5 augusti - 03:33

2012-08-05 @ 03:43:42
1. I'm drunk, I suppose
Kan ej bestämma mig för om jag kanske ska skaffa mig en liten fejk-tan, eller om jag ska fortsätta köra all-in på min blekhet? Det känns ju kanske mer som mig att vara vampyrblek än solbränd, men det vore ju eventuellt lite trevligt att få känna någon slags solbränna detta året då jag inte solat ETT ENDA SKIT?! Men jag skulle ju aldrig lägga mig i ett solarium. Aldrig i livet. Dels för att jag tycker det skulle kännas läskigt att lägga sig halvnaken sådär och bara steka i en låda, men även för att det faktiskt är farligt. På riktigt. Men det är det ju inte så många som vet.


Dagens moral-kaka:

Solstrålarna innehåller UVA och UVB ljus, och det är av UVB som vi får nyttigt D-vitamin bildat i huden när vi blir exponerade i solen. Naturligt sett så utgör UVA-ljuset den största delen av strålningen, den gör huden mörkare och tränger djupt ner under huden.
UVA-ljuset gör så att vi bränner oss. Båda gör att huden att åldras i förtid samt ökar risken för hudcancer, men den tränger inte lika djupt ner. Den ökar pigmentmängden i huden, och gör dessutom huden tjockare. Vilket skapar ett naturligt solskydd och gör att vi inte bränner oss lika lätt.

I ett solarium däremot, så är inte sammansättningen mellan dessa UV-ljus densamma som i solen, och ger därför inte det naturliga skyddet i huden. Dessutom så är strålningen i ett solarium MYCKET starkare än solen, i norska undersökningar har man bevisat att jämfört med hur solen steker på en sommardag i Oslo, att UVB-strålningen är upp till 4 gånger starkare och UVA upp till (sjuka) 26 gånger mer i ett solarium. Sedan 2009 är även solariesolning klassat som cancerframkallande i den högsta riskkategorin.
 
Tycker det är en ganska bra anledning till att välja brun utan sol istället för solarium.
HÄR hittar du en bra brun utan sol som inte luktar som vanliga BUS-krämer gör, kanske nåt att lägga pengar på istället? ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0