21 november - lille stumpan

2013-11-21 @ 06:01:02
1. I'm drunk, I suppose
Nu har den lilla människan somnat om! Joline är så duktig på nätterna nu, oftast vaknar hon bara en gång, ibland två. Det är så skönt att hon somnar om nästan direkt efter att hon har ätit med, men tror det har att göra med att hon sover bredvid mig i sängen, att hon känner sig trygg och sådär. Var så emot att ha henne i sängen från början eftersom jag var rädd att vi skulle rulla över henne, men hon ligger på min sida och det har fungerat bra! Ska bara se till att vänja av henne vid detta så att hon får sova i egen säng så snart som möjligt sen när hon blivit lite större, vår säng är ju inte jättestor och man behöver lite vuxenspace också tycker jag. Det började egentligen med att det skulle vara enklare för mig att amma och somna om på nätterna, nu har jag ju i och för sig slutat att amma men hon får sova kvar här några månader till som sagt.

Så sjukt att det redan gått 3 månader snart sen hon föddes... Fattar inte att det gått så snabbt! Det är så roligt att se hur hon växer och utvecklas, hur hon kommunicerar med oss på sitt sätt och hur hon bemöter en när man pratar eller busar. Att det redan är inbyggt liksom! Innan Joline kom så hade jag knappt sett ett sånt litet barn, så jag är ju helt fascinerad av hur hon utvecklas rent mentalt. Hur roligt hon har börjat tycka att det är när man kittlas, t.ex - hon har ännu inte lyckats skratta riktigt men däremot ler hon ju det största hon kan samtidigt som hon gör små ljud, det är ju bara för bedårande!

Nu har hon också så pass utvecklad syn att hon ser när nån kommer in i ett rum, hon ser även ljuset och rörelserna från tv'n och nu när hon är tillräckligt stor och stadig för att kunna använda sin babysitter är det ultimat att kunna parkera henne i den framför Emmerdale, Holby City (eller nån annan värdelös serie som ingen annan än en tremånaders kan uppskatta) en kort stund medan man bäddar, gör lunch eller plockar upp. Ska man göra nåt annat som tar längre tid så får hon följa med på magen i bärselen, i den somnar hon nästan jämt när hon sitter. Även när man dammsuger.

Så just nu känns det som att man kan få rätt mycket gjort ändå om man vill, jag känner mig inte lika låst i tv-soffan om vi säger så.

Nej nu ska jag försöka somna om var tanken, innan damen vaknar nästa gång. Ville bara kika in och berätta hur det går osv, jag ska försöka ta mig mer tid att blogga nu framöver!










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0