16 maj - ett långt inlägg om det här med kalufsen

2014-05-16 @ 22:49:45
1. I'm drunk, I suppose
Jag känner mig så trött på mitt hår för tillfället. Det har fått gå igenom alldeles för mycket det senaste året, eller ja - jag ska väl inte komma och påstå att jag någonsin tagit jättebra hand om mitt hår, jag får väl vara tacksam för att jag fortfarande har något lvar på knoppen. Senast jag klippte mig var (håll i er nu....) i april. Förra året. Det är alltså ett år sen mitt hår ens vidrörde en sax. Sen å andra sidan tror jag att mitt hår ibland kan kännas lite bråkigare än vad det är - jag är ju naturligt lockig, och ett lockigt hår är i regel lite torrare än ett rakt hår, sen har jag rätt tunt hår också som lätt blir flygigt.
 
Balsammetoden som jag har kört med nu i några månader har verkligen varit jättebra för mig, och varje gång när jag sköljt ur håret så kramar jag in en klick hårgelé i hela håret. När jag först läste det så var jag jätteskeptisk, alla vet ju vilken otäck stel känsla som håret får av gelé och att kladda in det i ett långt hår kändes ju bara jättefel. Men så rätt det är för mitt hår! Hemligheten är att det får lufttorka, man ska absolut inte röra det alls innan det är 100 % torrt, och när det är det så vänder jag hela huvudet upp och ner och rufsar runt det ordentligt. Och så blir det bara kalasbra - fina, mjuka och definerade lockar.
 
Överväger dock att sluta med balsammetoden nu. Och det är pga att jag börjat intressera mig mer för att styla håret på ett annat sätt än jag gjort innan. Jag har haft ett par år nu när jag bara låtit det vara sig självt utan någon som hest styling mer än att platta till luggen lite grann. Jag har blivit så inspirerad av 50-talet och alla häftiga vintagefrisyrer med victory rolls och mycket tupering med släta ytor att jag börjat pyssla med massa frisyrer om kvällarna när jag har tid. Men för att det ska hålla så behöver man produkter. Typ hårspray och värmeskydd. Och när man kör balsammetoden så är det JÄTTENOGA att man använder produkter som är "godkända" för det, alltså att de inte innehåller några ämnen som inte går att lösa upp med bara fettet som är i balsam. Schampo finns ju egentligen för att man ska kunna tvätta ur alla silikoner osv som finns i hårprodukterna vi använder. Och om jag t.ex kladdar i ett värmeskydd som inte löser upp sig med bara balsam  och vatten sen när jag tvättar håret, så kommer det ligga kvar på hårstrået och bilda en fet hinna som inte försvinner, = håret kommer se fettigt ut oavsett om det är nytvättat. Detta är även anledningen till att en del inte upplever att balsammetoden fungerar i början och att håret känns fettigt, för att man använder produkter som inte löser upp varandra.
 
Men jo, visst finns det stylingprodukter som man kan använda även om man kör balsammetoden. Men de är få, och det är inte alltid att de håller lika bra. Hårspray är nästan omöjligt att få tag i eftersom att i princip alla innehåller alkohol som är uttorkande för håret. Och jag känner att om jag nu ska börja styra mer med mitt hår så vill jag ha större valmöjigheter. Hur mycket jag än vill, så är det fysiskt omöjigt att fixa mitt hår så som jag vill ha det UTAN att det blir extremt frissigt och att det ser risigt ut. Då ser jag hellre att jag tar bättre hand om det med vårdade produkter istället.
 
 
Så ja. Nu har jag babblat klart om håret, en hel novell.
 
 

Mina egna lockar som de ser ut numera. Otroligt nedtyngda av längen också så det måste klippas. Helst igår.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0