er" och att våra döttrar lär sig att det är DE som måste akta sig med smink, kläder och tider som de rör sig ute på dygnet med tanke på våldtäktsrisken. Det handlar även om tandkrämen du ser i hyllan. Det finns överallt. Och har man väl börjat inse det, så ser man det så tydligt till slut att man inte kan bli annat än arg - och där har ni anledningen till att "feminister är så arga".

Feminist 4-ever tacohej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0