21 februari - lördagsmys

2015-02-21 @ 20:42:59
Vinkelivink - bofink! Otroligt skön fredagskväll hade jag igår vill jag lova. Bussresan upp till Oskarshamn med Joline gick jättesmidigt och vi slapp åksjuka och gnäll. Duktig liten människa! Och igår kväll åt vi och ungen somnade redan strax efter kl 19, och sov i ett sträck hela natten i sin säng utan att vakna! Jag var så pigg imorse att jag hade kunnat hjula ur sängen. 

Barnet somnade utan konstigheter ikväll också, jag sitter och kollar mellon medan min kära man parkerade sig framför datorn för han "slåss hellre med hela AIK's supporterklubb än kollar på den här skiten" - slut på citat. Så jag har vräkt ut mig i hela soffan och grisat i mig kladdkaka med nutella och Ben & Jerry's bara för att jag älskar choklad och hatar att hålla igen. Att leva är att äta gott PUNKT. 

HAHA JUST DET, hände en rolig sak idag! Joline pratar ju så sjuuuukt mycket nu, alltså verkligen härmar allt man säger och försöker lära sig hur man gör sig förstådd. Till exempel kan hon ju härma massa djur nu, typ katt, hund, häst, kossa, gris, fågel och det är så jävla roligt att lyssna på. Och så frågade vi henne om hon kunde säga Nicklas, och hon ba "Gi-cka" haha! Sen gjorde vi framsteg idag också, för även om hon pratar mycket så har hon även börjat bli lat och bara gnälla högt rakt ut när hon vill nåt speciellt så försöker öva bort det och lära henne att försöka förklara istället, så idag när hon satt och åt macka ville hon ha mer men satt bara och gapade rakt ut. Jag spelade dum såklart och sa "mamma förstår inte vad du säger när du hojtar så, du får säga vad du vill istället. Vad är det du vill ha?" Och hon mumlade nåt och avslutade med "gacka". Jag frågade om hon ville ha mer macka, och hon svarar "mm" och nickade med huvudet. ASSÅ DETTA LÅTER SÄKERT JÄTTELARVIGT FÖR ER men det var verkligen en stor grej för mig. Bekräftelse på att hon faktiskt fattar mycket, mycket mer än man tror och vad hon själv kan uttrycka. Och att hon svarar annat än nej på frågor är också lite revolutionerande, för det har ju varit hennes favoritord hittills och svarar nej även när hon menar ja haha. Det kändes häftigt. Vårt första riktiga samtal. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0