15 december - astma?

2012-12-15 @ 22:39:59
1. I'm drunk, I suppose
Nu får gärna ni med katt komma med tips och råd!
 
Figge (vår yngsta katt på ca 20 v), fick ett hostanfall för några veckor sen. Det var närmre två månader ialla fall. Kom från ingenstans också, han låg nämligen och sov. Det höll i sig i ca 20 sek, han böjde ner/fram huvudet och nacken och hostade precis som att han skulle få upp en hårboll. Men det kom ju aldrig någon hårboll! Blev ju naturligtvis orolig eftersom katterna är mina bebisar, och eftersom min ekonomi just nu inte tillåter akuta veterinärbesök så googlade jag lite.
 
Hamnade på Youtube och kollade upp astmasymptom hos katt, och det är snarlika hostningar hos Figge som jag såg på andra katter. Men bestämde mig ialla fall för att avvakta och se om det hände fler gånger. Och eftersom det inte har hänt nåt sen dess så glömde jag bort det.
 
Fram tills ikväll, då samma sak hände igen! Och denna gången låg han också och sov, men det varade inte så länge som förra gången, bara runt 10 sek. Och nu börjar jag ju verkligen ifrågasätta vad detta kan vara. Han är ju en ungdom också, knappt det ens. Han har ju haft magproblem tidigare men det fick jag bukt på, och nu fungerar det som det ska igen, då jag kom fram till att han inte tålde torrfoder.
 
Läste att på vintern i inomhusmiljö så kan den torra luften öka besvären hos katter med astma, är det nåt man kan göra nåt åt? Det första jag ska göra när jag fått min första lön från jobbet är ialla fall att försäkra båda katterna så man slipper få panik över pengar så fort katterna visar tendenser på att behöva träffa en veterinär. Har någon erfarenhet av kattastma/kronisk bronkit hos katt,  eller allmänna tips och råd så välkomnas detta! Får i vilket fall avvakta med att ringa en veterinär då jag inte börjar på jobbet förrän i januari, och han har ju bara haft två anfall sen slutet av oktober så förhoppningsvis blir han inte akut sämre innan jag fått min första lön. Men när den trillat in så bär det av till herr Kattdoktor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0