7 juni - Danmark

2013-06-07 @ 22:05:00
1. I'm drunk, I suppose
När alla andra svenskar passar på att anamma den svenska försommaren i sann Svensson-anda med grillat och ett glas vitt på vår nationaldag, så bestämde jag och mannen oss för att fly landet tillsammans med pappa och A. En heldag i Danmark! Och gud vad jag tjatat om att jag saknat det landet men det har jag verkligen gjort, och det var fantastiskt skönt att få komma tillbaka och lyssna på grötig danska (även om det bara var över dagen).
 
Så vid 06:15 begav vi oss med bil, tog färjan över vid 10:20 och så körde vi längs Strandvejen ner mot Köpenhamn, bland de vackraste husen jag vet med glaserade takpannor som blänker i solen, flotta trädgårdar och havsutsikt över Öresund med Sverige på andra sidan. Det var perfekt väder, och runt lunch var vi framme i Köpenhamn där vi parkerade bilen och sen gick vi in till centrum.
 
Man hinner ju inte så mycket bara på en dag egentligen, men vi käkade i Nyhamn iallafall, gick längs Ströget och strosade - letade efter skor men hittade inga som jag föll för även om vissa butiker tar mellan 100-300 kr/paret. Gick förbi Kungens Nytorg ner mot Rådhusplatsen, och så ner en sväng i "red district" där vi såg prostituerade och pundare i gathörnen. Sen var vi en sväng på en stor saluhall, innan mannen började envisas med att han TVUNGET skulle på KFC - snäll som jag är följde jag med dit, och de hade den äckligaste toaletten jag varit med om. Hu!
 
Sen gick vi för att leta upp far och A, promenerade tillbaka till bilen och började åka tillbaka mot Helsingör för att ta båten tillbaka. Stannade på vägen för att köpa hem lite skojig "mat" - kan ju inte åka från Danmark utan Matilde's chokladdryck! Och så hittade vi skojiga chips "med baconsmak - galaktisk gangsta flava" så den var vi ju tvungen att köpa. På båten tuggade vi snabbt i oss en pölsa innan vi speed-shoppade ännu mer godis i taxfreen. Var tillbaka på svensk mark ca 21:20, och jag sov i bilen hela vägen hem. MYSIGT.
 

Snubbidoo i bilen
 

På båten
 

Försökte ju fotografera husen men mannen var ivägen på typ alla...
 
 

Vi parkerade på Stockholmsgatan, mannen kände sig hemma!
(Eller "Stockhoulmsgääde" som dansken säger - men tanten i GPS:en sa "Ståckhålmsgadde" så svenskt hon kunde)
 

Rådhusplatsen
 

Rådhuset
 
ISTEEEE!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0