22 november - svar på fråga om vår barnvagn

2013-11-22 @ 23:48:13
1. I'm drunk, I suppose
Fick en läsarfråga angående vår barnvagn! Och eftersom jag funderade på att göra ett inlägg med en liten recension om just detta bara för någon dag sen, så passade det ju ypperligt att svara på nu!
 
 
Josefine:
"Hej! Nu när du har haft vagnen ett tag, vad tycker du om den? Har du provat den i skog/terrängmiljö? Hur är "gunget"? Väljer mellan att köpa en super nitro eller en variant med fasta hjul."
 
 
Detta med vagn är ju rätt svårt egentligen, då alla har olika behov och alla vagnar är olika utformade beroende på detta. Vi har ju Emmaljungas Super Nitro som är en cityvagn, vilket märks väldigt tydligt när man kör den då den inte har så mycket "gung", den passar bättre i stan. Vi har inte använt den ute i skog och mark ännu, dels för att det inte finns så mycket skog som passar att gå i med en vagn, men även för att vi rör oss mer i stan och kör mest på asfalt.
De svängbara framhjulen är anledningen till att man upplever vår vagn som mer "stum", kör man upp den på bakhjulen när man kör över nåt mindre gupp i stan så märks det knappt på Joline när hon ligger i vagnen jämfört med om man bara kör rakt över då hon kan skumpa till rejält om man kör lite oförsiktigt.
 
Däremot är Super Nitron en DRÖM att köra på plant underlag, som t.ex asfalt, i butiker och dylikt - den är så lätt att manövrera och att svänga runt trånga hyllor med. Dessutom är den ju bara lite mer än en halvmeter bred, vilket också bidrar till att den är enkel att ta sig runt med. Att åka buss och tåg är superenkelt för den tar i princip ingen plats, fäller man in handtaget så kan man parkera den i en liten vrå utan att den knappt märks. Nu har ju inte vi någon bil än, och de få gånger vi åkt bil så har det varit i minimodeller med minibagage, så på den punkten kan jag inte ge någon direkt åsikt. Knöligt i mindre bil - säkert enklare i en större bil!
 
Så kort sammanfattat, så skulle jag nog välja en vagn med fyra fasta hjul om man planerar att vara mycket ute i skogen och gå. Super Nitron passar  jättebra i stan och på jämnt underlag och på platser där det är trångt, mycket folk eller av någon annan anledning lite plats - inte fullt lika bra på ojämnt underlag då det genast börjar skumpa lite mer och det är inte alls samma gung då som det är i en vagn med fyra fasta hjul. Detta är inget som stör oss då vi ytterst sällan rör oss i skogen eller ute i terrängen, men det märks om man kör på t.ex kullersten. Planerar man att vara ute mycket i skogen och dylikt så skulle jag rekommendera en vagn med fyra fasta hjul istället för Super Nitron.
 
Nu har ju vi bara testat liggkorgen hittills och Joline väger ca 5 kg nu (3 mån gammal), det är möjligt att den känns annorlunda när hon väger mer och vi byter till sittdelen som ju är den delen som är själva vagnen egentligen. Liggkorgen är ju ett tillägg man kan köpa till om man vill använda den till nyfödda, och den ska passa alla Emmaljungas vagnar. Jag har upplevt att hon inte skumpar runt lika mycket nu som hon gjorde precis i början när hon var en liten trekilos-sparv, så det kan ju ha att göra med barnets vikt också hur mycket eller lite det skumpar på ojämn mark.
 
Vi är iallafall jättenöjda med vagnen, trots att gunget är sådär så känns den rejäl, hjulen är stora, designen är skitsnygg och sufletten är stor med en "solkeps" som man kan fälla ut om solen står lågt eller om starka lampor lyser i taket inne i affärer, t.ex. Varukorgen är stor och man får lätt plats med en stor matkasse + annat småplock runt omkring.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

du har ju någon slags madrass i din barnvagn (den där med ugglor på ,tror jag det är ) , vart är den köpt?

Svar: Hej, kul att du frågar! Det är ett babynest, som jag faktiskt sytt själv. Kommer inte ihåg exakt vart jag hittade beskrivningen, men jag googlade iaf! Annars finns det färdiga babynest att köpa men de ligger runt 700-800 kr, tror jag betalade ca 400 kr för allt till mitt nest men då köpte jag dubbelt med tyg för att kunna sy ett täcke också :)
Amanda

2013-12-24 @ 00:39:01
Postat av: Anonym

kan du ta kort på hur den ser ut och även när Jonlie ligger i den och göra ett blogginlägg om hur du gjorde den ? jätte fint dom bilderna jag har försökt se iallafall

2013-12-25 @ 17:15:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0