11 april - smörgåstårta och otäck liten olycka

2014-04-11 @ 22:04:18
1. I'm drunk, I suppose
Idag kom Madde och Lucas på besök med hemgjord smörgåstårta, det var inte helt fel kan jag säga! Sjukt gott. Sen jäste vi i soffan fram till kvällen och halvkollade på en seg film haha.

OCHHH nu ikväll fick jag uppleva att barnet satte i halsen! Aldrig varit så rädd i hela mitt liv, skojar inte. Det var så jävla otäckt, är fortfarande helt darrig trots att det hände för nästan två timmar sen nu. Hade satt henne på golvet medan jag tände ljus, hon tuggade på näven som hon brukar (trodde jag), jag tog upp henne i famnen, satte oss i soffan och hon satt i mitt knä. Så hör jag plötsligt hur hon gör ett gurglande ljud, trodde först hon svalt luft för det fanns ju inget på golvet som hon kunde stoppat i munnen men jag fattade efter kanske tre sekunder att nåt faktiskt satt fast i halsen! Så jag bara tog henne under armen, sprang in till C i rummet bredvid och ropade att hon inte kunde andas, sen automatiskt slängde jag bara upp henne i knät och dunkade henne mellan skuldrorna några gånger tills en papperstuss flög ut på golvet ur munnen på henne och hon började skrika. Insåg då att vi busade med katterna här idag med ett kvitto som de förmodligen lekte iväg med och som jag totalt glömt, som hon då hittat och suttit och tuggat på...

Fyfasen så otäckt det var. Man ser verkligen hur snabbt det går, och att jag inte ens märkte det heller! Är skitnoga med att ha det rent på golvet med endast hennes leksaker, dammsuger typ tre gånger i veckan nu när hon lärt sig krypa för att det alltid ska vara rent och fritt från småsaker som hon kan stoppa i munnen. Det gick ju bra iallafall och jag fick upp det i princip direkt, tur att jag har kollat upp hur man ska göra om bebisar sätter i halsen, rekommenderar det starkt för man vet aldrig när olyckan är framme! Finns på 1177 med bilder till hur man ska gå tillväga på både bebisar och barn över ett år. Nu får lilla stumpan sova bredvid mig inatt för att lugna mina oroliga mammanerver!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0