2 juni - barnvagnsdjungeln

2013-06-02 @ 20:50:48
2. Gravid
Trodde ju aldrig att det skulle bli såhär svårt att bestämma sig för en barnvagn. Inte bara för att de är så jääävla dyra, utan för att alla har massa olika funktioner som gör att det tar evigheter innan man ens kommit fram till vad man har för behov.
 
Mina krav är egentligen att jag vill ha fyra hjul för då känns den stadigare än de där som bara har tre - framhjulen ska däremot vara svängbara, jag är ju relativt kort och inte så stark så därför vill jag att det ska vara så enkelt som möjligt för mig att kunna ta mig runt med vagnen både i stan och på promenader och att jag ska slippa häva mig så mycket när jag ska svänga. Med tanke på min och mannens olika längd så är det därför också viktigt att handtaget går att justera i längd så den är skön att köra för båda. Sen är det ju viktigt att det finns gott om plats för barnet i både sitt-och liggdel så att hen inte växer ur den direkt!
 
Har väl egentligen hittat fyra olika vagnar nu som stämmer in på ovan - tre från Brio som är ett svenskt märke och den sista från Trille som är danskt. Det som egentligen skiljer dem åt är ju pris då naturligtvis, men även måtten. Det är ju så svårt att avgöra på internet också, suttit i flera dagar nu och letat runt och samlat info och vill helst av allt bara åka till Babyproffsen i Kalmar nu och provköra några av vagnarna (och kanske några till) för att man ska få en känsla av vilken som passar oss bäst. Vill inte köpa nåt på ren chansning!
 
Sen finns ju självklart blocket också då det känns lite väl saftigt att lägga ut 6000 spänn på en ny vagn, men att försöka hitta en modell som passar just oss där kan ju bli relativt svårt. Å andra sidan så har vi fått så mycket saker till detta barnet att om det är nåt man ska lägga pengar på i så fall så är det väl just vagnen som ju ska hålla länge. Så känner jag ialla fall! Men det är ju fortfarande mycket pengar. Dock inget man ska hasta fram heller, och vi har ju ett litet tag till på oss att bestämma oss för vad vi vill ha för sorts vagn, och tills dess har vi troligen hunnit spara fram pengar till eventuellt en halv vagn, och då kanske det inte känns lika dyrt längre. Vi får se helt enkelt!
 

Vad har bebbs att säga om saken?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0