15 april - behöver lite sysselsättning

2012-04-15 @ 12:40:38
1. I'm drunk, I suppose
Alltså herregud vilken tråkig helg det har varit. Helt sinnessjukt. Ruttnar bort i tristessbunkern som faktiskt är mitt hem, men som känns mer som ett fängelse när man är ensam och fattig. "Men varför bor du inte hos din farmor eller din pappa då?", JOO för katten måste ha sällskap också. Och eftersom jag har så dåligt med busspengar så kan jag inte hålla på och åka fram och tillbaka bara för att kolla till katten några dagar i veckan, då är det billigare att stanna hemma när jag är ledig.

Livet som arbetslös är hårt,
kan jag säga er. De som tror att man är lat, sitter hemma och slappar och har det bra, eller går ut och roar sig istället för att jobba... Ni har så otroligt, jävla fel. Vi kan ju lista upp hur det ser ut med pengar & fritid:

  • Pengarna. Du får ca 3000 kr från Försäkringskassan varje månad. Hade troligen varit lagom för mig som ensam och när jag bor hemma, men räknar man på det är har jag mycket mindre pengar nu än jag hade när jag gick i skolan. Se här:
    Hyra: 700 kr (och då betalar inte jag ens hälften)
    Matpengar: 1500 kr
    Busskort: 400 kr (vilket räcker lagom om jag åker fram och tillbaka mellan Kalmar & Blomstermåla 2 ggr i veckan)
    Pengar som är kvar: 300 kr.

    Glammigt liv? Och dedär 300 kr är alltså det som blir över varje månad till kläder, fika, fest.. Osv.
    (Sen kanske en del tycker att 1500 kr per skalle till mat varje månad är rätt mycket, men jag känner att jag hellre har god mat på bordet varje dag än snygga kläder.)

  • Fritiden. Man kan ju tro att bara för man är arbetslös så har man huuuur mycket fritid över där man kan göra vaad som helst. Ja alltså, tiden finns ju - men hur ska man ha råd att göra något alls? Du kan bara träffa dina kompisar någon enstaka dag i veckan pga att du inte har råd att åka så mycket fram och tillbaka. Ska man träffa folk flera dagar i rad måste man stanna kvar i stan. Du har ytterst sällan råd att följa med på bio, gå ut och käka, festa. Du kan ytterst sällan unna dig nya kläder, klippa dig.. Allt måste listas upp och bockas av efter prioriteringar.

 

För att inte tala om att folk tror man sitter hemma på sitt arsle och inte söker jobb. Hallå? Kollar ingen på nyheterna? Det har väl knappast undgått någon hur arbetsmarknaden ser ut idag och hur stor ungdomsarbetslösheten ser ut. Blir så arg när någon frågar "Men söker du jobb då?". Klart som fan jag söker jobb, det är väl ingen som vill vara utan pengar liksom...

Haha. Vilket ilsket inlägg det blev! Ville ju egentligen bara tala om att när jag får jobb (förhoppningsvis det på Telenor!), så ska jag börja bejaka min kreativa sida igen. Ska börja måla har jag bestämt mig för, och träna. Och shoppa - haha fyfan vad jag saknat det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0