4 augusti - "horig", eller bara självsäker & trivs i sin kropp?

2010-08-04 @ 01:18:38
1. I'm drunk, I suppose


Stod och provade kläder tidigare ikväll inför framtida utekvällar, det är ju stadsfest nu torsdag fram tills under helgen nån gång tror jag och det slog mig att jag faktiskt aldrig har använt mina stayups trots att jag köpte dem till nyår. Började fundera på om man kanske såg horig ut när huden ovanför strumporna syns, men samtidigt är det bara 1-2 cm hud och två snören det handlar om så vad är grejen egentligen? Och sådär startade kvällens fundering om hurvida man ser horig ut och killars skeva syn på vissa saker.

Det finns ingenting här i världen som stör mig så mycket som när nån säger att man ser "horig" ut eller lite "för vågad", värst är nog när nån utbrister lite halvmatt "ojdå..!" när man kommer strosande, då det inte är särskilt mycket att oja sig över. Vi kan ta tuttar som ett exempel.

Jag har tydligen fått den okända tutt-genen i min familj som ingen vet vart den härstammar ifrån. Jag är glad över mina boobies, det är nog dem som jag ändå är mest stolt över på min kropp. Klart som fan då jag vill att dem ska synas?! Kanske inte överdrivet mycket, men en schysst urringning tycker jag om och så länge jag trivs i det ser jag inget problem i det hela. Om killar glor får dem väl göra det, jag skiter i vilket. Så länge det stannar där alltså. Sen finns det ju såna som mamma antingen tappat i golvet x antal gånger för mycket, eller helt enkelt inte lärde dem respekt för andra människor under uppfostran, då de tror på fullaste allvar att det är okej att ta sig ett nyp eller göra en nästintill djupdykning ner i klyftan på en. Vad fan är det om?! Sen får man kanske höra efter en sån här upplevelse att "man borde kanske klätt på sig mer när man går ut", eller fråga "måste man visa så mycket då?", men förlåt så djuuupt jävla mycket att jag råkar ha tilldelats tuttar i denna sizen, ska nog ta på mig en polotröja varje gång jag går ut för att få ha min egen kropp ifred... Liksom.. Hallå..? Nej. DET ÄR INTE OKEJ.

Det är som med kläder också. Urringat är horigt, korta kjolar och klänningar är horigt, för höga skor är horigt, för mycket smink är horigt, JAG BER ÄNNU EN GÅNG OM URSÄKT FÖR ATT JAG RÅKAR GILLA MODET SOM ÄR JUST NU + MYCKET MASCARA OCH HÖGA SKOR MED ATTIRALJER PÅ. Lägg av att våldta de orden "horigt", "billigt" och "slampigt", när man uppenbarligen inte ser ut som en hora och inte tjänar några pengar på sexuella tjänster så att använda korrekt svenska kanske skulle vara en del av lösningen på problemet som finns idag där unga tjejer redan från mellanstadiet och uppåt blir uppväxta jämte fula ord som de bara ska behöva vänja sig vid att höra.  Men det mest irriterande i det hela är nog ändå att man ändå likt förbannat blir antastad av diverse jubelidioter som nämndes ovan, alltså jag förstår inte grejen? "Hon ser billig ut men whatever, jag kan ta på henne ändå, hora är ju bara ett ord för egentligen tycker jag hon är snygg." NEJ. Igen.

Åh det här ämnet gör mig så förbannad, både för att man titt som tätt får höra vad kompisar varit med om den senaste helgen och för att det skapar otrygghet hos alla andra unga tjejer när de är ute på krogen eller ska hem sent ensamma. Det finns så jävla mycket idiotkillar som rör sig ute, och respekten för kvinnors kroppar finns liksom inte. Har den ens funnits överhuvudtaget? Det är ett sånt övertjatat ämne men ändå sker det liksom ingen ändring, vem ska lära människorna?

Jag trivs oftast i min kropp, åtminstone när jag är tillfixad och ska ut. Jag går aldrig ut i nåt jag inte trivs med. Jag gillar mina bröst så jag visar upp dem - deal with it och inse att dem är till för mig samt för övriga som jag har gett tillåtelse, dvs min pojkvän. Andra har inte där att göra. Jag gillar höga skor, jag köper ett par som jag tycker är snygga och går ut i dem. Varför kan inte alla vara såna, ta på er det ni vill och skit sen i andra? Åh så tröttsamt. (sen finns det ju gränser mellan snyggt och osmakligt men det orkar jag inte debattera om för då får jag skriva en hel sida...) Tjejer; vänj er aldrig vid att bli kallad olika tillmälen, acceptera det aldrig trots att det bara är på skoj. Man måste börja nånstans, och kanske kan man göra skillnad. Får man mothugg tillräckligt ofta som kille när man fäller en sån kommentar tycker man ju att de borde lägga ner nån gång, och tänk om man då kanske besparar en annan tjejs sårade känslor som han kanske stöter på nästa gång, fast att hon hade lite sämre självförtroende? Tänk på det.

Det var kvällens aggressioner, dom har legat och pyrt hela dagen och nu kom de ut i form av detta ämne.... Nu ska jag nog sova, gnatte!

Kommentarer
Postat av: Sarah

Jag måste få säga att du fick mig att läsa hela texten och jag beundrar din ärlighet!

Allt du säger är sant.

Man är trött på dagens samhälle som över använder vissa ord helt klart.

Vissa tror jag inte ens vet vad orden betyder.

2010-08-04 @ 01:30:42
URL: http://diiamondland.blogspot.com
Postat av: Anonym

jag håller helt och hållet med dej! du har fullständigt rätt i det du säger. fast du har inte speciellt stora tuttar. men va stolt över dom !

2010-08-04 @ 17:15:22
Postat av: paulina

du har helt rätt i det du säger! och den där outfiten var snygg, jag gillar den! :D

2010-08-05 @ 16:01:04
URL: http://zoccolo.blogg.se/
Postat av: Hannes

Bra inlägg. Vi killar skjuter oss själva i foten när vi kallar tjejer för slampiga för att de klär sig på ett visst sätt. Vi borde ju för fan hålla käften och uppskatta det faktum att tjejer kan tänka sig att visa upp sig, trots att det är glasklart att vi ofta är för omogna och överkåta för att kunna hantera bara ens en djup urrigning.



Sen grundar sig hela tänkandet på ett urgammalt hyckleri: killar uppmuntras till att ligga runt - tjejer som gör det är "horor". Vi upplysta, jämställda västerlänningar har mycket kvar att jobba på innan vi kan kalla oss för just det.

2011-05-06 @ 07:48:27
Postat av: Elin

Bra skrivit!! känner igen mig mycket, är oxå jätte stolt över mina bröst o använder ofta urrigning.. Blev igår väldigt besviken på en kille som kalla mig just ett sånt ord som man inte tål att höra!!

2011-11-12 @ 19:52:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0