22 oktober - R.I.P Findus <3

2008-10-22 @ 11:51:30
1. I'm drunk, I suppose
Stannade hemma från skolan idag. Har så sjukt ont i halsen...
Mamma kom och frågade om jag ville hänga med på en promenad och samtidigt leta efter vår äldsta katt, Findus, som har varit försvunnen i 5 dygn nu... Visst, tänkte jag.

Vi gick ner till den större bilvägen där bilarna kör ganska snabbt. Bara ifall att. Innerst inne så visste vi redan innan vi hittade honom vad som väntade. Under hela sitt 7½ år långa liv har han aldrig varit försvunnen mer än 2-3 dygn när vi flyttat. Han har alltid kommit hem, han har alltid varit väldigt hemmakär.

Så vi gick där, med blickarna i vägkanten. Mamma gick på ena sidan, jag på den andra. Sen hör jag mamma:
"Han ligger här..!"
Jag ville inte tro det först. Det kan inte vara sant. Sen såg jag något svart ligga på andra sidan vägen. Jag gick över, och får se min älskade katt ligga stel och orörlig i de gula asplöven, med grus och björkpollen i den tjocka svarta pälsen.

Det var som en film. Jag grät. En sådär hysterisk gråt som man inte kan hålla tillbaka. Man hulkar, snorar och snyftar och tar världens minsta andetag. Så har jag inte gråtit sen min farfar dog. Då var jag sex år.

Vi gick hem och hämtade en papperskasse från New Yorker, och gick sen tillbaka för att hämta honom. Sen gick vi hem, grävde en grop i rabatten på baksidan och tippade ner hans stela kropp där i. Jag har grävt min katts grav. Jag har hjälpt till att fylla igen den. Han är verkligen borta nu. Det känns så konstigt, jag kan inte sluta gråta. Tårarna bara fortsätter.

Jag kommer aldrig glömma honom. Det kommer bli så tyst nu efter honom. Han var så pratig, han snackade hela tiden. Att inte få höra hans jamande längre är hjärtskärande, ÅÅH jag älskade honom så! <3 Han lämnar ett stort hål efter sig...

Mamma kom nyss in och berättade en skrämmande sak. Hon och Isak satt nere och kollade på TV, och så hör de hur det krafsar på dörren sådär speciellt som Findus alltid gjorde. Hon öppnade dörren ifall det var Elsa som ville in (Freja ligger här i knät hos mig och sover), men... Det fanns ingen katt där.. :''( Findus, du finns alltid hos oss!! <333








Bilderna är tagna i juli förra året


Kommentarer
Postat av: Sofie :)

jag finns här för dig Amanda! R.I.P Findus <33333

2008-10-22 @ 12:52:23
URL: http://mytrueromance.blogg.se/
Postat av: louise

jag fick tårar.

<3

2008-10-22 @ 18:45:18
Postat av: veronica

åh, jag fick tårar i ögonen när jag läste :'/ R.I.P <'3333

2008-10-22 @ 20:16:42
URL: http://outofview.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0