30 juli - barnmorskan idag

2013-07-30 @ 14:42:47
2. Gravid
Mina damer och herrar - Den Lilla Torktumlaren i magen har vänt sig nedåt! YEEEY! Eller ja, åtminstone låg den neråt idag hos besöket hos barnmorskan. Finns ju fortfarande lite plats kvar där inne även om det är trångt, så det är ju inte HELT uteslutet att den kan snurra runt ett tag till och byta ställning... Men det räckte för att dämpa min oro för denna gången ialla fall.
 
Nu har jag varit nervös i tre veckor sen förra besöket, och det är pga den barnmorskan jag träffade då när min ordinarie hade semester. Då mätte hon magen och lyssnade på hjärtljud, allt var bra förutom att hon uttryckte sig så himla förvånat över att jag hade växt så fort på kort tid. "Jag måste kolla och se ifall S har skrivit om nåt hon tyckte var konstigt sen förra besöket...." sa den här nya då, och jag blev ju SKITNERVIG och tänkte att nu helvete växer ungen helt åt skogen för mycket. Berättade detta idag när jag träffade min vanliga barnmorska, och hon förklarade att de kan ju mäta olika och sen kan barnet ligga lite annorlunda i magen som påverkar måttet så hon tyckte inte jag skulle oroa mig.
 
Men vi tog blodtrycket som var fint, vi lyssnade på hjärtat som också pickade på som det skulle och sen mätte vi. Måttet nu ligger på 33,5 cm och det är bara en halv centimeter sen förra gången, så BM sa att det förmodligen var en kombination av det hon trodde - att bebisen låg annorlunda idag än mot förra gången, och att den andra hade mätt lite annorlunda än hon själv. Tidigare har jag ju ökat med ca 3 cm mellan besöken. Så kände hon på magen och tyckte det kändes som att huvudet låg nedåt som vi vill att det ska göra - blev jättelättad! Sen sa hon att de har en gammal ultraljudsmaskin en våning ner där man kan urskilja huvudformen iallafall (den var uråldrig, haha!), och att vi kunde ta en snabb kik och se så det stämde. Och det gjorde det! Så nu är jag lugn och fin!
 
 
 
 
Såhär ser jag alltså ut i nuläget, v 35+0 (v 36 beroende på hur man vill räkna), mitt i flyttkaoset då vi flyttar om två dagar. KÄNNER MIG HELT SJUKT STOR NU. Som en jävla koloss, hahaha! Men å andra sidan har jag ju växt i raketfart de senaste 6 veckorna, så att jag plötsligt fått massa bristningar kanske inte är så jävla konstigt egentligen. Ligger på 12 kg över min startvikt nu, så 65 kg. Gissar att jag kommer landa strax under 70 kg. Rätt sjukt att tänka också att det är okej för bebisen att komma om bara två veckor. Lika gärna som den kan ligga kvar där inne som längst i sju veckor till (?). Galet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0